Låt oss hjälpa dig med din hörsel även i Corona-tider, läs mer på sidan: Audika & Corona.

Behandling av hörselnedsättning

En av sex vuxna har nedsatt hörsel – du är inte ensam. Men liksom vid andra hälsorelaterade problem är det viktigt att du inte ignorerar det utan söker hjälp. Det finns en hel del hjälp att få.

Boka ett hörseltest

En hörselnedsättning kan förändra ditt liv – och om du tror att du har nedsatt hörsel rekommenderar vi att du söker behandling så fort som möjligt. De flesta former av hörselnedsättning kan behandlas.

Behandlingsalternativen varierar och beror på ett antal faktorer – först och främst graden av hörselnedsättning, men även typen av hörselnedsättning och din livsstil måste beaktas.

Audionomerna på Audika har djup kunskap om alla typer av hörselnedsättning. Vi har ett stort urval hörapparater av hög kvalitet – och vi är med dig varje steg på vägen.

Hur går det till när man provar ut hörapparater?

Ett hörseltest, en undersökning och ett samtal

 • Gör ett hörseltest

  Hörseltester sker under avslappnade former och är helt smärtfria. Testet avgör graden och typen av hörselnedsättning. Vi får fram testresultaten inom en timme och går sedan igenom dem tillsammans med dig. Vi kommer även att rekommendera den lösning vi tror vore bäst för dig.

  Hitta din hörselklinik

 • Personlig hörapparatsutprovning

  En hörapparat är mycket personlig och dessutom tekniskt avancerad. En individuell utprovning är därför nödvändig. På Audika ser våra audionomer till att du får full nytta av din hörapparat.

  Kontakta oss

 • Regelbunden eftervård

  Vår expertis och service tar inte slut bara för att du har fått din hörapparat. Vi erbjuder regelbunden eftervård för att säkerställa att du får maximal nytta av din hörapparat under många år framåt – och att du har fortsatt glädje av bättre hörsel.

  Boka ett hörseltest

Behandlingen

För att säkerställa att du får bästa möjliga behandling tar vi dig igenom tre steg: Ett hörseltest, en undersökning och ett samtal.

Besöket tar ungefär 60 minuter. Vi undersöker först dina öron för att se om det finns tecken på hinder, vax eller någon infektion som kan orsaka en del av din hörselnedsättning. Du får ta på dig ett par hörlurar och blir sedan ombedd att trycka in en knapp som svar på en serie toner. Detta hjälper oss att bedöma graden av hörselnedsättning.

Vid samtalet kommer vi att ställa frågor om dina svårigheter att höra.

Våra rekommendationer beror på testresultaten och dina svar. Om du skulle ha nytta av en hörapparat kommer vi att diskutera de bästa behandlingsalternativen för dig.

 • När vi ger dig råd om hörapparater tar vi hänsyn till ett antal faktorer:

 • Resultatet från hörseltestet

 • Dina svar på våra frågor om din hörsel

 • Storleken på dina hörselgångar

 • Din livsstil och dina dagliga aktiviteter

 • Din budget

Samtalet:

För att få en detaljerad förståelse av din hörselnedsättning och dina behov kommer vi att ställa några frågor om dina svårigheter att höra, exempelvis:

 • När, var och i vilka situationer upplever du den största utmaningen med din hörsel?
 • Din livsstil – hur aktiv är du, och har du särskilda behov?
 • Är det någonting du oroar dig över när det gäller din hörselnedsättning, eller vid tanken på att använda hörapparat?

Kontakta oss

*
*
*
*
*
Hörselklinik

Hitta din
hörselklinik

Hitta din hörselklinik