Få vägbeskrivning

Kungsholmen

Sankt Eriksgatan 44, plan 5
112 34 Stockholm
0200-111450 Ditt samtal går till vår kundservice
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest

Hörseltest och hörapparat hos audionom på Kungsholmen

Välkommen till Audikas hörselklinik på Kungsholmen. Audikas legitimerade audionomer på Kungsholmen hjälper dig med din hörsel.

 • Hörseltest på Kungsholmen är kostnadsfritt. Du behöver ingen remiss.

 • Audikas hörselklinik på Kungsholmen är auktoriserad av Region Stockholms.

 • Hörapparat på Kungsholmen kan provas ut ur regionen eller Audikas sortiment.  

 • Erbjuder drop-in för enklare serviceärenden varje onsdag mellan 14.30-16.00. Läs mer om drop-in service


Vill du boka en tid för ett hörseltest? Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring kundservice på 0200-111450.

Tycker du att du börjar höra sämre? Har du svårare att höra vad andra säger? Det kan vara tecken på att din hörsel har förändrats och att hörsel kan vara nedsatt. Då kan det vara dags att testa din hörsel.

Hörseltest på Kungsholmen är gratis och du behöver ingen remiss för att boka en tid. Boka ett hörseltest på Kungsholmen genom att fylla i vårt formulär.

Hörseltestet genomförs av en legitimerad audionom i en ljudisolerad miljö. Audionomen genomför olika hörselmätningar för att få detaljerad information om din hörsel och hur du hör. Under besöket kommer du också att få berätta och beskriva hur du tycker att du hör.

Resultatet av ett hörseltest visar hur du hör, om hörseln är normal eller nedsatt. Hörseltestet visar också om du kan vara hjälpt av hörapparat.

Besöket tar en timme.

Mer information hittar du på sidan om hörseltest.

Vill du boka en tid för ett hörseltest på Kungsholmen? Boka ett hörseltest.

Vad kostar det att prova ut en hörapparat på Kungsholmen? Audika arbetar på uppdrag av Region Stockholm. Det betyder att du har två alternativ om du provar du ut hörapparat i Stockholm. Du kan antingen prova ut hörapparat ur regionens sortiment eller ur Audikas privata sortiment

1. Väljer du att prova ut hörapparat ur regionens sortiment betalar du 600 kr i förskrivningsavgift för hörapparaterna.

2. Väljer du att prova ut hörapparat ur Audikas privata sortiment kan du vara berättigad ett bidrag (en rekvisition) på 3040 kr per hörapparat. Om den hörapparat du väljer kostar mer, betalar du mellanskillnaden. Du betalar även förskrivningsavgiften på 600 kr vid val av hörapparat ur Audikas privata sortiment.

Hörapparater är ett hjälpmedel och kan hjälpa personer med nedsatt hörsel till en bättre hörsel. Hörapparater är digitala, diskreta och små. Läs mer om hörapparater

Vad händer efter att du har provat ut din hörapparat? Du får möjlighet att prova din hörapparat under några veckor. Efter din provperiod är du välkommen på ett uppföljningsbesök. Läs mer om uppföljningsbesöket och hela hörselprocessen.

Är du redan hörapparatsanvändare? Hur länge har du haft din hörapparat? Det kan vara dags att byta till en ny hörapparat. Dels för att din hörsel kan ha förändras och för att det kan ha kommit ny teknik som kan hjälpa dig att höra ännu bättre. Kontakta oss så berättar vi mer och hjälper dig.

Audikas audionomer på Kungsholmen är legitimerade. Audionomerna har en treårig universitetsutbildning och legitimation från Socialstyrelsen.

Audikas legitimerade audionomer på Kungsholmen hjälper dig med:

 • Hörseltest
 • Utprovning av hörapparat, hörselhjälpmedel och arbetshjälpmedel
 • Formgjutna hörselskydd


Du och dina nära får också råd om hur ni bäst kan kommunicera i olika vardagssituationer, både med och utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer på Kungsholmen är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audikas hörselklinik på Kungsholmen har öppet måndag-torsdag 8.15-16.30 och fredag 08.15-14.00. Erbjuder Hörselonsdag: Drop-in gratis enklare hörseltest på onsdagar mellan 10.00-12.00 under perioden 16/1 till 27/3. Läs mer om Hörselonsdag.

Hörselkliniken har bemannad reception under alla vardagar. I receptionen kan du få hjälp med enklare service av dina hörapparater, köpa tillbehör till dina hörapparater och boka tider för framtida besök. Vi säljer bland annat tillbehör så som slangpaket, vaxfilter och batterier. Du kan också köpa hörselhjälpmedel så som telefoner eller externa mikrofoner (ConnectClip/SoundClip).

Föredrar du att handla dina tillbehör och/eller andra hörselhjälpmedel digitalt? Handla i vår webshop: hörselbutik.se

Audikas hörselklinik på Kungsholmen ligger på Sankt Eriksgatan 44, nära Fridhemsplan. Hörselkliniken ligger på våning 5 i huset. Gå in i huvudentrén på Sankt Eriksgatan 44 och ta hissen upp till våning 5. Gå till höger när du kommer ut från hissarna och följ Audikas hänvisningsskyltar. 

Till Fridhemsplan kan du åka både tunnelbana och buss. Om du åker tunnelbana till Fridhemsplan kan du antingen åka tunnelbanans gröna eller blåa linje. Att åka tunnelbana till Fridhemsplan från Stockholms Central tar bara 3-8 minuter. Om du åker från Centralen till Fridhemsplan ska du åka tunnelbanorna som går mot Hjulsta, Akalla, Hässelby Strand, Alvik eller Åkeshov. När du kommer fram till Fridhemsplan är det enklast att välja utgången mot Sankt Eriksgatan. Därifrån tar det bara cirka 3-5 minuter att gå till hörselkliniken. Du kan även åka buss till Fridhemsplan. De två närmaste busshållplatserna är Fleminggatan/Sankt Eriksgatan och S:t Eriksgatan. Hitta din snabbaste resväg på SL.se.

Vill du hellre köra bil? Det kan vara svårt med parkering, vår rekommendation är att åka buss eller tunnelbana istället.

Audika har flera hörselkliniker i Stockholmsområdet. Vilken hörselklinik ligger närmast dig?

Audikas hörselklinik i Vasastan på Sveavägen, hörapparat och hörseltest

Audikas hörselklinik i Vasastan på Dalagatan, hörapparat och hörseltest

Alla Audikas hörselkliniker i Stockholm, hörapparat och hörseltest

I Stockholms län driver Audika ett antal privata hörselkliniker som är auktoriserade och arbetar på uppdrag av regionen. På 1177 hittar du alla hörselkliniker som är auktoriserade av Region Stockholm.

Gör ett hörseltest på Kungsholmen och / eller prova ut hörapparat. Audikas hörselklinik på Kungsholmen är auktoriserad av Region Stockholm.

Vi som arbetar här

 • Emma B

  Verksamhetschef

  Kungsholmen

 • Angela B

  Koordinator

  Kungsholmen

 • Atefeh M

  Koordinator

  Kungsholmen

 • Cicci O

  Leg. Audionom

  Kungsholmen

 • Elise G

  Leg. Audionom

  Kungsholmen

 • Patricio M

  Leg. Audionom

  Kungsholmen