Få vägbeskrivning

Malmö Centrum

Rundelsgatan 16
211 36 Malmö
0200-111450 Ditt samtal går till vår kundservice
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest
Se eventuella avvikande öppettider i punktlistan om kliniken.

Hörapparat och hörseltest hos audionom i Malmö

Varmt välkommen till Audikas hörselklinik i Malmö. Audikas legitimerade audionomer i Malmö hjälper dig med din hörsel.

 • Hörseltest på i Malmö görs av legitimerad audionom. Ingen remiss krävs och frikort gäller.

 • Audikas hörselklinik i Malmö är auktoriserad av Region Skåne.

 • Hörapparat i Malmö kan provas ut ur regionens eller Audikas sortiment. 

 • Avvikande öppettider: Den 7/6 har kliniken stängt efter klockan 12.00. Lunchstängt 12.00 - 12.30 och kliniken är stängd alla helgdagar. 

 • Corona & Audika: Vi har infört flera försiktighetsåtgärder för att du ska känna dig trygg med att besöka våra hörselkliniker. Vi är bland annat extra noga med handhygien, rengöring av ytor, instrument och rum före och efter alla besök. Endast fullt friska medarbetare går till jobbet och bär skyddsutrustning vid nära kontakt med dig. Om du behöver hjälp är du välkommen att komma förbi kliniken under våra öppettider eller kontakta vår Kundservice. Läs mer om senaste nytt på sidan: Audika & Corona.


Upplever du nedsatt hörsel och vill boka en tid för ett hörseltest? Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring kundservice på  0200-111450.

Upplever du att din hörsel har försämrats? Tycker du att du hör dåligt? Misstänker du att du har nedsatt hörsel? Varmt välkommen att boka en tid för ett hörseltest i Malmö om du tycker att du hör dåligt eller vet med dig att du har nedsatt hörsel.

Hörseltest i Malmö kostar 200 kr (frikort gäller). Du behöver ingen remiss för att boka en tid. Boka ett hörseltest i Malmö genom att fylla i vårt formulär.

Ett hörseltest görs för att kolla hur du hör. Hörseltestet genomförs i en ljudisolerad miljö av en legitimerad audionom. Under testet kommer du att få göra olika typer av hörselmätningar. Efter att du har genomfört hörseltestet och hörselmätningarna får du också berätta hur du upplever din hörsel.

Resultatet av hörseltestet berättar hur du hör, om din hörsel är normal eller nedsatt. Hörseltestet visar också om du kan vara hjälpt av hörapparat.

Besöket tar ungefär en timme att genomföra.

Mer information hittar du på sidan om hörseltest.

Upplever du nedsatt hörsel och vill boka en tid för ett hörseltest i Malmö? Boka ett hörseltest.

Om du går vidare och provar ut hörapparat i Malmö har du olika valmöjligheter, förutsatt att du som patient är berättigad hörapparat enligt Region Skånes regler om riktlinjer. Nedan följer två olika valmöjligheter:

1. Du kan välja att prova ut hörapparat från regionens upphandlade sortiment. Då betalar du 1 000 kr som är Regionens utprovningsavgift.

2. Du kan välja att prova ut hörapparat som inte ingår i regionens upphandlade sortiment utan ur Audikas privata sortiment (Friare val). Då får du en rekvisition på 1 800 kr per hörapparat av regionen. Om den hörapparat du väljer kostar mer, betalar du själv mellanskillnaden. En utprovningsavgift på 1 000 kr betalas även vid detta val.

Dagens hörapparater är små, smidiga och diskreta. Hörapparaterna är dessutom mer tekniskt avancerade än någonsin förut. Läs mer om våra hörapparater på sidan: hörapparater.

Du får lov att prova din hörapparat under cirka 30 dagar. När din provperiod är slut, är du välkommen tillbaka på ett uppföljningsbesök. Läs mer om uppföljningsbesöket och hela hörselprocessen på vår sida: hörselprocessen.

Har du hörapparat och har haft under några år? Hörseln försämras med åren och det kan betyda att din hörapparat kanske inte längre hjälper dig på bästa sätt. Hörapparaten kanske inte är anpassad utefter din nuvarande hörselnedsättning. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Alla Audikas legitimerade audionomer i Malmö är legitimerade. Audionomerna har en treårig universitetsutbildning och en legitimation från av Socialstyrelsen. 

Audikas legitimerade audionomer i Malmö hjälper dig med:

 • Hörseltest
 • Individanpassade hörselskydd
 • Utprovning av hörapparat, hörselhjälpmedel och arbetshjälpmedel


Audionomerna hjälper dig och dina nära med kommunikationstips på hur ni bäst kan kommunicera i olika situationer, både med och utan hörapparat. 

Audikas legitimerade audionomer i Malmö är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audikas hörselklinik i Malmö har öppet måndag-torsdag 8.15-16.30 och fredag 08.15-14.00. Lunchstängt 12.00-12.30. Se eventuella avvikande öppettider i punktlistan om kliniken.

Hörselkliniken har bemannad reception under alla veckans vardagar. 

Vill du handla digitalt? Audika har en webshop där du kan köpa tillbehör och hörselhjälpmedel. Besök vår webshop: hörselbutik.se

Audika har två hörselkliniker i Malmö. Audikas hörselklinik på Rundelsgatan 16 ligger i centrala Malmö, nära Malmö Central. Kliniken ligger nära parken Rundelen och kvarteret Caroli.

Till hörselkliniken kan du både åka buss och bil. Det finns en busshållplats som heter Malmö Djäknegatan, som bara ligger någon minuts promenad från hörselkliniken. Följande bussar trafikerar busshållplatsen: 2, 5, 7, 8, 31 och 32. Sök din resväg på Skånetrafiken.se.

Du kan också ta bilen till hörselkliniken. Det finns ett parkeringshus i närheten av hörselkliniken. Se information om avgifter och parkeringstider på skyltarna vid parkeringshuset. 

Audika har två hörselkliniker i Malmö. En hörselklinik nära Malmö Centrum och en hörselklinik i Limhamn. Audika har även fler hörselkliniker i Skåne – vilken hörselklinik ligger närmast dig?

Audika Malmö Limhamn, hörapparat och hörseltest

Audika Lund, hörapparat och hörseltest

Alla Audikas hörselkliniker i Skåne, hörapparat och hörseltest

Auktoriserade privata hörselkliniker

Audika i Skåne är Auktoriserad av Region Skåne. På 1177 kan du hitta alla hörselkliniker som jobbar på uppdrag av och som är auktoriserade av Region Skåne.

Vi som arbetar här

 • Jens

  Verksamhetschef

  Rundelsgatan Malmö

 • Angelika

  Koordinator

  Rundelsgatan Malmö

 • Tarra

  Koordinator

  Rundelsgatan Malmö

 • Emil

  Leg. Audionom

  Rundelsgatan Malmö

 • Feri

  Leg. Audionom

  Rundelsgatan Malmö

 • Jenny

  Leg. Audionom

  Rundelsgatan Malmö

 • Martin

  Leg.Audionom

  Rundelsgatan Malmö