Rundelsgatan 16, 211 36, Malmö

Telefon: mån-tors 08:00-17:00 och fre 08:00-16:00. Ditt samtal går till vår kundservice.

"Stort engagemang och bra råd" - Maud
"Fantastisk och kunnig personal. Kände stor trygghet" - Harry
"Fantastiskt bemötande och personligt!" - Karim
"Jag får alltid den service och hjälp jag behöver" - Leena

Hörapparat och hörseltest hos audionom i Malmö

Varmt välkommen till Audikas hörselklinik i Malmö på uppdrag av Region Skåne. Audikas legitimerade audionomer i Malmö hjälper dig med behov. Boka ett hörseltest genom att fylla i vårt bokningsformulär eller ring oss på 0200-111450.

  • Hörseltest på i Malmö görs av legitimerad audionom. Ingen remiss krävs och frikort gäller.
  • Audikas hörselklinik i Malmö är auktoriserad av Region Skåne.
  • Hörapparat i Malmö kan provas ut ur regionens eller Audikas sortiment.
  • Den 16/7 och 17/7 är kliniken stängd.
  • Under vecka 26 till 32 är drop-in inställt och vi tar endast emot bokade besök. Behöver du hjälp under tiden, ring vår kundservice på 0200-111450.

Hörseltest i Malmö, Skåne

Upplever du att din hörsel har försämrats? Tycker du att du hör dåligt? Misstänker du att du har nedsatt hörsel? Varmt välkommen att boka en tid för ett hörseltest i Malmö om du tycker att du hör dåligt eller vet med dig att du har nedsatt hörsel.

Hörseltest i Malmö kostar 200 kr (frikort gäller, gratis för dig över 85 år). Du behöver ingen remiss för att boka en tid.

Så går det till att göra ett hörseltest i Malmö

Ett hörseltest görs för att kolla hur du hör. Hörseltestet genomförs i en ljudisolerad miljö av en legitimerad audionom. Under testet kommer du att få göra olika typer av hörselmätningar. Efter att du har genomfört hörseltestet och hörselmätningarna får du också berätta hur du upplever din hörsel.

Resultatet av hörseltestet berättar hur du hör, om din hörsel är normal eller nedsatt. Hörseltestet visar också om du kan vara hjälpt av hörapparat.

Besöket tar ungefär en timme att genomföra.

Mer information hittar du på sidorna om hörseltest och hörselnedsättning.

Är du intresserad av att göra ett hörseltest i Malmö? Boka ett hörseltest redan idag. 

Hörapparat i Malmö, Skåne

Att prova ut hörapparat i Malmö

Om du går vidare och provar ut hörapparat i Malmö har du olika valmöjligheter, förutsatt att du som patient är berättigad hörapparat enligt Region Skånes regler om riktlinjer. Nedan följer två olika valmöjligheter:

1. Du kan välja att prova ut hörapparat från regionens upphandlade sortiment. Då betalar du 1 000 kr som är Regionens utprovningsavgift.

2. Du kan välja att prova ut hörapparat som inte ingår i regionens upphandlade sortiment utan ur Audikas privata sortiment (Friare val). Då får du en rekvisition på 1 200 kr per hörapparat av regionen. Om den hörapparat du väljer kostar mer, betalar du själv mellanskillnaden. En utprovningsavgift på 1 000 kr betalas även vid detta val.

Dagens hörapparater är små, smidiga och diskreta. Hörapparaterna är dessutom mer tekniskt avancerade än någonsin förut. Läs mer om våra hörapparater på sidan: hörapparater.

Du får lov att prova din hörapparat under cirka 30 dagar. När din provperiod är slut, är du välkommen tillbaka på ett uppföljningsbesök. Läs mer om uppföljningsbesöket och hela hörselprocessen på vår sida: hörselprocessen.

Har du hörapparat och har haft under några år? Hörseln försämras med åren och det kan betyda att din hörapparat kanske inte längre hjälper dig på bästa sätt. Hörapparaten kanske inte är anpassad utefter din nuvarande hörselnedsättning. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Audionom i Malmö, Skåne

Alla Audikas audionomer i Malmö är legitimerade. Audionomerna har en treårig universitetsutbildning och en legitimation från av Socialstyrelsen. 

Audikas legitimerade audionomer i Malmö hjälper dig med:

  • Hörseltest
  • Individanpassade hörselskydd
  • Utprovning av hörapparat, hörselhjälpmedel och arbetshjälpmedel

Audionomerna i Malmö hjälper dig och dina nära med kommunikationstips på hur ni bäst kan kommunicera i olika situationer, både med och utan hörapparat. 

Audikas legitimerade audionomer i Malmö är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audikas hörselklinik i Malmö, Skåne

Öppettider till Audikas hörselklinik i Malmö Centrum

Audika hörselklinik i Malmö har öppet för drop-in varje helgfri vardag mellan 12:45-13.30. Under drop-in kan du få hjälp med enklare serviceärenden som exempelvis att köpa/byta tillbehör, få reparationsbedömningar, aktivera och justera olika program samt boka tid. Läs mer om drop-in. Drop-in är inställt vecka 26 till 32. Behöver du hjälp under tiden, ring vår kundservice på 0200-111450.

Kliniken har öppet för bokade besök måndag - torsdag 08:15-16:30 och fredag 08:15-14:00. Lunchstängt 12:00-12:30.

Hundar är ej tillåtna på klinik, ledarhundar är välkomna. 

Vill du handla digitalt? Audika har en webshop där du kan köpa tillbehör och hörselhjälpmedel. Besök vår webshop: hörselbutik.se.

Vägbeskrivning till Audikas hörselklinik i Malmö Centrum

Audika har två hörselkliniker i Malmö. Audikas hörselklinik på Rundelsgatan 16 ligger i centrala Malmö, nära Malmö Central. Kliniken ligger nära parken Rundelen och kvarteret Caroli.

Till hörselkliniken kan du både åka buss och bil. Det finns en busshållplats som heter Malmö Djäknegatan, som bara ligger någon minuts promenad från hörselkliniken. Följande bussar trafikerar busshållplatsen: 2, 5, 7, 8, 31 och 32. Sök din resväg på Skånetrafiken.se.

Du kan också ta bilen till hörselkliniken. Det finns ett parkeringshus i närheten av hörselkliniken. Se information om avgifter och parkeringstider på skyltarna vid parkeringshuset. 

Fler hörselkliniker i  Skåne 

Audika har 4 hörselkliniker i Skåne där du också kan prova ut hörapparater och göra ett hörseltest – vilken hörselklinik ligger närmast dig?

Audika Lund, hörapparat och hörseltest

Alla Audikas hörselkliniker i Skåne, hörapparat och hörseltest

Auktoriserade hörselkliniker

Audika i Skåne är Auktoriserad av Region Skåne. På 1177 kan du hitta alla hörselkliniker som jobbar på uppdrag av och som är auktoriserade av Region Skåne.

Vi som jobbar här

Bild på Jens som jobbar som verksamhetschef på Audikas hörselklinik i Malmö där du kan då hjälp av legitimerade audionomer med utprovning av hörapparater och hörseltest.
Jens
Verksamhetschef
Bild på Angelika som hjälper dig med hörapparater och boka hörseltest hos en legitimerad audionom på Audikas hörselklinik i Malmö
Angelika
Koordinator
Bild på Naelah som är koordinator på Audikas hörselklinik i Malmö där du kan få hjälp med din hörsel hos legitimerade audionomer
Naelah
Koordinator
Bild på Andreas som är legitimerad audionom på Audikas hörselklinik på Rundelsgatan i Malmö där du kan göra hörseltest och prova ut hörapparater
Andreas
Leg. Audionom
Bild på Anna som är legitimerad audionom på Audikas hörselklinik i Malmö där du kan få hjälp med utprovning av hörapparater och hörseltest
Anna
Leg. Audionom
Bild på Emil som är legitimerad audionom på Audikas hörselklinik i Malmö där du kan prova hörapparater och göra hörseltest
Emil
Leg. Audionom
Bild på Martin som är legitimerad audionom och hjälper dig vid utprovning av hörapparater och hörseltest på Audikas hörselklinik i Malmö
Martin
Leg. Audionom

Google Omdömen

4,2/5
76 Omdömen
John T
under den senaste veckan

Kan vara vimsiga ibland. Tydligt att audionomer går olika skolor, en säger en sak och en annan något helt annat.

publiusish
för en månad sedan

Har varit nöjd från första början med Audika. Min audionom är otroligt rolig och hjälpsam samt receptionisten är mycket trevlig och snäll. Nu senast var jag tvungen att skicka en hörapparat på lagning då den inte fungerade och det fungerade mycket smidigt.

sabine
för 7 månader sedan

Fick all hjälp vi behövde plus lite till. 👍

Dick Klingvik
för 6 månader sedan

Mycke bra trevlig och kunnig personal.

agneta netzell
för 6 månader sedan

Otroligt gulliga o hjälpsamma till mina föräldrar

Gunnel Lindsjö
under den senaste veckan

Mycket trevligt bemötande och bra hörapparat!

Per Jönsson
under den senaste veckan

Trevligt bemötande, och duktiga tekniker.

Kenneth Göransson
för 6 månader sedan

Positivt den unga tjejen i receptionen fixade nya batterier i mina laddningsbara hörapparater.👍

Thomas Andersson
under den senaste veckan

Bra service, men lite sämre apparater!

Läs alla omdömen

Boka ett hörseltest i Malmö

Steg 1 av 4