Få vägbeskrivning

Solna

Solna torg 19, plan 5, hiss 19
171 45 Solna
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Solna

Behöver du hjälp med din hörsel? Välkommen till Audikas hörselklinik i Solna.  

 • Hörseltest i Solna är kostnadsfritt. Du behöver ingen remiss.

 • Audikas hörselklinik i Solna jobbar på uppdrag av Stockholms läns landsting.

 • Hörapparat i Solna kan provas ut ur Audikas privata sortiment eller ur landstingets sortiment.

 • Audikas audionomer i Solna är legitimerade.


Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring oss på 0200-111450. 

Har du svårt att följa med i konversationer, behöver du ofta fråga om, eller har du ljudet på tv:n på hög volym? Det kan vara tecken på att din hörsel kan ha försämrats och kan vara nedsatt. Om du känner igen dessa tecken är vår rekommendation att testa din hörsel - boka en tid för ett hörseltest.

Vad kan vara orsaken till att hörseln har försämrats och faktiskt är nedsatt? Den allra vanligaste orsaken till nedsatt hörsel är stigande ålder. Med åren förändras hörseln och det kan bli svårare att höra höga frekvenser. Vilka frekvenser hör du och hör du inte? Det kan du få reda på om du testar din hörsel. 

Hörseltest i Solna är gratis och ingen remiss krävs för att boka en tid. Hörseltestet utförs av en av våra legitimerade audionomer och genomförs i en ljudisolerad miljö. Hörseltestet visar hur du hör, vad du hör och vad du eventuellt inte hör. Du kanske har enklare för att höra mörka tonlägen än ljusa tonlägen, eller tvärtom? Du kanske hör normalt eller har nedsatt hörsel på vissa frekvenser? Det är information som du får efter att du genomfört hörseltestet.

Om hörseltestet visar att du har en hörselnedsättning och att audionomen bedömer att du kan vara hjälpt av hörapparat är rekommendationen att börja använda hörapparat.

Lär dig mer om nedsatt hörsel på vår sida om tecken på nedsatt hörsel.

Varför är det viktigt att använda hörapparat? Om du har en hörselnedsättning och är berättigad en hörapparat är vår rekommendation att behandla din hörselnedsättning. Att leva med en obehandlad hörselnedsättning kan leda till flera olika konsekvenser, fysiska som såväl psykiska. Exempelvis kan det leda till ökad trötthet, koncentrationssvårigheter och social isolering. Hörapparat är ett väldigt bra hjälpmedel för personer med nedsatt hörsel. Hörapparaten hjälper till att fånga in och förstärka ljudet i omgivningen. Hörapparaten hjälper dig till en bättre hörsel.

Det finns olika typer och modeller av hörapparater. Det finns hörapparater som du placerar bakom örat (bakom-örat-hörapparater) och det finns hörapparater som placeras inuti hörselgången (allt-i-örat-hörapparater). Gemensamt för dagens hörapparater är att de är digitala, diskreta och mer tekniskt avancerade än tidigare. Många av dagens hörapparater är internetuppkopplade och laddningsbara. Läs mer om hörapparater.

Vad kostar det att prova ut en hörapparat i Solna? Audika jobbar på uppdrag av Stockholms läns landsting vilket betyder att Audika följer landstingets regler och riktlinjer. Om du provar ut hörapparat i Solna har du två valmöjligheter. Väljer du att prova ut hörapparat ur landstingets sortiment kostar det 600 kr i förskrivningsavgift. Väljer du att prova ut hörapparat ur Audikas privata sortiment kan du vara berättigad ett bidrag (en rekvisition) på 3040 kr per hörapparat. Väljer du hörapparat som kostar mer, betalar du mellanskillnaden. Förskrivningsavgiften på 600 kr betalar du även när du väljer att köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment. Det kan vara svårt att välja hörapparat. Audikas legitimerade audionomer hjälper dig med ditt val. Audionomerna utgår alltid efter din hörselnedsättning, ditt behov och dina önskemål i sina rekommendationer.

Vad händer efter att du har provat ut en hörapparat? Du får lov att prova din hörapparat under några veckors tid. Utvärdera hur du tycker att hörapparaten fungerar - hjälper hörapparaten dig att höra bättre? Efter några veckors provperiod är du välkommen tillbaka på ett uppföljningsbesök. Läs mer om hur besöket går till och om hela processen på vår sida om hörselprocessen.

Har du haft dina hörapparater under några år? Då kan det vara dags att byta hörapparat. Det kan vara så att din hörsel har förändrats och att din nuvarande hörapparat inte längre är anpassad utefter din hörselnedsättning. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Audikas audionomer i Solna är legitimerade vilket innebär att audionomerna har en treårig universitetsutbildning och en legitimation från Socialstyrelsen.

På vilket sätt kan Audikas legitimerade audionomer i Solna hjälpa dig? Audionomerna genomför behovsbedömningar, utför hörseltester och planerar för din individuella hörselrehabilitering. Audionomerna hjälper dig även med val av hörapparat, utprovning av hörapparat och/eller andra hörselhjälpmedel samt med individanpassade hörselskydd. Audionomerna anpassar också arbetshjälpmedel. Du och dina anhöriga får också råd om hur ni kan kommunicera med varandra på bästa sätt i olika vardagssituationer, både med och utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer i Solna är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audikas hörselklinik i Solna ligger på Solna Torg 19, mitt i Solna Centrum. Hörselkliniken ligger på plan 5 i huset mot Norra begravningsplatsen och Hagaparken. När du kommer in i huset, ta hiss 19 till våning 5. I huset finns det informationsskyltar som hänvisar dig till Audikas hörselklinik.

Hur kan du åka till Solna Centrum? Du kan åka tunnelbana, tvärbana och buss. Om du åker tunnelbana från Stockholm Central, ta tunnelbanans blåa linje mot Akalla och gå av vid tunnelbanestationen som heter Solna Centrum. Åker du tvärbana? Du kan antingen ta tvärbanan mot Solna Station eller mot Sickla, beroende på vilket håll du kommer från. Gå av vid stationen som heter Solna Centrum. Till Solna Centrum kan du också åka buss. Det finns ett antal busslinjer och olika busshållplatser som stannar i närheten av Solna Centrum men den allra närmaste busshållplatsen heter Solna Centrum T-bana. Om du hellre vill köra bil finns det möjlighet till parkering. Solna Centrum har ett parkeringshus. Du kan läsa om vad det kostar och hur det går till på Solna Centrums sida om parkeringsinformation.

Audikas hörselklinik i Solna har ingen bemannad reception. Närmaste hörselklinik med bemannad reception är Audika i Rotebro eller Audika i Kista. Vill du köpa tillbehör, förbrukningsartiklar eller andra hörselhjälpmedel? Beställ dina batterier, slangar, domer eller vaxfilter i vår webshop: hörselbutik.se.

Letar du efter en hörselklinik i Stockholmsområdet? Audika har 15 hörselkliniker i Stockholm. Kanske ligger någon av nedan hörselkliniker nära dig?

Audika Jakobsberg, hörapparat och hörseltest

Audika Kista, hörapparat och hörseltest

Fler hörselkliniker i Stockholm, hörapparat och hörseltest

På uppdrag av Stockholms läns landsting (SLL)

I Stockholms län driver Audika ett antal privata hörselkliniker som är auktoriserade och arbetar på uppdrag av landstinget. På 1177 hittar du alla hörselkliniker som är auktoriserade av SLL.

pa-uppdrag-av_svart

Vi som arbetar här

 • Emma B

  Verksamhetschef

  Solna

 • Leila D

  Leg. Audionom

  Solna

 • Fereshteh A

  Leg. Audionom

  Solna