Få vägbeskrivning

Helsingborg

Södra Kyrkogatan 3
252 23 Helsingborg
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest
Kliniken stänger kl 15.30 på måndag 8/10 på grund av utbildning.

Hörseltest & hörapparat hos audionom i Helsingborg

Välkommen till Audikas hörselklinik i Helsingborg. Vi hjälper dig med din hörsel.

 • Hörseltest i Helsingborg kostar 200 kr (frikort gäller). Ingen remiss krävs.

 • Audikas hörselklinik i Helsingborg jobbar på uppdrag av Region Skåne.

 • Hörapparat i Helsingborg kan provas ut ur Audikas privata sortiment eller ur regionens sortiment.

 • Audikas audionomer i Helsingborg är legitimerade.

 • Audikas hörselklinik i Helsingborg har bemannad reception. 


Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring oss på 0200-111450.

Tycker du att du hör dåligt? Har du svårt att delta i konversationer när många pratar samtidigt? Upplever du att du har nedsatt hörsel? Välkommen att boka en tid för ett hörseltest om du misstänker eller vet med dig att du har nedsatt hörsel. 

Hörseltest i Helsingborg kostar 200 kr (frikort gäller, kostnadsfritt för dig som är 85 år eller äldre) och ingen remiss krävs för att boka en tid.  

Hur går ett hörseltest till? Hörseltestet genomförs i en ljudisolerad miljö och utförs av en av Audikas legitimerade audionomer. Du kommer bland annat få lyssna på olika toner där din uppgift är att notera vilka toner du hör. Du får också berätta hur du upplever din hörsel och vilka behov du har. I vilka situationer hör du sämre än normalt? Är det viktigast för dig att kunna urskilja talet i miljöer med mycket bakgrundsljud eller att höra orden som sägs på tv:n? 

Vad visar resultatet av hörseltestet? Hur du hör, vilka toner du hör och eventuellt inte hör. Har du svårt att höra de ljusa eller de mörka tonerna? Har du svårare för att höra ljusa eller mörka röster? Den informationen får du från din audionom när hörseltestet är genomfört. Besöket varar i ungefär en timme.

Om hörseltestet visar att du har nedsatt hörsel och din legitimerade audionom bedömer att du kan vara hjälpt av hörapparat är rekommendationen att prova ut hörapparat. En hörapparat kan hjälpa dig med nedsatt hörsel till en bättre hörsel. Din legitimerade audionom hjälper med ditt val av hörapparat. Audionomen utgår alltid efter varje enskild individs hörselnedsättning, behov och livssituation i sina rekommendationer.

Vad är en hörapparat? En hörapparat är en ljudanläggning i miniatyr som hjälper till att fånga in och förstärka ljud i vår omgivning. Det finns olika modeller och typer av hörapparater. Gemensamt för dagens hörapparater är att hörapparaterna är digitala, diskreta och mer tekniskt avancerade än någonsin förut. De allra senaste hörapparaterna kan hantera komplexa ljudmiljöer, är internetuppkopplade och laddningsbara. Vill du veta mer om hörapparater? Läs mer på vår sida som handlar om hörapparater

Hur går det till att prova ut hörapparat i Helsingborg och vad kostar det? Om du väljer att gå vidare och är berättigad hörapparat enligt Region Skånes regler och riktlinjer har du som patient hos Audika två alternativ

1. Du kan välja att prova ut hörapparat från regionens upphandlade sortiment. Då betalar du 1 000 kr som är Regionens utprovningsavgift.

2. Du kan välja att prova ut hörapparat som inte ingår i regionens upphandlade sortiment utan ur Audikas privata sortiment (Friare val). Då får du en rekvisition på 1 800 kr per hörapparat av regionen. Om den hörapparat du väljer kostar mer, betalar du själv mellanskillnaden. En utprovningsavgift på 1 000 kr betalas även vid detta val, men återbetalas vid en eventuell retur av Audika. 

Efter att du har valt hörapparat får du lova att prova din hörapparat under cirka 30 dagar. Vår rekommendation är att du använder din hörapparat så mycket som möjligt i så många olika vardagssituationer som möjligt för att kunna utvärdera om hur du hör med din hörapparat. Efter att din provperiod är slut, är du välkommen tillbaka på ett uppföljningsbesök. Läs mer om uppföljningsbesöket på vår sida som beskriver hela hörselprocessen

Är du hörapparatsanvändare? Hur länge har du haft din hörapparat? Vi vill att alla ska nå sin fulla hörselpotential och vi vill säkra att du som haft hörapparat en längre tid hör så bra som du skulle kunna. Därför är du, som har haft hörapparat under några års tid, välkommen på ett servicebesök för eventuell justering av din hörapparat. Det kan nämligen vara så att din hörsel har förändrats under åren som gått och därför kan din nuvarande hörapparat behövas justeras för att den ska kunna hjälpa dig på bästa sätt. Kontakta oss så hjälper vi dig och berättar vi mer.

Audikas audionomer i Helsingborg är legitimerade. Audionomerna har treårs universitetsutbildning och legitimation utfärdad av Socialstyrelsen. 

Audikas legitimerade audionomer i Helsingborg utför hörseltester, behovsbedömningar, lägger upp individuella rehabiliteringsplan och provar ut hörapparater av hög kvalitet. Audikas legitimerade audionomer i Helsingborg anpassar även arbetshjälpmedel och hjälper dig att med ut formgjutna/individanpassade hörselskydd. Du och dina närmaste får också råd om hur ni på bästa sätt kan kommunicera i olika vardagssituationer med och utan hörapparat. 

Audikas legitimerade audionomer i Helsingborg är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential. 

Audikas hörselklinik i Helsingborg ligger på Södra Kyrkogatan 3, bara någon minuts gångavstånd från Knutpunkten i Helsingborg. Hörselklinikens ingång är i nära anslutning till Swedbanks kontor. Ring på via porttelefonen enligt instruktionerna som står på entrédörren för att komma in i trapphuset. Hörselkliniken ligger på våning 1, du kan antingen åka hiss eller ta trapporna. 

Till Knutpunkten i Helsingborg kan du både åka tåg och buss. Gå in på Skånetrafiken för att söka din snabbaste resväg. 

Audikas hörselklinik i Helsingborg har bemannad reception under alla veckans veckodagar. I receptionen kan du få hjälp med enklare service av hörapparater, köpa tillbehör till dina hörapparater och/eller köpa andra typer av hörselhjälpmedel. Vi säljer bland annat batterier, domer och vaxfilter. 

Vill du hellre köpa dina tillbehör digitalt? Besök vår webshop

Audika har fler hörselkliniker i Skåne. Letar du efter en hörselklinik i en annan stad? Någon av hörselklinikerna nedan kanske ligger nära där du bor?

Audika Ängelholm, hörapparat och hörseltest

Audika Landskrona, hörapparat och hörseltest

Fler hörselkliniker i Skåne, hörapparat och hörseltest

Auktoriserade privata hörselkliniker

Audika i Skåne är Auktoriserad av Region Skåne. På 1177 kan du hitta alla hörselkliniker som jobbar på uppdrag av och som är auktoriserade av Region Skåne.

 

Vi som arbetar här

 • Marianne D

  Verksamhetschef

  Helsingborg

 • Nina F

  Regionsamordnare

  Helsingborg

 • Cecilia N

  Reception

  Helsingborg

 • Gustav D

  Leg. Audionom

  Helsingborg

 • Semra E

  Leg. Audionom

  Helsingborg