Få vägbeskrivning

Södermalm

Ringvägen 93
118 60 Stockholm
0200-111450 Ditt samtal går till vår kundservice
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest
Se eventuella avvikande öppettider i punktlistan om kliniken.

Hörseltest och hörapparat hos audionom på Södermalm

Välkommen till Audikas hörselklinik på Södermalm. Audikas legitimerade audionomer på Södermalm hjälper dig med din hörsel.

 • Hörseltest på Södermalm görs av legitimerad audionom. Ingen remiss krävs och frikort gäller.

 • Hörapparat på Södermalm kan provas ut ur regionens eller Audikas sortiment.

 • Audikas hörselklinik på Södermalm jobbar på uppdrag av Region Stockholm. 

 • Avvikande öppettider: Den 6/4 tar kliniken endast emot bokade besök. Lunchstängt 12.00 - 12.30 och kliniken är stängd alla helgdagar. 

 • Öppen mottagning: Rådgivning av legitimerad audionom utan att boka tid på tisdagar kl 13.00 - 15.00. Servicen riktar sig till befintliga hörapparatsanvändare. Läs mer om öppen mottagning

 • Corona & Audika: Vi har infört flera försiktighetsåtgärder för att du ska känna dig trygg med att besöka våra hörselkliniker. Vi är bland annat extra noga med handhygien, rengöring av ytor, instrument och rum före och efter alla besök. Endast fullt friska medarbetare går till jobbet och bär skyddsutrustning vid nära kontakt med dig. Om du behöver hjälp är du välkommen att komma förbi kliniken under våra öppettider eller kontakta vår Kundservice. Läs mer om senaste nytt på sidan: Audika & Corona.


Vill du boka en tid för ett hörseltest? Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring kundservice på  0200-111450.

”Vad sa du?” Det är en fråga som ställs när vi inte hör vad som sägs. Märker du att du behöver ställa den frågan allt oftare? Då kan det vara dags att testa din hörsel.

Hörseltestet på Södermalm kostar 250 kr (frikort gäller, gratis för dig som är över 85 år) och du är välkommen utan remiss. Boka ett hörseltest på Södermalm genom att fylla i vårt formulär.

Hörseltestet görs i en ljudisolerad miljö av en av Audikas legitimerade audionomer. Under hörseltestet får du bland annat lyssna på olika toner där din uppgift är att notera vilka toner du hör. Under besöket får du också berätta hur du upplever din hörsel samt vilka behov du har. 

Resultatet av hörseltestet visar hur du hör, det vill säga om din hörsel är normal eller nedsatt. Hörseltestet visar också om du kan vara hjälpt av hörapparat. 

Besöket tar cirka en timme.

Mer information hittar du på sidan om hörseltest.

Vill du boka en tid för ett hörseltest på Södermalm? Boka ett hörseltest.

Vad kostar det att prova ut en hörapparat på Södermalm? Audika jobbar på uppdrag av Region Stockholm och det innebär att du har två alternativ:

1. Låna hörapparat ur regionens sortiment. Om du väljer hörapparat ur regionens sortiment betalar du regionens förskrivningsavgift på 600 kr, oavsett om du väljer en eller två hörapparater.

2. Köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment. Om du väljer att prova ut hörapparat ur Audikas sortiment kan du vara berättigad ett bidrag (en rekvisition) på 2380 kr. Om den hörapparat som du väljer kostar mer, betalar du mellanskillnaden. Du betalar också regionens avgift på 600 kr när du väljer hörapparat ur Audikas privata sortiment.

Oavsett vilket alternativ du väljer betalar du en patientavgift på 250 kr (frikort gäller) för utprovningsbesöket.

Dagens moderna hörapparater är digitala, små och mer tekniskt avancerade än någonsin tidigare. Läs mer om hörapparater.

Efter att du har provat ut hörapparat på Södermalm får du lov att prova din hörapparat under några veckor. Vår rekommendation är att du använder dina hörapparater så mycket som möjligt. Du är sedan välkommen på ett uppföljningsbesök. Vill du veta mer om uppföljningsbesöket? Läs mer om hela hörselprocessen

Är det dags att prova ut en ny hörapparat? Det kan vara så att din hörsel har förändrats under åren och att din hörapparat inte längre hjälper dig på bästa sätt. Kontakta oss så berättar vi mer. 

Audikas audionomer på Södermlam är legitimerade. Det innebär att audionomerna har en treårig universitetsutbildning och legitimation från Socialstyrelsen.

Audikas legitimerade audionomer på Södermalm kan hjälpa dig med:

 • Hörseltest
 • Utprovning av hörapparat, hörselhjälpmedel och arbetshjälpmedel
 • Formgjutna hörselskydd


Du och dina anhöriga får också råd om hur ni på bästa sätt kan kommunicera i olika vardagssituationer, med och utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer på Södermalm är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audikas hörselklinik på Södermalm har öppet måndag-torsdag 8.15-16.30 och fredag 08.15-14.00. Lunchstängt 12.00-12.30. Se eventuella avvikande öppettider i punktlistan om kliniken.

Hörselkliniken har bemannad reception under alla veckans vardagar. 

Vill du hellre köpa dina tillbehör digitalt? Besök vår websop: hörselbutik.se

Audikas hörselklinik på Södermalm ligger på Ringvägen 93, på gatuplan. Hörselkliniken ligger nära Skanstull och Eriksdalshallen.

För att komma till hörselkliniken kan du antingen välja att åka buss eller tunnelbana. Om du vill komma så nära hörselkliniken som möjligt rekommenderar vi att du åker buss och går av vid hållplatsen som heter Eriksdal. Busshållplatsen ligger mittemot hörselkliniken. Gå av bussen och gå över gatan vid närmaste övergångsställe. Busshålplatsen Eriksdal trafikeras bland annat av busslinjerna 3, 4, 57, 74, 94 och 164.

Åker du tunnelbana? Tunnelbanans gröna linje stannar vid Skanstull, som är den närmaste tunnelbanestationen. Från Skanstull tar det ungefär 6-10 minuter att gå. Gå på höger sida om vägen (om du står med ryggen mot Skanstull). Efter 6-10 minuter kommer du se Audikas hörselklinik på din högra sida.

Hitta din resväg på SL.se.

Vill du hellre ta bilen? Det kan vara svårt med parkering i området. Därför rekommenderar vi istället att åka buss eller tunnelbana. Det finns parkeringsfickor precis utanför hörselkliniken för avlämning och upphämtning.

Vart i Stockholm bor du? Audika har 15 hörselkliniker i Stockholmsområdet. I södra delarna av Stockholm har vi hörselkliniker i Nacka och Farsta Centrum.

Audikas hörselklinik i Nacka, hörapparat och hörseltest

Audikas hörselklinik i Farsta, hörapparat och hörseltest

Alla Audikas hörselkliniker i Stockholm, hörapparat och hörseltest

På uppdrag av Region Stockholm

I Stockholms län driver Audika ett antal privata hörselkliniker som jobbar på uppdrag av regionen. På 1177 hittar du alla hörselkliniker som jobbar på uppdrag av Region Stockholm.

Gör ett hörseltest på Södermalm. Du kan också prova ut hörapparat på Södermalm. Audikas hörselklinik på Södermalm är auktoriserad av Region Stockholm.

Vi som arbetar här

 • Anna

  Verksamhetschef

  Ringvägen

 • Annelie

  Koordinator

  Ringvägen

 • Elias

  Leg. Audionom

  Ringvägen

 • Jasmin

  Koordinator

  Ringvägen

 • Sebastian

  Koordinator

  Ringvägen

 • Jassmin

  Leg. Audionom

  Ringvägen

 • Emma

  Leg. Audionom

  Ringvägen

 • Lela

  Leg. Audionom

  Ringvägen

 • Mylade

  Leg. Audionom

  Ringvägen