Få vägbeskrivning

Södermalm

Ringvägen 93
118 60 Stockholm
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest

Hörseltest och hörapparat hos audionom på Södermalm

Behöver du hjälp med din hörsel? Välkommen till Audikas hörselklinik på Södermalm.  

 • Hörseltest på Södermalm är kostnadsfritt. Du behöver ingen remiss.

 • Audikas hörselklinik på Södermalm jobbar på uppdrag av Stockholms läns landsting.

 • Hörapparat på Södermalm kan provas ut ur Audikas privata sortiment eller ur landstingets sortiment.

 • Audikas audionomer på Södermalm är legitimerade.

 • Audikas hörselklinik på Södermalm har bemannad reception. 


Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring oss på 0200-111450. 

”Vad sa du?” Det är en fråga som ställs när vi inte hör vad som sägs. Märker du att du behöver ställa den frågan allt oftare? Då kan det vara dags att testa din hörsel. Vi rekommenderar att du testar din hörsel regelbundet. Oftast försämras vår hörsel allteftersom och det kan därför ibland vara svårt att själv märka att hörseln har förändrats. Är du över 60 år? I så fall är vår rekommendation att testa din hörsel vartannat år. Lär dig mer om hörsel och hur du kan upptäcka tecken på vår sida om nedsatt hörsel.

Vas kostar ett hörseltest på Södermalm? Hörseltestet på Södermalm är gratis och du är välkommen utan remiss.

Hur går det egentligen till att göra ett hörseltest? Hörseltestet genomförs av någon av våra legitimerade audionomer på Södermalm och under hörseltestet genomförs olika hörselmätningar. Hörselmätningarna genomförs i en ljudisolerad miljö. Du kommer bland annat få lyssna på en serie av toner och även genomföra ett tal-test. På så sätt får våra legitimerade audionomer information om hur du hör. Har du svårt att höra syrsor eller basröster? Det beror på vilka frekvenser du hör och eventuellt inte hör.

Om resultatet av hörseltestet visar att du har en hörselnedsättning hjälper audionomen dig med rekommendation av hörselhjälpmedel. Rekommendationerna baseras på din hörselnedsättning, din hörselkurva och din livssituation. Det allra vanligaste hörselhjälpmedlet för att behandla en hörselnedsättning är en hörapparat.

Vilka fördelar finns det med att använda hörapparat? Om du har nedsatt hörsel och kan vara hjälpt av hörapparat är vår rekommendation att prova ut hörapparat. Hörseln är sinnet som förenar oss med omvärlden. Nedsatt hörsel kan bland annat göra att omvärlden avskärmas - men det kan du påverka. Genom att prova ut hörapparat är det möjligt att du kan behålla ditt aktiva och sociala liv utan att ditt välmående eller livskvalitet påverkas negativt av din nedsatta hörsel. Fortsätt att äta på restaurang, ha lagom volym på TV:n och slippa fråga frågan "Vad sa du?". Det finns olika typer av hörapparater men gemensamt för dagens hörapparater är att hörapparaterna är digitala, diskreta och smidiga. Läs mer om hörapparater.

Vad kostar det att prova ut en hörapparat på Södermalm? Audika jobbar på uppdrag av Stockholms läns landsting och det innebär att du kan välja hörapparat ur landstingets sortiment men också ur Audikas privata sortiment. Om du väljer hörapparat ur landstinget sortiment betalar du landstingets förskrivningsavgift på 600 kr, oavsett om du väljer en eller två hörapparater. Du lånar då hörapparaten från landstinget. Om du väljer att prova ut hörapparat ur Audikas sortiment kan du vara berättigad ett bidrag (en rekvisition) på 3040 kr. Om den hörapparat som du väljer kostar mer, betalar du mellanskillnaden. Du betalar också landstingets avgift på 600 kr när du väljer hörapparat ur Audikas privata sortiment. Om du provar ut hörapparat ur Audikas sortiment köper du hörapparaten och du äger då din hörapparat. 

Vad händer sen? Efter att du har provat ut hörapparat på Södermalm får du lov att prova din hörapparat under några veckor. Hur hör du med dina nya hörapparater? Det vill vi att du ska ta reda på. Vår rekommendation är att du använder dina hörapparater så mycket som möjligt. Du är sedan välkommen på ett uppföljningsbesök där du tillsammans med din legitimerade audionom utvärderar hur dina nya hörapparater fungerar. Vill du veta mer om uppföljningsbesöket? Läs mer om hela hörselprocessen

Är det dags att prova ut en ny hörapparat? Det kan vara så att din hörsel har förändrats under åren och att din hörapparat inte längre hjälper dig på bästa sätt. Kontakta oss så berättar vi mer. 

Audikas audionomer på Södermlam är legitimerade. Det innebär att audionomerna har en treårig universitetsutbildning och legitimation från Socialstyrelsen.

Audikas legitimerade audionomer på Södermalm kan hjälpa dig att höra bättre. Audionomerna utför hörseltester, genomför behovsbedömningar och lägger upp en plan för din hörselrehabilitering. Audionomerna provar ut hörapparater, hörselhjälpmedel och hjälper dig med formgjutna hörselskydd om du önskar. Audionomerna anpassar också arbetshjälpmedel. Dina anhöriga och du får råd om hur ni på bästa sätt kan kommunicera i olika vardagssituationer, med och utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer på Södermalm är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audikas hörselklinik på Södermalm ligger i närheten av Skanstull. Du hittar hörselkliniken på Ringvägen 93, på gatuplan, mittemot Eriksdalshallen. För att komma till hörselkliniken kan du antingen välja att åka buss eller tunnelbana. Om du vill komma så nära hörselkliniken som möjligt rekommenderar vi att du åker buss och går av vid hållplatsen som heter Eriksdal. Busshållplatsen ligger mittemot hörselkliniken. Gå av bussen och gå över gatan vid närmaste övergångsställe. Busshålplatsen Eriksdal trafikeras bland annat av busslinjerna 3, 4, 57, 74, 94 och 164. Vill du ha mer information om busslinjerna och dessa avgångar? Besök Stockholms Lokaltrafik.

Åker du tunnelbana? Tunnelbanans gröna linje stannar vid Skanstull, som är den närmaste tunnelbanestationen. Från Skanstull tar det ungefär 6-10 minuter att gå. Gå på höger sida om vägen (om du står med ryggen mot Skanstull). Efter 6-10 minuter kommer du se Audikas hörselklinik på din högra sida.

Vill du hellre ta bilen? Det kan vara svårt med parkering i området. Därför rekommenderar vi istället att åka buss eller tunnelbana. Det finns parkeringsfickor precis utanför hörselkliniken för avlämning och upphämtning.

Vart i Stockholm bor du? Audika har 15 hörselkliniker i Stockholmsområdet. I södra delarna av Stockholm har vi hörselkliniker i Nacka och Farsta Centrum.

Audika Nacka, hörapparat och hörseltest

Audika Farsta, hörapparat och hörseltest

Fler hörselkliniker i Stockholm, hörapparat och hörseltest

På uppdrag av Stockholms läns landsting (SLL)

I Stockholms län driver Audika ett antal privata hörselkliniker som är auktoriserade och arbetar på uppdrag av landstinget. På 1177 hittar du alla hörselkliniker som är auktoriserade av SLL.

pa-uppdrag-av_svart

Vi som arbetar här

 • Elisabeth H

  Verksamhetschef

  Ringvägen

 • Lena E

  Reception

  Ringvägen

 • Pia O

  Reception

  Ringvägen

 • Ann-Christin M

  Leg. Audionom

  Ringvägen

 • Elias H

  Leg. Audionom

  Ringvägen

 • Lela N

  Leg. Audionom

  Ringvägen

 • Marita P

  Leg. Audionom

  Ringvägen

 • Natanael S

  Leg. Audionom

  Ringvägen