Få vägbeskrivning

Kungsholmen

Sankt Eriksgatan 44, plan 5
112 34 Stockholm
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest

Hörseltest och hörapparat hos audionom på Kungsholmen

Behöver du hjälp med din hörsel? Välkommen till Audikas hörselklinik på Kungsholmen.  

 • Hörseltest på Kungsholmen är kostnadsfritt. Du behöver ingen remiss.

 • Audikas hörselklinik på Kungsholmen jobbar på uppdrag av Stockholms läns landsting.

 • Hörapparat på Kungsholmen kan provas ut ur Audikas privata sortiment eller ur landstingets sortiment.

 • Audikas audionomer på Kungsholmen är legitimerade.

 • Audikas hörselklinik på Kungsholmen har bemannad reception. 


Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring oss på 0200-111450. 

Tycker du att du börjar höra sämre? Har du svårare att höra vad andra säger? Det kan vara tecken på att din hörsel har förändrats och att hörsel kan vara nedsatt.

Nedsatt hörsel är vanligare än vad många tror, ungefär 1,5 miljoner människor i Sverige har nedsatt hörsel. Det är det tredje vanligaste hälsoproblemet hos vuxna människor i Sverige - Audika kan hjälpa dig till en bättre hörsel. Första steget är att göra ett hörseltestet hos en legitimerad audionom.

Du är välkommen på ett gratis hörseltest på Kungsholmen hos någon av Audikas legitimerade audionomer. Du behöver ingen remiss och hörseltestet tar ungefär en timme att genomföra. Resultatet av hörseltestet visar hur du hör - om du hör normalt eller om du eventuellt hör sämre än normalt. Om det visar sig att du har nedsatt hörsel och att din legitimerade audionom bedömer att du kan vara hjälpt av hörapparat, är vår rekommendation att prova ut hörapparat. Hörapparat är den vanligaste behandlingsmetoden för nedsatt hörsel.

Hur upptäcks nedsatt hörsel? Olika människor upplever nedsatt hörsel på olika sätt. Vad är det vanligaste tecknet på nedsatt hörsel? Hitta information på vår sida om nedsatt hörsel.

Är du i behov av hörapparat? Det bedömer din legitimerade audionom utifrån resultatet av ditt hörseltest. Det är hörseltestet som ligger till grund för ditt val av hörapparat eller hörapparater.

Vilken hörapparat är bäst för dig? Det beror på en del olika faktorer, bland annat din hörselkurva, din hörselgång och framförallt ditt behov. Din legitimerade audionom kommer att hjälpa dig att välja hörapparat som är lämplig för just din hörselnedsättning. Din hörsel är unik och så även din hörselnedsättning. Vi människor uppfattar ljud på olika sätt och därför anpassas val av hörapparat utifrån varje enskild individ.

Vad är en hörapparat och hur ser hörapparater ut? En hörapparat är en liten ljudanläggning som hjälper örat att fånga in och förstärka ljuder runtomkring dig. Hörapparater är ett hjälpmedel och kan hjälpa personer med nedsatt hörsel till en bättre hörsel. Hörapparater är digitala, diskreta och små. Det finns hörapparater som placeras inuti örat, i hörselgången (allt-i-örat-hörapparater) och det finns hörapparater som placeras bakom örat (bakom-örat-hörapparater). Här kan du läsa mer om hörapparater

Vad kostar det att prova ut en hörapparat på Kungsholmen? Audika arbetar på uppdrag av Stockholms läns landsting. Det betyder att du har två alternativ om du provar du ut hörapparat i Stockholm. Du kan antingen prova ut hörapparat ur landstingets sortiment eller ur Audikas privata sortiment. Väljer du att prova ut hörapparat ur landstingets sortiment betalar du 600 kr i förskrivningsavgift för hörapparaterna. Väljer du att prova ut hörapparat ur Audikas privata sortiment kan du vara berättigad ett bidrag (en rekvisition) på 3040 kr per hörapparat. Om den hörapparat du väljer kostar mer, betalar du mellanskillnaden. Du betalar även förskrivningsavgiften på 600 kr vid val av hörapparat ur Audikas privata sortiment.

Vad händer efter att du har provat ut din hörapparat? Du får möjlighet att prova din hörapparat under några veckor innan du bestämmer dig för om hörapparaten eller hörapparaterna är rätt för dig. Efter din provperiod är du välkommen på ett uppföljningsbesök. Läs mer om uppföljningsbesöket och hela hörselprocessen.

Är du redan hörapparatsanvändare? Hur länge har du haft din hörapparat? Det kan vara dags att byta till en ny hörapparat. Dels för att din hörsel kan ha förändras och för att det kan ha kommit ny teknik som kan hjälpa dig att höra ännu bättre. Kontakta oss så berättar vi mer och hjälper dig.

Audikas audionomer på Kungsholmen är legitimerade. Audionomerna har en treårig universitetsutbildning och legitimation från Socialstyrelsen.

Audikas legitimerade audionomer på Kungsholmen hjälper dig till en bättre hörsel. Audionomerna utför hörseltester, genomför behovsbedömningar och lägger upp en plan för din hörselrehabilitering. Audionomerna provar ut hörapparater, hörselhjälpmedel och hjälper dig med individanpassade hörselskydd om du önskar. Audionomerna anpassar också arbetshjälpmedel. Du och dina nära får också råd om hur ni bäst kan kommunicera i olika vardagssituationer, både med och utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer på Kungsholmen är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audikas hörselklinik på Kungsholmen ligger på Sankt Eriksgatan 44, nära Fridhemsplan. Till Fridhemsplan kan du åka både tunnelbana och buss. Om du åker tunnelbana till Fridhemsplan kan du antingen åka tunnelbanans gröna eller blåa linje. Att åka tunnelbana till Fridhemsplan från Stockholms Central tar bara 3-8 minuter. Om du åker från Centralen till Fridhemsplan ska du åka tunnelbanorna som går mot Hjulsta, Akalla, Hässelby Strand, Alvik eller Åkeshov. När du kommer fram till Fridhemsplan är det enklast att välja utgången mot Sankt Eriksgatan. Därifrån tar det bara cirka 3-5 minuter att gå till hörselkliniken. Du kan även åka buss till Fridhemsplan. De två närmaste busshållplatserna är Fleminggatan/Sankt Eriksgatan och S:t Eriksgatan. Vill du hellre köra bil? Det kan vara svårt med parkering, vår rekommendation är att åka buss eller tunnelbana istället.

Hörselkliniken ligger på våning 5 i huset. Gå in i huvudentrén på Sankt Eriksgatan 44 och ta hissen upp till våning 5. Gå till höger när du kommer ut från hissarna och följ Audikas hänvisningsskyltar. 

Audika på Kungsholmen har bemannad reception under alla vardagar. I receptionen kan du få hjälp med enklare service av dina hörapparater, köpa tillbehör till dina hörapparater och boka tider för framtida besök. Vi säljer bland annat tillbehör så som slangpaket, vaxfilter och batterier. Du kan också köpa hörselhjälpmedel så som telefoner eller externa mikrofoner (ConnectClip/SoundClip).

Föredrar du att handla dina tillbehör och/eller andra hörselhjälpmedel digitalt? Handla i vår webshop: hörselbutik.se

Audika har flera hörselkliniker i Stockholmsområdet. Vilken hörselklinik ligger närmast dig?

Audikas hörselklinik i Vasastan på Sveavägen, hörapparat och hörseltest

Audikas hörselklinik i Vasastan på Dalagatan, hörapparat och hörseltest

Alla Audikas hörselkliniker i Stockholm, hörapparat och hörseltest

I Stockholms län driver Audika ett antal privata hörselkliniker som är auktoriserade och arbetar på uppdrag av landstinget. På 1177 hittar du alla hörselkliniker som är auktoriserade av SLL.

pa-uppdrag-av_svart

Vi som arbetar här

 • Emma B

  Verksamhetschef

  Kungsholmen

 • Vassa D

  Reception

  Kungsholmen

 • Cicci O

  Leg. Audionom

  Kungsholmen

 • Elise G

  Leg. Audionom

  Kungsholmen

 • Vibeke M

  Leg. Audionom

  Kungsholmen

 • Michael T

  Leg. Audionom

  Kungsholmen

 • Patricio M

  Leg. Audionom

  Kungsholmen

 • Pontus O

  Leg. Audionom

  Kungsholmen