Få vägbeskrivning

Kista

Kistagången 26
164 40 Kista
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Kista

Behöver du hjälp med din hörsel? Välkommen till Audikas hörselklinik i Kista.  

 • Hörseltest i Kista är kostnadsfritt. Du behöver ingen remiss.

 • Audikas hörselklinik i Kista jobbar på uppdrag av Stockholms läns landsting.

 • Hörapparat i Kista kan provas ut ur Audikas privata sortiment eller ur landstingets sortiment.

 • Audikas audionomer i Kista är legitimerade.

 • Audikas hörselklinik i Kista har bemannad reception. 


Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring oss på 0200-111450.

Vad kostar det att göra ett hörseltest i Kista? Hörseltest i Kista är gratis och du behöver ingen remiss för att boka en tid. Om du upplever att din hörsel har förändrats och faktiskt försämrats kan det vara dags att boka en tid för ett hörseltest.

Märker du till exempel att det blir allt svårare att höra fågelkvitter? Märker du att du behöver höja ljudet på tv:n för att kunna höra orden som sägs? Märker du att du behöver be andra att upprepa sig? Det kan vara tecken på att din hörsel är nedsatt och det kan då vara dags för att boka en tid för ett hörseltest.

Det är viktigt att testa sin hörsel regelbundet eftersom hörseln oftast försämras gradvis. Det gör att du kanske inte själv märker av att hörseln faktiskt har försämrats. Då kan det vara så att du har en obehandlad hörselnedsättning som gör att du kanske inte hör så bra som du skulle kunna.

Hörseltestet genomförs av en av våra legitimerade audionomer. Under hörseltestet kommer du bland annat att få lyssna på en serie av toner där din uppgift är att notera vilka toner du hör. Vad visar hörseltestet? Resultatet av hörseltestet visar hur du hör - har du normalt eller kanske sämre än normalt? Har du svårt att höra de mörka tonerna eller svårt att höra de ljusa tonerna? Det får du information om efter att hörseltestet är genomfört.

Om det visar sig att du har nedsatt hörsel och audionomen bedömer att du kan vara hjälpt av hörapparat är rekommendationen att börja använda hörapparat.  

Vill du veta mer om nedsatt hörsel? Klicka dig vidare till vår sida om tecken på nedsatt hörsel.

En hörapparat är en ljudanläggning i miniatyr som hjälper till att fånga in och förstärka ljudet i vår omgivning. En hörapparat är inget botemedel, men ett väldigt bra hjälpmedel för dig med nedsatt hörsel. Det finns olika typer av hörapparater för olika typer av hörselnedsättningar.

Vilken hörapparat är bäst för dig? Det finns inte en hörapparat som passar alla. Din hörsel är unik och så även din hörselnedsättning eftersom vi hör med vår hjärna. Våra öron tar emot ljud men det är vår hjärna som tolkar innebörden av ljuden och som skapar betydelse av ljuden vi hör. Våra tolkningar är individuella, vi hör ljud på olika sätt. Vilken hörapparat som är bäst för just dig beror på en del olika faktorer, bland annat på din hörselkurva, din hörselnedsättning och ditt behov.

Vilka hörapparater finns det? Läs mer om våra hörapparater.

Hur mycket kostar det att prova ut en hörapparat i Kista? Audika jobbar på uppdrag av Stockholms läns landsting. Det betyder att vi följer samma riktlinjer och regler som landstinget. Om du provar ut hörapparat i Kista har du två valmöjligheter. Du kan antingen välja att prova ut hörapparat ur landstingets sortiment eller ur Audikas privata sortiment. Väljer du hörapparat ur landstingets sortiment betalar du 600 kr i förskrivningsavgift. Väljer du hörapparat ur Audikas privata sortiment kan du vara berättigad ett bidrag (en rekvisition) på 3040 kr per hörapparat. Väljer du en hörapparat som kostar mer, betalar du mellanskillnaden. Förskrivningsavgiften på 600 kr betalar du även när du väljer att köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment. 

Vad händer efter att du har provat ut en hörapparat? Du får lov att prova din hörapparat under några veckors tid innan du bestämmer dig helt och hållet. Vår rekommendation är att du provar att använda din hörapparat i så många olika vardagssituationer som möjligt för att skaffa dig information om hur hörapparaten fungerar. Fungerar den bra eller behöver något justeras? Det berättar du sedan för din audionom när du kommer tillbaka på ditt uppföljningsbesök. Få mer information om uppföljningsbesöket på vår sida om hela hörselprocessen.

Har du hörapparat sedan tidigare? Hur längesedan var det du testade din hörsel? Det kan vara så att din hörsel har förändrats och att din nuvarande hörapparat inte längre är anpassad utefter din hörselnedsättning. Vi hjälper dig att boka en ny tid. Kontakta oss så berättar vi mer. 

Audikas audionomer i Kista är legitimerade vilket betyder att de har tre år har tre års universitetsutbildning och legitimation från Socialstyrelsen.

På vilket sätt kan vår legitimerade audionom i Kista hjälpa dig till en bättre hörsel? Våra legitimerade audionomer testar din hörsel genom olika typer av hörselmätningar. Audionomerna gör också en behovsbedömning – vilket behov har du och vad är viktigast för dig? Med utgångspunkt i hörseltestet och behovsbedömningen lägger audionomerna upp en plan för din individuella hörselrehabilitering. Audionomerna provar även ut och programmerar hörselhjälpmedel och hörapparater samt kan hjälpa till med att formgjuta hörselskydd. Audionomerna anpassar också arbetshjälpmedel. När du träffar våra audionomer får du och dina anhöriga också råd om hur ni bäst kan kommunicera i olika vardagssituationer, med och utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer i Kista är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audika i Kista ligger precis i anslutning till Kista Galleria. Adressen till hörselkliniken är Kistagången 26. Till Kista kan du åka pendeltåg, tunnelbana och bil. Om du åker pendeltåg från Stockholm Central ska du ta pendeltåget som går norrut, bland annat mot Märsta, Uppsala och Upplands Väsby. Gå av vid stationen som heter Helenelund. Från stationen Helenelund till hörselkliniken tar det cirka 10-15 minuter att promenera. Gå under tunneln så att du kommer upp vid Kista Mässan och följ gatan som heter Arne Beurlings Torg tills som sedan övergår till gatan som heter Kistagången. Gå Kistagången ned mot Gallerian och håll utkik efter nummer 26 som finns på din högra sida. Du hittar hörselkliniken en halvtrappa upp i lokalen. 

 Om du åker tunnelbana från Stockholm Central ska du åka tunnelbanans blåa linje mot Akalla och gå av vid stationen som heter Kista. Du kommer då komma in i Kista Galleria. Ta vänster när du kommer ned för rulltrappan och gå rakt genom Gallerian tills du kommer ut på Jan Stenbecks Torg. Gå på den vänstra sidan av gångbanan på gatan som heter Kistagången (mot Subway skyltarna) och efter cirka 2-3 minuter kommer du se nummer 26 på din vänstra sida. 

Om du åker bil till hörselkliniken rekommenderar vi dig till att parkera i parkeringshus. Det finns ingen parkering direkt utanför hörselkliniken så kom lite innan din besökstid så att du hinner parkera.

Audikas hörselklinik i Kista har bemannad reception under alla vardagar. I receptionen kan du få hjälp med enklare service av dina hörapparater så som att få hjälp med att byta batterier eller vaxfilter. Du kan också köpa batterier, slangar, vaxfilter m.m och/eller andra hörselhjälpmedel. Tycker du att det är smidigt att handla digitalt? Då kan du köpa dina tillbehör, förbrukningsartiklar och hörselhjälpmedel i vår webshop: hörselbutik.se

Audika har flera hörselkliniker i Norra Stockholm. Är det någon av nedan hörselkliniker som ligger närmare dig?

Audika Solna, hörapparat och hörseltest

Audika Rotebro, hörapparat och hörseltest

Fler hörselkliniker i Stockholm, hörapparat och hörseltest

På uppdrag av Stockholms läns landsting (SLL)

I Stockholms län driver Audika ett antal privata hörselkliniker som är auktoriserade och arbetar på uppdrag av landstinget. På 1177 hittar du alla hörselkliniker som är auktoriserade av SLL.

pa-uppdrag-av_svart

Vi som arbetar här

 • Ramesh Z

  Verksamhetschef

  Kista

 • Anette R

  Reception

  Kista

 • Åsa S

  Reception

  Kista

 • Azam S

  Leg. Audionom

  Kista

 • Dorotea Å

  Leg. Audionom

  Kista

 • Ellen G

  Arbetstekniska hjälpmedel

  Kista

 • Mattias C

  Leg. Audionom

  Kista

 • Parisa B

  Leg. Audionom

  Kista

 • Rhydhm A

  Leg. Audionom

  Kista