Få vägbeskrivning

Helsingborg

Södra Kyrkogatan 3, plan 1
252 23 Helsingborg
0200-111450 Ditt samtal går till vår kundservice
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest
Se eventuella avvikande öppettider i punktlistan om kliniken.

Hörseltest & hörapparat hos audionom i Helsingborg

Välkommen till Audikas hörselklinik i Helsingborg. Audikas legitimerade audionomer i Helsingborg hjälper dig med din hörsel. 

 • Hörseltest i Helsingborg görs av legitimerad audionom. Ingen remiss krävs och frikort gäller.

 • Hörapparat i Helsingborg kan provas ut ur regionens eller Audikas sortiment.

 • Audikas hörselklinik i Helsingborg är auktoriserad av Region Skåne.  

 • Hörseldag: Gratis screening för att hitta hörselnedsättning, drop-in 25/5 kl 9 - 16.

 • Avvikande öppettider: Den 7/6 har kliniken stängt efter klockan 12.00. Lunchstängt 12.00 - 12.30 och kliniken är stängd alla helgdagar.

 • Öppen mottagning: Inställt den 23/5 och 30/5. Rådgivning av legitimerad audionom utan att boka tid på måndagar kl 13.00 - 15.00. Servicen riktar sig till befintliga hörapparatsanvändare. Läs mer om öppen mottagning

 • Corona & Audika: Vi har infört flera försiktighetsåtgärder för att du ska känna dig trygg med att besöka våra hörselkliniker. Vi är bland annat extra noga med handhygien, rengöring av ytor, instrument och rum före och efter alla besök. Endast fullt friska medarbetare går till jobbet och bär skyddsutrustning vid nära kontakt med dig. Om du behöver hjälp är du välkommen att komma förbi kliniken under våra öppettider eller kontakta vår Kundservice. Läs mer om senaste nytt på sidan: Audika & Corona.


Upplever du nedsatt hörsel och vill boka en tid för ett hörseltest? Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring kundservice på  0200-111450

Tycker du att du hör dåligt? Har du svårt att delta i konversationer när många pratar samtidigt? Upplever du att du har nedsatt hörsel? Välkommen att boka en tid för ett hörseltest i Helsingborg om du misstänker eller vet med dig att du har nedsatt hörsel. 

Hörseltest i Helsingborg kostar 200 kr (frikort gäller). Du behöver ingen remiss för att boka en tid. Boka ett hörseltest i Helsingborg genom att fylla i vårt formulär.

Hörseltestet genomförs i en ljudisolerad miljö och utförs av en av Audikas legitimerade audionomer. Under hörseltestet kommer du bland annat få lyssna på olika toner där din uppgift är att notera vilka toner du hör. Under besöket får du också berätta hur du upplever din hörsel och vilka behov du har.

Resultatet av hörseltestet visar hur du hör, det vill säga om din hörsel är normal eller nedsatt. Hörseltestet visar också om du kan vara hjälpt av hörapparat. 

Besöket tar ungefär en timme.

Mer information hittar du på sidan om hörseltest.

Tror du att du har nedsatt hörsel och vill du boka en tid för ett hörseltest i Helsingborg? Boka ett hörseltest.

Om du väljer att prova ut hörapparat i Helsingborg och är berättigad hörapparat enligt Region Skånes regler och riktlinjer har du som patient hos Audika två alternativ:

1. Du kan välja att prova ut hörapparat från regionens upphandlade sortiment. Då betalar du 1 000 kr som är Regionens utprovningsavgift.

2. Du kan välja att prova ut hörapparat som inte ingår i regionens upphandlade sortiment utan ur Audikas privata sortiment (Friare val). Då får du en rekvisition på 1 800 kr per hörapparat av regionen. Om den hörapparat du väljer kostar mer, betalar du själv mellanskillnaden. En utprovningsavgift på 1 000 kr betalas även vid detta val.

Det finns olika modeller och typer av hörapparater. Gemensamt för dagens hörapparater är att hörapparaterna är digitala, diskreta och mer tekniskt avancerade än någonsin förut. Läs mer på vår sida som handlar om hörapparater

Efter att du har valt hörapparat får du lova att prova din hörapparat under cirka 30 dagar. Efter att din provperiod är slut, är du välkommen tillbaka på ett uppföljningsbesök. Läs mer om uppföljningsbesöket på vår sida som beskriver hela hörselprocessen

Hur länge har du haft din hörapparat? Din hörsel förändras med åren och det kan vara så att dina hörapparater inte hjälper dig på bästa sätt längre. Hörapparaterna kan behövas justeras för att vara anpassade efter din nuvarande hörselnedsättning. Kontakta oss så berättar vi mer.

Audikas audionomer i Helsingborg är legitimerade. Audionomerna har treårs universitetsutbildning och legitimation utfärdad av Socialstyrelsen. 

Audikas legitimerade audionomer i Helsingborg kan hjälpa dig med:

 • Att testa din hörsel
 • Prova ut hörselhjälpmedel, arbetshjälpmedel och hörapparat
 • Formgjutna hörselskydd


Du och dina närmaste får också råd om hur ni på bästa sätt kan kommunicera i olika vardagssituationer med och utan hörapparat. 

Audikas legitimerade audionomer i Helsingborg är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential. 

Audikas hörselklinik i Helsingborg har öppet måndag-torsdag 8.15-16.30 och fredag 08.15-14.00. Lunchstängt 12.00-12.30. Se eventuella avvikande öppettider i punktlistan om kliniken.

Du är varmt välkommen in till kliniken om du behöver hjälp med enklare serviceärenden så som att byta tillbehör, boka tid eller köpa diverse förbrukningsartiklar till dina hörapparater. Receptionen är bemannad alla vardagar.

Vill du hellre köpa dina tillbehör digitalt? Besök vår webshop

Audikas hörselklinik i Helsingborg ligger på Södra Kyrkogatan 3, bara någon minuts gångavstånd från Knutpunkten i Helsingborg, nära Swedbanks kontor. Hörselkliniken ligger på våning 1, hiss finns. Ring på via porttelefonen enligt instruktionerna som står på entrédörren för att komma in i porten.

Till Knutpunkten i Helsingborg kan du både åka tåg och buss. Gå in på Skånetrafiken för att söka din snabbaste resväg. 

Audika har fler hörselkliniker i Skåne. Letar du efter en hörselklinik i en annan stad? Någon av hörselklinikerna nedan kanske ligger nära där du bor?

Audikas hörselklinik i Ängelholm, hörapparat och hörseltest

Audikas hörselklinik i Landskrona, hörapparat och hörseltest

Alla Audikas hörselkliniker i Skåne, hörapparat och hörseltest

Auktoriserade privata hörselkliniker

Audika i Skåne är Auktoriserad av Region Skåne. På 1177 kan du hitta alla hörselkliniker som jobbar på uppdrag av och som är auktoriserade av Region Skåne.

Vi som arbetar här

 • Jens

  Verksamhetschef

  Helsingborg

 • Nina

  Koordinator

  Helsingborg

 • Anita

  Leg. Audionom

  Helsingborg

 • Gustav

  Leg. Audionom

  Helsingborg

 • Maria

  Leg. Audionom

  Helsingborg

 • Semra

  Leg. Audionom

  Helsingborg