Helsingborg

Boka ett hörseltest
Södra Kyrkogatan 3 plan 1, 252 23, Helsingborg

Telefon: mån-tors 08:00-17:00 och fre 08:00-16:00. Ditt samtal går till vår kundservice.

Hörseltest & hörapparat hos audionom i Helsingborg

Välkommen till Audikas hörselklinik i Helsingborg på uppdrag av Region Skåne. Audikas audionomer i Helsingborg hjälper dig med dina behov. Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring kundservice på 0200-111450

 • Hörseltest i Helsingborg görs av legitimerad audionom. Ingen remiss krävs och frikort gäller.
 • Hörapparat i Helsingborg kan provas ut ur regionens eller Audikas sortiment.
 • Audikas hörselklinik i Helsingborg är auktoriserad av Region Skåne. 
 • Gratis hörselkoll: Den 6/3 erbjuder vi gratis snabbtest av din hörsel mellan klockan 09:30-16:00. Det riktar sig till dig som inte har testat din hörsel förut och ger en indikation på hur du hör. Ta gärna med en vän. Läs mer om gratis hörselkoll.
 • Hörseltest i Helsingborg, Skåne

  Tycker du att du hör dåligt? Har du svårt att delta i konversationer när många pratar samtidigt? Upplever du att du har nedsatt hörsel? Välkommen att boka en tid för ett hörseltest i Helsingborg om du misstänker eller vet med dig att du har nedsatt hörsel. 

  Hörseltest i Helsingborg kostar 200 kr (frikort gäller, gratis för dig som är över 85 år). Du behöver ingen remiss för att boka en tid. Boka ett hörseltest i Helsingborg genom att fylla i vårt formulär.

  Så går det till att göra ett hörseltest i Helsingborg

  Hörseltestet genomförs i en ljudisolerad miljö och utförs av en av Audikas legitimerade audionomer. Under hörseltestet kommer du bland annat få lyssna på olika toner där din uppgift är att notera vilka toner du hör. Under besöket får du också berätta hur du upplever din hörsel och vilka behov du har.

  Resultatet av hörseltestet visar hur du hör, det vill säga om din hörsel är normal eller nedsatt. Hörseltestet visar också om du kan vara hjälpt av hörapparat. 

  Besöket tar ungefär en timme.

  Mer information hittar du på sidorna om hörseltest och hörselnedsättning.

  Tror du att du har nedsatt hörsel och vill du boka en tid för ett hörseltest i Helsingborg? Boka ett hörseltest.

  Hörapparat i Helsingborg, Skåne 

  Att prova ut hörapparat i Helsingborg

  Väljer att prova ut hörapparater i Helsingborg och är berättigad hörapparater enligt Region Skånes regler och riktlinjer har du som patient hos Audika två alternativ:

  1. Du kan välja att prova ut hörapparat från regionens upphandlade sortiment. Då betalar du 1 000 kr som är Regionens utprovningsavgift.

  2. Du kan välja att prova ut hörapparat som inte ingår i regionens upphandlade sortiment utan ur Audikas privata sortiment (Friare val). Då får du en rekvisition på 1 200 kr per hörapparat av regionen. Om den hörapparat du väljer kostar mer, betalar du själv mellanskillnaden. En utprovningsavgift på 1 000 kr betalas även vid detta val.

  Det finns olika modeller och typer av hörapparater. Gemensamt för dagens hörapparater är att hörapparaterna är digitala, diskreta och mer tekniskt avancerade än någonsin förut. Läs mer på vår sida som handlar om hörapparater

  Efter att du har valt hörapparat får du lova att prova din hörapparat under cirka 30 dagar. Efter att din provperiod är slut, är du välkommen tillbaka på ett uppföljningsbesök. Läs mer om uppföljningsbesöket på vår sida som beskriver hela hörselprocessen

  Hur länge har du haft din hörapparat? Din hörsel förändras med åren och det kan vara så att dina hörapparater inte hjälper dig på bästa sätt längre. Hörapparaterna kan behövas justeras för att vara anpassade efter din nuvarande hörselnedsättning. Kontakta oss så berättar vi mer.

  Audionom i Helsingborg, Skåne

  Audikas audionomer i Helsingborg är legitimerade. Våra audionomer har treårs universitetsutbildning och legitimation utfärdad av Socialstyrelsen. 

  Audikas legitimerade audionomer i Helsingborg kan hjälpa dig med:

  • Att testa din hörsel
  • Prova ut hörselhjälpmedel, arbetshjälpmedel och hörapparat
  • Formgjutna hörselskydd

  Du och dina närmaste får också råd om hur ni på bästa sätt kan kommunicera i olika vardagssituationer med och utan hörapparat hos Audikas audionomer i Helsingborg. 

  Audikas legitimerade audionomer i Helsingborg är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential. 

  Audikas hörselklinik i Helsingborg, Skåne

  Öppettider till Audikas hörselklinik i Helsingborg

  På hörselkliniken i Helsingborg är du välkommen på drop-in varje helgfri vardag mellan 12:45-13.30. Under drop-in kan du få hjälp med enklare serviceärenden som exempelvis boka tid, aktivera och justera olika program, byta/köpa tillbehör och få reparationsbedömningar. Läs mer om drop-in.

  Kliniken har öppet för bokade besök måndag - torsdag 08:15-16:30 och fredag 08:15-14:00. Lunchstängt 12:00-12:30.

  Hundar är ej tillåtna på klinik, ledarhundar är välkomna.
   

  Vill du hellre köpa dina tillbehör digitalt? Besök vår webshop

  Vägbeskrivning till Audikas hörselklinik i Helsingborg

  Audikas hörselklinik i Helsingborg ligger på Södra Kyrkogatan 3, bara någon minuts gångavstånd från Knutpunkten i Helsingborg, nära Swedbanks kontor. Hörselkliniken ligger på våning 1, hiss finns. Ring på via porttelefonen enligt instruktionerna som står på entrédörren för att komma in i porten.

  Till Knutpunkten i Helsingborg kan du både åka tåg och buss. Gå in på Skånetrafiken för att söka din snabbaste resväg. 

  Audikas hörselkliniker i Skåne

  Audika har fler hörselkliniker i Skåne. Letar du efter en hörselklinik i en annan stad? Någon av hörselklinikerna nedan kanske ligger nära där du bor?

  Audikas hörselklinik i Landskrona, hörapparat och hörseltest

  Alla Audikas hörselkliniker i Skåne, hörapparat och hörseltest

  Auktoriserade hörselkliniker

  Audika i Skåne är Auktoriserad av Region Skåne. På 1177 kan du hitta alla hörselkliniker som jobbar på uppdrag av och som är auktoriserade av Region Skåne.

  Bild på ett besöksbord på Audikas hörselklinik i Helsingborg där du kan få hjälp med hörseltest och utprovning av hörapparater hos legitimerade audionomer

Vi som jobbar här

Bild på Marianne som är verksamhetschef på Audikas hörselklinik i Helsingborg där du kan prova ut hörapparater och göra hörseltest hos legitimerade audionomer
Marianne
Verksamhetschef
Bild på Nina som hjälper dig med hörapparater och boka hörseltest hos en legitimerad audionom på Audikas hörselklinik i Helsingbor
Nina
Koordinator
Bild på Gustav, legitimerad audionom som utför hörseltest och utprovning av hörapparater på Audikas hörselklinik i Helsingborg
Gustav
Leg. Audionom
Bild på legitimerade audionomen Lena som arbetar på Audikas hörselklinik i Helsingborg där du kan göra hörseltest och prova ut hörapparater
Lena
Leg. Audionom
Bild på Maria som arbetar som legitimerad audionom och hjälper dig vid utprovning av hörapparater och hörseltest på Audikas hörselklinik i Helsingborg
Maria
Leg Audionom
Bild på legitimerad audionom Semra som hjälper dig att göra ett hörseltest och prova ut hörapparater på Audikas hörselklinik i Helsingborg
Semra
Leg. Audionom

Google Omdömen

4,6/5
43 Omdömen
Kerstin Nilsson
5

Mycket trevlig och kunnig personal.
Kanonbra med öppet hus, så man kan komma och få fixat lite, med h...

Mycket trevlig och kunnig personal.
Kanonbra med öppet hus, så man kan komma och få fixat lite, med hörapparaterna eller hörseltest.
Alltid lika nöjd!

för 4 månader sedan
Oliver Kruse
5

Var där med min kära mor och man fick ett varmt välkomnande och så himla trevliga

för 5 månader sedan
Läs alla omdömen

Boka ett hörseltest i Helsingborg

Steg 1 av 4