Få vägbeskrivning

Rotebro

Kung Hans Väg 12
192 68 Sollentuna
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Rotebro

Behöver du hjälp med din hörsel? Välkommen till Audikas hörselklinik i Rotebro.  

 • Hörseltest i Rotebro är kostnadsfritt. Du behöver ingen remiss.

 • Audikas hörselklinik i Rotebro jobbar på uppdrag av Stockholms läns landsting.

 • Hörapparat i Rotebro kan provas ut ur Audikas privata sortiment eller ur landstingets sortiment.

 • Audikas audionomer i Rotebro är legitimerade.

 • Audikas hörselklinik i Rotebro har bemannad reception. 


Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring oss på 0200-111450.

Misstänker du att din hörsel har förändrats? Tycker du att det är svårare att delta i samtal när många pratar samtidigt? Kommer du på dig själv att du böjar höja volymen på tv:n för att kunna höra vad som sägs? Det kan vara tecken på att din hörsel har försämrats och på att din hörsel kan vara nedsatt.

Om du upplever tecken på nedsatt hörsel är det viktigt att testa din hörsel. Det är också viktigt att testa din hörsel regelbundet, även om du inte själv upplever att du har tecken på nedsatt hörsel. Hörseln försämras oftast gradvis och då kan det vara svårt att själv märka att hörsel faktiskt har försämrats.

Hörseln är sinnet som förenar oss med omvärlden. Om hörseln är nedsatt kan vissa ljud gå förlorade och det kan göra att du kanske inte uppfattar allting som sägs eller pratas om. Du kanske svarar fel på en fråga och missuppfattningar kan inträffa. Vill du veta mer om nedsatt hörsel? Besök vår sida: tecken på nedsatt hörsel.

Det är enkelt att boka en tid för ett hörseltest, ring eller fyll i vårt bokningsformulär. Hörseltest i Rotebro är gratis och ingen remiss krävs för att komma till oss på Audika. Hörseltestet i Rotebro utförs av någon av Audikas legitimerade audionomer i en ljudisolerad miljö. Resultatet av hörseltestet visar hur du hör, vilka toner du hör och vilka toner du eventuellt har svårt för att höra. Hörseltestet visar om du har en hörselnedsättning eller inte.

Om hörseltestet visar sig att du har en hörselnedsättning och att din legitimerade audionom bedömer att du kan vara hjälpt av att använda hörapparat är rekommendationen att prova ut hörapparat.

Hörapparat är det vanligaste hjälpmedlet för att behandla nedsatt hörsel. Varför är det viktigt att behandla en hörselnedsättning? För att en obehandlad hörselnedsättning kan leda till vissa konsekvenser. Kommunikationssvårigheter, trötthet och social isolering är några exempel. Forskning visar på att personer som lever med en obehandlad hörselnedsättning väljer att isolera sig och deras aktiva samt sociala liv påverkas negativt. Men det finns hjälp att få - börja använda hörapparat.

Dagens hörapparater är digitala, diskreta och tekniskt avancerade. Den allra senaste tekniken i de allra senaste modellerna kan hantera komplexa ljudmiljöer och hjälpa dig att fokusera det du vill fokusera på - oftast talet. 

Vilken hörapparat är bäst? Det finns inte en hörapparat som passar alla. Din hörsel och din hörselnedsättning är unik så val av hörapparat beror på bland annat din hörselkurva, din hörselnedsättning och din livssituation. Din legitimerade audionom hjälper dig med val av hörapparat. Audionomen utgår alltid efter dina individuella behov in sina rekommendationer. Läs mer om våra hörapparater.

Hur mycket kostar en hörapparat i Rotebro? Audika arbetar på uppdrag av Stockholms läns landsting. Det innebär att Audika följer landstingets regler och riktlinjer. Om du väljer att prova ut hörapparat i Rotebro har du två val. Du kan välja att låna hörapparat från landstinget. Då betalar du 600 kr i förskrivningsavgift. Eller så kan du köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment. Då kan du vara berättigad ett bidrag (en rekvisition) på 3040 kr per hörapparat. Om du väljer en hörapparat som kostar mer, betalar du mellanskillnaden. Du betalar också förskrivningsavgiften på 600 kr vid val av hörapparat ur Audikas privata sortiment.

Efter att du har valt hörapparat får du lov att prova din hörapparat under några veckors tid. Hur hör du med din hörapparat? Tycker du att det är något som behöver justeras? Efter några veckor är du välkommen tillbaka på ett uppföljningsbesök. Läs mer om besöket på vår sida som beskriver hela hörselprocessen.

Har du hörapparat sedan tidigare? Det kan vara dags att byta hörapparat. Hörseln kanske har förändrats och din nuvarande hörapparat kanske inte längre är anpassad efter din hörselnedsättning. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Alla Audikas audionomer i Rotebro är legitimerade. Det innebär att audionomerna har en treårs universitetsutbildning och en legitimation utfärdad av Socialstyrelsen.

Hur kan Audikas legitimerade audionomer i Rotebro hjälpa dig? Till en bättre hörsel. Audikas legitimerade audionomer i Rotebro genomför hörseltester, behovsbedömningar och lägger upp individanpassade rehabiliteringsplaner med utgångspunkt i varje individs typ av hörselnedsättning och behov. Audionomerna provar ut hörapparater, hörselhjälpmedel och kan hjälpa dig som vill ha formgjutna hörselskydd. Audionomerna anpassar också arbetshjälpmedel. Våra audionomer ger dig och dina nära kommunikationsråd om hur ni på bästa sätt kan kommunicera i olika vardagssituationer, med och utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer i Rotebro är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audikas hörselklinik i Rotebro ligger på Kung Hans Väg 12, nära pendeltågsstationen Rotebro Station och i samma byggnad som Rotebro Vårdcentral. Vilket pendeltåg går till Rotebro Station? Om du åker till Rotebro från Stockholm Central ska du åka pendeltågen som går mot Uppsala, Märsta och Upplands Väsby. Om du åker mot Stockholm Central ska du istället åka pendeltågen som går mot Södertälje. Från pendeltågsstationen till hörselkliniken är det cirka 500 meter att promenera, det tar cirka 5 minuter. Du kan också åka buss till Rotebro Station, en av busslinjerna som stannar vid stationen är buss 520. Om du istället väljer att åka bil till hörselkliniken finns det en del parkeringsplatser precis i anslutning till hörselkliniken.

Audikas hörselklinik i Rotebro har bemannad reception under vardagar. I receptionen kan du få hjälp med enklare service av dina hörapparater. Har du aldrig bytt ditt batteri? Aldrig bytt vaxfilter? Välkommen in så hjälper vi dig. Du kan också köpa tillbehör, förbrukningsartiklar och hörselhjälpmedel. Vi säljer bland annat batterier, vaxfilter, slangar och domer. Tycker du att det är bekvämt att handla digitalt? Då kan du beställa dina produkter i vår webshop: hörselbutik.se

Audika har 15 hörselkliniker i Stockholmsområdet. Finns det en hörselklinik som ligger närmare dig är Audikas hörselklinik i Rotebro? Nedan hittar du två förslag.

Audika Upplands Väsby, hörapparat och hörseltest

Audika Kista, hörapparat och hörseltest

Fler hörselkliniker i Stockholm, hörapparat och hörseltest

På uppdrag av Stockholms läns landsting (SLL)

I Stockholms län driver Audika ett antal privata hörselkliniker som är auktoriserade och arbetar på uppdrag av landstinget. På 1177 hittar du alla hörselkliniker som är auktoriserade av SLL.

pa-uppdrag-av_svart

Vi som arbetar här

 • Ramesh Z

  Verksamhetschef

  Rotebro

 • Jörgen M

  Reception

  Rotebro

 • Aram H

  Leg. Audionom

  Rotebro

 • Agnes N

  Leg. Audionom

  Rotebro

 • Smedra H

  Leg. Audionom

  Rotebro