Gasverksgatan 3A plan 1, 222 29 Lund

Telefon: mån-tors 08:00-17:00 och fre 08:00-16:00. Ditt samtal går till vår kundservice.

"Stort engagemang och bra råd" - Maud
"Fantastisk och kunnig personal. Kände stor trygghet" - Harry
"Fantastiskt bemötande och personligt!" - Karim
"Jag får alltid den service och hjälp jag behöver" - Leena

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Lund

Välkommen till Audikas hörselklinik i Lund på uppdrag av Region Skåne. Audikas legitimerade audionomer i Lund kan hjälpa dig med behovBoka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring kundservice på: 0200-111450.

  • Hörseltest i Lund görs av legitimerad audionom. Ingen remiss krävs och frikort gäller.
  • Hörapparat i Lund kan provas ut ur regionens eller Audikas sortiment. 
  • Audikas hörselklinik i Lund är auktoriserad av Region Skåne.  

Hörseltest i Lund, Skåne

Tycker du att du hör sämre än förut? Upplever du att din hörsel har förändrats? Tror du att du har nedsatt hörsel? Varmt välkommen att boka ett hörseltest i Lund om du upplever att du hör dåligt eller vet att du har nedsatt hörsel.

Hörseltest i Lund kostar 200 kr (frikort gäller, gratis för dig över 85 år). Du behöver ingen remiss från varken läkare eller vårdcentral för att boka en tid. Boka ett hörseltest i Lund genom att fylla i vårt formulär.

Så går det till att göra ett hörseltest i Lund

Hörseltestet genomförs av en legitimerad audionom i en ljudisolerad miljö. Under hörseltestet genomför audionomen olika typer av hörselmätningar för att kontrollera hur du hör. Under besöket får du också möjlighet att berätta hur du upplever din hörsel. 

Resultatet av ett hörseltest visar hur du hör, om hörseln är normal eller nedsatt. Hörseltestet visar också om du kan vara hjälpt av hörapparat.

Besöket tar ungefär en timme att genomföra.

Mer information hittar du på sidorna om hörseltest och hörselnedsättning.

Upplever du nedsatt hörsel och vill du boka en tid för ett hörseltest i Lund? Boka ett hörseltest.

Hörapparat i Lund, Skåne

Att prova ut hörapparat i Lund

Om du går vidare och provar ut hörapparat i Lund har du olika valmöjligheter, förutsatt att du som patient är berättigad hörapparat enligt Region Skånes regler om riktlinjer:

1. Du kan välja att prova ut hörapparat från regionens upphandlade sortiment. Då betalar du 1 000 kr som är Regionens utprovningsavgift.

2. Du kan välja att prova ut hörapparat som inte ingår i regionens upphandlade sortiment utan ur Audikas privata sortiment (Friare val). Då får du en rekvisition på 1 200 kr per hörapparat av regionen. Om den hörapparat du väljer kostar mer, betalar du själv mellanskillnaden. En utprovningsavgift på 1 000 kr betalas även vid detta val.

Moderna hörapparater är små, snygga och har aldrig tidigare varit så tekniskt avancerade. Du kan välja mellan olika färger och modeller. Läs mer om hörapparater.

Du får lov att prova din hörapparat under cirka 30 dagar. Efter att din provperiod är slut är du välkommen tillbaka på ett uppföljningsbesök. Läs mer om uppföljningsbesöket på vår sida som beskriver hela hörselprocessen.

Har du haft hörapparaten under några års tid? Hörseln försämras med åren och det kan innebära att din hörapparat kanske inte är inställd efter din nuvarande hörselnedsättning. Kontakta oss så berättar vi mer.

Audionom i Lund, Skåne

Alla Audikas audionomer i Lund är legitimerade. Audionomerna har en treårs universitetsutbildning och en legitimation utfärdad av Socialstyrelsen. 

Audikas legitimerade audionomer i Lund kan hjälpa dig med:

  • Testa hörseln
  • Utprovning av hörapparat, hörselhjälpmedel och arbetshjälpmedel
  • Individanpassade hörselskydd

Audionomen i Lund hjälper även dig och dina nära med kommunikationstips på hur ni bäst kan kommunicera i olika vardagssituationer, med eller utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer i Lund är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audikas hörselklinik i Lund, Skåne

Öppettider till Audikas hörselklinik i Lund

På hörselkliniken i Lund är du välkommen på drop-in varje helgfri vardag mellan 12:45-13.30. Under drop-in kan du få hjälp med enklare serviceärenden som exempelvis boka tid, aktivera och justera olika program, byta/köpa tillbehör och få reparationsbedömningar. Läs mer om drop-in.

I övrigt har kliniken har öppet måndag - torsdag mellan 08:15-16:30 och fredag 08:15-14:00 för bokade besök. Lunchstängt 12:00-12:30.

Hundar är ej tillåtna på klinik, ledarhundar är välkomna.

Om du föredrar att handla förbrukningsartiklar, tillbehör och/eller andra hörselhjälpmedel digitalt kan du snabbt och enkelt köpa dem i vår webshop: hörselbutik.se.

Vägbeskrivning till Audikas hörselklinik i Lund

Audikas hörselklinik i Lund ligger i centrala Lund, mycket nära centralstationen och Bantorget. Det tar ungefär 5 minuter att gå från Lund Central och cirka 3 minuter att gå från Bantorget. Adressen till hörselkliniken i Lund är Gasverksgatan 3 A, plan 1 (hiss finns).

Det är smidigast att åka antingen tåg eller buss till Lund C eller buss till busshållplatsen ”Lund Bantorget”. Hitta din snabbaste resväg på Skånetrafiken.se.

Om du hellre vill ta bilen till hörselkliniken i Lund, finns det möjlighet till att parkera på Gasverksgatan. Se parkeringsautomat för information om kostnader och parkeringstider. 

Audika har hörselkliniker på fler platser i Skåne

Bor du eller jobbar du i en annan stad? Letar du efter en hörselklinik som ligger nära ditt hem eller ditt jobb? Audika har hörselkliniker på flera olika platser i Skåne. Någon av nedan hörselkliniker kanske ligger på en plats som är bättre för dig:

Audika Malmö Centrum, hörapparat och hörseltest

Alla Audikas hörselkliniker i Skåne, hörapparat och hörseltest 

Auktoriserade hörselkliniker

Audika i Skåne är Auktoriserad av Region Skåne. På 1177 kan du hitta alla hörselkliniker som jobbar på uppdrag av och som är auktoriserade av Region Skåne.

Vi som jobbar här

Bild på Åsa som är koordinator på Audikas hörselklinik i Lund där du kan göra hörseltest och prova ut hörapparat hos legitimerad audionom
Åsa
Koordinator
Bild på legitimerad audionom Hallgrimur hjälper dig med rådgivning av hörapparater och hörseltest på Audikas hörselklinik i Lund
Hallgrimur
Leg. Audionom
Bild på Jens som är verksamhetschef på Audikas hörselklinik i Lund där du kan få hjälp av legitimerade audionomer att göra hörseltest och prova ut hörapparater
Jens
Verksamhetschef
Bild på Kristoffer som jobbar som legitimerad audionom på Audikas hörselklinik i Lund och hjälper dig att prova ut hörapparater och att göra hörseltest
Kristoffer
Leg. Audionom
Bild på Alexander som är legitimerade audionom på Audikas hörselklinik i Lund där du kan göra hörseltest och prova ut hörapparater
Alexander
Leg. Audionom

Google Omdömen

4,2/5
18 Omdömen
Lennart Bech
för 11 månader sedan

Mycket bra service och jätte trevliga

Markenljung Johan
för ett år sedan

Mycket bra service och trevlig personal

Richard Sunbring
för 2 år sedan

Mycket professionellt bemötande och min mor var mycket nöjd med undersökningen.

Mari Arvidsson
för 2 år sedan

Lungt o stilla, fick bra information.

Sven Nilsson
för 2 år sedan

Trevligt bemötande.

Per-Olov Lundgren
för 4 år sedan

Snabba, vänligt bemötande. Tydlig kommunikation, inklusive kostnader.

Läs alla omdömen

Boka ett hörseltest i Lund

Steg 1 av 4