Få vägbeskrivning

Kista

Kistagången 26, plan 2
164 40 Kista
0200-111450 Ditt samtal går till vår kundservice
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest
Se eventuella avvikande öppettider i punktlistan om kliniken.

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Kista

Välkommen till Audikas hörselklinik i Kista. Audikas legitimerade audionomer i Kista hjälper dig till en bättre hörsel.

 • Hörseltest i Kista kostar 100 kr (frikort gäller). Du behöver ingen remiss.

 • Audikas hörselklinik i Kista jobbar på uppdrag av Region Stockholm.

 • Hörapparat i Kista kan provas ut ur regionens eller Audikas sortiment.   

 • Avvikande öppettider: Lunchstängt 12.00 - 12.30 och kliniken är stängd alla helgdagar. 

 • Öppen mottagning: Rådgivning av legitimerad audionom utan att boka tid på tisdagar kl 13.00 - 15.00. Servicen riktar sig till befintliga hörapparatsanvändare. Läs mer om öppen mottagning.

 • Corona & Audika: Vi har infört flera försiktighetsåtgärder för att du ska känna dig trygg med att besöka våra hörselkliniker. Vi är bland annat extra noga med handhygien, rengöring av ytor, instrument och rum före och efter alla besök. Endast fullt friska medarbetare går till jobbet och bär skyddsutrustning vid nära kontakt med dig. Om du behöver hjälp är du välkommen att komma förbi kliniken under våra öppettider eller kontakta vår Kundservice. Läs mer om senaste nytt på sidan: Audika & Corona.


Vill du boka en tid för ett hörseltest? Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring kundservice på  0200-111450.

Märker du att det blir allt svårare att höra fågelkvitter? Märker du att du behöver höja ljudet på tv:n för att kunna höra orden som sägs? Märker du att du behöver be andra att upprepa sig? Det kan vara tecken på att din hörsel är nedsatt och det kan då vara dags för att boka en tid för ett hörseltest i Kista.

Hörseltest i Kista kostar 100 kr (frikort gäller, gratis för dig som är över 85 år) och du behöver ingen remiss för att boka en tid. Boka ett hörseltest i Kista genom att fylla i vårt formulär.

Hörseltestet genomförs av en av våra legitimerade audionomer. Under hörseltestet kommer få göra olika typer av hörselmätningar. Under besöket kommer du också att få dela med dig av hur du upplever din hörsel.

Resultatet av hörseltestet visar hur du hör, om du normalt eller sämre än normalt. Hörseltestet visar också om du kan vara hjälpt av hörapparat.

Besöket tar en timme.

Mer information hittar du på sidan om hörseltest.

Vill du boka en tid för ett hörseltest i Kista? Boka ett hörseltest.

Hur mycket kostar det att prova ut en hörapparat i Kista? Audika jobbar på uppdrag av Region Stockholm. Det betyder att vi följer samma riktlinjer och regler som regionen. Om du provar ut hörapparat i Kista har du två valmöjligheter. Du kan antingen välja att prova ut hörapparat ur regionens sortiment eller ur Audikas privata sortiment:

1. Väljer du hörapparat ur regionens sortiment betalar du 600 kr i förskrivningsavgift.

2. Väljer du hörapparat ur Audikas privata sortiment kan du vara berättigad ett bidrag (en rekvisition) på 2380 kr per hörapparat. Väljer du en hörapparat som kostar mer, betalar du mellanskillnaden. Förskrivningsavgiften på 600 kr betalar du även när du väljer att köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment. 

Oavsett vilket alternativ du väljer betalar du en patientavgift på 100 kr (frikort gäller) för utprovningsbesöket.

Det finns olika typer av hörapparater för olika typer av hörselnedsättningar. Vilka hörapparater finns det? Läs mer om våra hörapparater.

Vad händer efter att du har provat ut en hörapparat? Du får lov att prova din hörapparat under några veckors tid i din normal miljö. Vår rekommendation är att du använder din hörapparat i så många olika vardagssituationer som möjligt. Sedan är du välkommen tillbaka på ett uppföljningsbesök. Få mer information om uppföljningsbesöket på vår sida om hela hörselprocessen.

Har du hörapparat sedan tidigare? Hur längesedan var det du testade din hörsel? Det kan vara så att din hörsel har förändrats och att din nuvarande hörapparat inte längre är anpassad utefter din hörselnedsättning. Vi hjälper dig att boka en ny tid. Kontakta oss så berättar vi mer. 

Audikas audionomer i Kista är legitimerade vilket betyder att de har tre års universitetsutbildning och legitimation från Socialstyrelsen.

Våra legitimerade audionomer i Kista kan hjälpa dig med:

 • Att testa din hörsel
 • Prova ut hörapparat, hörselhjälpmedel eller arbetshjälpmedel
 • Formgjutna hörselskydd


När du träffar våra audionomer får du och dina anhöriga också råd om hur ni bäst kan kommunicera i olika vardagssituationer, med och utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer i Kista är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audikas hörselklinik i Kista har öppet måndag-torsdag 8.15-16.30 och fredag 08.15-14.00. Lunchstängt 12.00-12.30. Se eventuella avvikande öppettider i punktlistan om kliniken.

Hörselkliniken har bemannad reception under alla vardagar. 

Tycker du att det är smidigt att handla digitalt? Då kan du köpa dina tillbehör, förbrukningsartiklar och hörselhjälpmedel i vår webshop: hörselbutik.se

Audika i Kista ligger precis i anslutning till Kista Galleria. Adressen till hörselkliniken är Kistagången 26.

Till Kista kan du åka pendeltåg, tunnelbana och bil. Om du åker pendeltåg från Stockholm Central ska du ta pendeltåget som går norrut, bland annat mot Märsta, Uppsala och Upplands Väsby. Gå av vid stationen som heter Helenelund. Från stationen Helenelund till hörselkliniken tar det cirka 10-15 minuter att promenera. Gå under tunneln, Kista Mässan och gå mot Kista Galleria. Du hittar hörselkliniken p din högra sidan, två våningar upp. 

Om du åker tunnelbana från Stockholm Central ska du åka tunnelbanans blåa linje mot Akalla och gå av vid stationen som heter Kista. Du kommer då komma in i Kista Galleria. Ta vänster när du kommer ned för rulltrappan och gå rakt genom Gallerian tills du kommer ut på Jan Stenbecks Torg. Gå på den vänstra sidan av gångbanan på gatan som heter Kistagången. Efter cirka 2-3 minuter kommer du se nummer 26 på din vänstra sida.

Hitta din resväg på SL.se.

Om du åker bil till hörselkliniken och har ett giltigt parkeringstillstånd för rörelsehindrad finner du parkeringsplatsen på innegården som du når via Gullfossgatan. Om du inte har ett tillstånd rekommenderar vi dig till att parkera i närliggande parkeringshus. Det finns ingen parkering direkt utanför hörselkliniken, kom lite innan din besökstid så att du hinner parkera.

Audikas hörselklinik i Kista - prova hörapparat, gör hörseltest och träffa legitimerad audionom hos Audika.

Audika har flera hörselkliniker i Norra Stockholm. Är det någon av nedan hörselkliniker som ligger närmare dig?

Audikas hörselklinik i Solna, hörapparat och hörseltest

Audikas hörselklinik i Rotebro, hörapparat och hörseltest

Alla Audikas hörselkliniker i Stockholm, hörapparat och hörseltest

På uppdrag av Region Stockholm

I Stockholms län driver Audika ett antal privata hörselkliniker jobbar på uppdrag av regionen. På 1177 hittar du alla hörselkliniker som jobbar på uppdrag av Region Stockholm.

Hörseltest och hörapparat i Kista. Audika jobbar på uppdrag av Region Stockholm. Läs mer om Audikas hörselklinik i Kista.

Vi som arbetar här

 • Johan S

  Verksamhetschef

  Kista

 • Anette R

  Koordinator

  Kista

 • Azam S

  Leg. Audionom

  Kista

 • Hamideh V

  Leg. Audionom

  Kista

 • Rhydhm A

  Leg. Audionom

  Kista

 • Souad M

  Leg. Audionom

  Kista