Få vägbeskrivning

Rotebro

Kung Hans Väg 12
192 68 Sollentuna
0200-111450 Ditt samtal går till vår kundservice
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest
Lunchstängt 12.00-12.30. Se eventuella avvikande öppettider i punktlistan om kliniken.

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Rotebro

Välkommen till Audikas hörselklinik i Rotebro. Audikas legitimerade audionomer hjälper dig med din hörsel.

 • Hörseltest i Rotebro kostar 100 kr (frikort gäller). Du behöver ingen remiss.

 • Hörapparat i Rotebro kan provas ut ur regionens eller Audikas sortiment.

 • Audikas hörselklinik i Rotebro jobbar på uppdrag av Region Stockholm.

 • Avvikande öppettider: Inga avvikande öppettider just nu.

 • Corona & Audika: Vi har infört flera försiktighetsåtgärder för att du ska känna dig trygg med att besöka våra hörselkliniker. Vi är bland annat extra noga med handhygien, rengöring av ytor, instrument och rum före och efter alla besök. Endast fullt friska medarbetare går till jobbet och bär skyddsutrustning vid nära kontakt med dig. Om du behöver hjälp är du välkommen att komma förbi kliniken under våra öppettider eller kontakta vår Kundservice. Läs mer om senaste nytt på sidan: Audika & Corona.


Vill du boka en tid för ett hörseltest? Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring kundservice på  0200-111450.

Misstänker du att din hörsel har förändrats? Tycker du att det är svårare att delta i samtal när många pratar samtidigt? Kommer du på dig själv att du böjar höja volymen på tv:n för att kunna höra vad som sägs? Det kan vara tecken på att din hörsel har försämrats och på att din hörsel kan vara nedsatt. Då kan det vara dags att testa din hörsel och boka en tid för ett hörseltest i Rotebro.

Hörseltest i Rotebro kostar 100 kr (frikort gäller, gratis för dig som är över 85 år) och du behöver ingen remiss för att boka en tid. Boka ett hörseltest i Rotebro genom att fylla i vårt formulär.

Hörseltestet utförs av en legitimerad audionom i en ljudisolerad miljö. Audionomen genomför olika hörselmätningar för att få detaljerad information om din hörsel och hur du hör. Under besöket kommer du också att få berätta och beskriva hur du tycker att du hör.

Resultatet av ett hörseltest visar hur du hör, om hörseln är normal eller nedsatt. Hörseltestet visar också om du kan vara hjälpt av hörapparat.

Besöket tar en timme.

Mer information hittar du på sidan om hörseltest.

Vill du boka en tid för ett hörseltest i Rotebro? Boka ett hörseltest.

Hur mycket kostar en hörapparat i Rotebro? Audika jobbar på uppdrag av Region Stockholm. Det innebär att Audika följer regionens regler och riktlinjer. Om du väljer att prova ut hörapparat i Rotebro har du två val:

1. Du kan välja att låna hörapparat från regionen. Då betalar du 600 kr i förskrivningsavgift.

2. Du kan välja att köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment. Då kan du vara berättigad ett bidrag (en rekvisition) på 2380 kr per hörapparat. Om du väljer en hörapparat som kostar mer, betalar du mellanskillnaden. Du betalar också förskrivningsavgiften på 600 kr vid val av hörapparat ur Audikas privata sortiment.

Oavsett vilket alternativ du väljer betalar du en patientavgift på 100 kr (frikort gäller) för utprovningsbesöket.

Dagens hörapparater är digitala, diskreta och tekniskt avancerade. Den allra senaste tekniken i de allra senaste modellerna kan hantera komplexa ljudmiljöer och hjälpa dig att fokusera det du vill fokusera på - oftast talet. Läs mer om våra hörapparater.

Efter att du har valt hörapparat får du lov att prova din hörapparat under några veckors tid. Hur hör du med din hörapparat? Tycker du att det är något som behöver justeras? Efter några veckor är du välkommen tillbaka på ett uppföljningsbesök. Läs mer om besöket på vår sida som beskriver hela hörselprocessen.

Har du hörapparat sedan tidigare? Det kan vara dags att byta hörapparat. Hörseln kanske har förändrats och din nuvarande hörapparat kanske inte längre är anpassad efter din hörselnedsättning. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Alla Audikas audionomer i Rotebro är legitimerade. Det innebär att audionomerna har en treårs universitetsutbildning och en legitimation utfärdad av Socialstyrelsen.

Hur kan Audikas legitimerade audionomer i Rotebro hjälpa dig?

 • Testa din hörsel
 • Utprovning av hörapparat, hörselhjälpmedel eller arbetshjälpmedel
 • Individanpassade hörselskydd


Våra audionomer ger dig och dina nära kommunikationsråd om hur ni på bästa sätt kan kommunicera i olika vardagssituationer, med och utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer i Rotebro är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audikas hörselklinik i Rotebro har öppet måndag-torsdag 8.15-16.30 och fredag 08.15-14.00. Lunchstängt 12.00-12.30. Se eventuella avvikande öppettider i punktlistan om kliniken.

Hörselkliniken har bemannad reception under vardagar. 

Tycker du att det är bekvämt att handla digitalt? Då kan du beställa dina produkter i vår webshop: hörselbutik.se

Audikas hörselklinik i Rotebro ligger på Kung Hans Väg 12, nära pendeltågsstationen Rotebro Station och i samma byggnad som Rotebro Vårdcentral.

Vilket pendeltåg går till Rotebro Station? Om du åker till Rotebro från Stockholm Central ska du åka pendeltågen som går mot Uppsala, Märsta och Upplands Väsby. Om du åker mot Stockholm Central ska du istället åka pendeltågen som går mot Södertälje. Från pendeltågsstationen till hörselkliniken är det cirka 500 meter att promenera, det tar cirka 5 minuter. Du kan även åka buss till Rotebro Station. En av busslinjerna som stannar vid stationen är buss 520. Hitta din resväg på SL.se.

Om du istället väljer att åka bil till hörselkliniken finns det en del parkeringsplatser precis i anslutning till hörselkliniken.

Audika har 15 hörselkliniker i Stockholmsområdet. Finns det en hörselklinik som ligger närmare dig är Audikas hörselklinik i Rotebro? Nedan hittar du två förslag.

Audikas hörselklinik i Upplands Väsby, hörapparat och hörseltest

Audikas hörselklinik i Kista, hörapparat och hörseltest

Audikas alla hörselkliniker i Stockholm, hörapparat och hörseltest

På uppdrag av Region Stockholm

I Stockholms län driver Audika ett antal privata hörselkliniker som jobbar på uppdrag av regionen. På 1177 hittar du alla hörselkliniker som jobbar på uppdrag av Region Stockholm.

Audikas hörselklinik i Rotebro jobbar på uppdrag av Region Stockholm. Gör ett hörseltest i Rotebro eller prova ut en hörapparat.

Vi som arbetar här

 • Anna H

  Verksamhetschef

  Rotebro

 • Ingrid J

  Koordinator

  Rotebro

 • Eyline C

  Koordinator

  Rotebro

 • Agnes N

  Leg. Audionom

  Rotebro

 • Johanna S

  Leg. Audionom

  Rotebro

 • Maryam S

  Leg. Audionom

  Rotebro

 • Sofia K

  Leg. Audionom

  Rotebro