Få vägbeskrivning

Solna Centrum

Solna torg 19, plan 5, hiss 19
171 45 Solna
0200-111450 Ditt samtal går till vår kundservice
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest
Se eventuella avvikande öppettider i punktlistan om kliniken.

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Solna

Välkommen till Audikas hörselklinik i Solna. Audikas legitimerade audionomer i Solna kan hjälpa dig till en bättre hörsel.

 • Hörseltest i Solna görs av legitimerad audionom. Ingen remiss krävs och frikort gäller.

 • Hörapparat i Solna kan provas ut ur regionens eller Audikas sortiment.  

 • Audikas hörselklinik i Solna jobbar på uppdrag av Region Stockholm.

 • Avvikande öppettider: Den 23/5 tar kliniken endast emot bokade besök mellan 12.30-14.30. Lunchstängt 12.00 - 12.30 och kliniken är stängd alla helgdagar. 

 • Öppen mottagning: Rådgivning av legitimerad audionom utan att boka tid på tisdagar kl 13.00 - 15.00. Servicen riktar sig till befintliga hörapparatsanvändare. Läs mer om öppen mottagning.

 • Corona & Audika: Vi har infört flera försiktighetsåtgärder för att du ska känna dig trygg med att besöka våra hörselkliniker. Vi är bland annat extra noga med handhygien, rengöring av ytor, instrument och rum före och efter alla besök. Endast fullt friska medarbetare går till jobbet och bär skyddsutrustning vid nära kontakt med dig. Om du behöver hjälp är du välkommen att komma förbi kliniken under våra öppettider eller kontakta vår Kundservice. Läs mer om senaste nytt på sidan: Audika & Corona.


Vill du boka en tid för ett hörseltest? Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring kundservice på 0200-111450.

Har du svårt att följa med i konversationer, behöver du ofta fråga om, eller har du ljudet på tv:n på hög volym? Det kan vara tecken på att din hörsel kan ha försämrats och kan vara nedsatt. Om du känner igen dessa tecken är vår rekommendation att testa din hörsel och boka en tid för ett hörseltest i Solna.

Hörseltest i Solna kostar 250 kr (frikort gäller, gratis för dig som är över 85 år) och ingen remiss krävs för att boka en tid. Boka ett hörseltest i Solna genom att fylla i vårt formulär.

Hörseltestet utförs av en av våra legitimerade audionomer och genomförs i en ljudisolerad miljö. Audionomen genomför olika hörselmätningar för att få detaljerad information om din hörsel och hur du hör. Under besöket kommer du också att få berätta och beskriva hur du tycker att du hör. 

Resultatet av ett hörseltest visar hur du hör, om hörseln är normal eller nedsatt. Hörseltestet visar också om du kan vara hjälpt av hörapparat.

Besöket tar en timme.

Mer information hittar du på sidan om hörseltest.

Vill du boka en tid för ett hörseltest i Solna? Boka ett hörseltest.

Vad kostar det att prova ut en hörapparat i Solna? Audika jobbar på uppdrag av Region Stockholm vilket betyder att Audika följer regionens regler och riktlinjer. Om du provar ut hörapparat i Solna har du två valmöjligheter:

1. Låna hörapparat ur regionens sortiment. Då betalar du en förskrivningsavgift på 600 kr.

2. Köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment. Om du köper hörapparat, kan du vara berättigad ett bidrag (en rekvisition) på 2380 kr per hörapparat. Väljer du hörapparat som kostar mer, betalar du mellanskillnaden. Förskrivningsavgiften på 600 kr betalar du även när du väljer att köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment. Det kan vara svårt att välja hörapparat.

Oavsett vilket alternativ du väljer betalar du en patientavgift på 250 kr (frikort gäller) för utprovningsbesöket.

Gemensamt för dagens hörapparater är att de är digitala, diskreta och mer tekniskt avancerade än tidigare. Många av dagens hörapparater är internetuppkopplade och laddningsbara. Läs mer om hörapparater.

Vad händer efter att du har provat ut en hörapparat? Du får lov att prova din hörapparat under några veckors tid. Efter några veckors provperiod är du välkommen tillbaka på ett uppföljningsbesök. Läs mer om hur besöket går till och om hela processen på vår sida om hörselprocessen.

Har du haft dina hörapparater under några år? Då kan det vara dags att byta hörapparat. Det kan vara så att din hörsel har förändrats och att din nuvarande hörapparat inte längre är anpassad utefter din hörselnedsättning. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Audikas audionomer i Solna är legitimerade vilket innebär att audionomerna har en treårig universitetsutbildning och en legitimation från Socialstyrelsen.

På vilket sätt kan Audikas legitimerade audionomer i Solna hjälpa dig?

 • Att testa din hörsel
 • Att prova ut hörselhjälpmedel, arbetshjälpmedel och hörapparat
 • Formgjutna hörselskydd


Du och dina anhöriga får också råd om hur ni kan kommunicera med varandra på bästa sätt i olika vardagssituationer, både med och utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer i Solna är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audikas hörselklinik i Solna har bemannad reception under alla veckans veckodagar. Audikas hörselklinik i Solna har öppet måndag-torsdag 08:15-16:30 och fredagar 08:00-14:00. I receptionen kan du bland annat få hjälp med att boka besök, köpa tillbehör till dina hörapparater och få hjälp med enklare serviceärenden.

Vill du köpa tillbehör, förbrukningsartiklar eller andra hörselhjälpmedel? Beställ dina batterier, slangar, domer eller vaxfilter i vår webshop: hörselbutik.se.

Audikas hörselklinik i Solna ligger på Solna Torg 19, mitt i Solna Centrum. Hörselkliniken ligger på plan 5 i huset mot Norra begravningsplatsen och Hagaparken. Ta hiss 19 till våning 5. I huset finns det informationsskyltar som hänvisar dig till Audikas hörselklinik.

Hur kan du åka till Solna Centrum? Du kan åka tunnelbana, tvärbana och buss. Om du åker tunnelbana från Stockholm Central, ta tunnelbanans blåa linje mot Akalla och gå av vid tunnelbanestationen som heter Solna Centrum. Åker du tvärbana? Du kan antingen ta tvärbanan mot Solna Station eller mot Sickla, beroende på vilket håll du kommer från. Gå av vid stationen som heter Solna Centrum. Till Solna Centrum kan du också åka buss. Det finns ett antal busslinjer och olika busshållplatser som stannar i närheten av Solna Centrum men den allra närmaste busshållplatsen heter Solna Centrum T-bana. Hitta din resväg på SL.se.

Om du hellre vill köra bil finns det möjlighet till parkering. Solna Centrum har ett parkeringshus. Du kan läsa om vad det kostar och hur det går till på Solna Centrums sida om parkeringsinformation.

Letar du efter en hörselklinik i Stockholmsområdet? Audika har 15 hörselkliniker i Stockholm. Kanske ligger någon av nedan hörselkliniker nära dig?

Audikas hörselklinik i Jakobsberg, hörapparat och hörseltest

Audikas hörselklinik i Kista, hörapparat och hörseltest

Alla Audikas hörselkliniker i Stockholm, hörapparat och hörseltest

På uppdrag av Region Stockholm

I Stockholms län driver Audika ett antal privata hörselkliniker som jobbar på uppdrag av regionen. På 1177 hittar du alla hörselkliniker som jobbar på uppdrag av Region Stockholm.

Testa din hörsel i Solna, gör ett hörseltest. Du kan också prova ut hörapparat i Solna. Audikas hörselklinik i Solna jobbar på uppdrag av Region Stockholm.

Vi som arbetar här

 • Ellen

  Verksamhetschef

  Solna

 • Nadil

  Koordinator

  Solna

 • Aleksandra

  Koordinator

  Solna

 • Leila

  Leg. Audionom

  Solna

 • Reza

  Leg. Audionom

  Solna