Få vägbeskrivning

Tyresö

Bollmoravägen 24 E
135 40 Tyresö
0200-111450 Ditt samtal går till vår kundservice
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest
Se eventuella avvikande öppettider i punktlistan om kliniken.

Hörseltest & hörapparat hos audionom i Tyresö

Bor du i Tyresö och behöver hjälp med din hörsel? Nu har Audika öppnat en hörselklinik i Tyresö! Audikas legitimerade audionomer i Tyresö kan hjälpa dig till en bättre hörsel.

 • Hörseltest i Tyresö kostar 100 kr (frikort gäller). Du behöver ingen remiss.

 • Audikas hörselklinik i Tyresö jobbar på uppdrag av Region Stockholm.

 • Hörapparat i Tyresö kan provas ut ur regionens eller Audikas sortiment.  

 • Avvikande öppettider: Lunchstängt 12.00 - 12.30 och kliniken är stängd alla helgdagar. 

 • Öppen mottagning: Rådgivning av legitimerad audionom utan att boka tid på tisdagar kl 13.00 - 15.00. Servicen riktar sig till befintliga hörapparatsanvändare. Läs mer om öppen mottagning
 • Corona & Audika: Vi har infört flera försiktighetsåtgärder för att du ska känna dig trygg med att besöka våra hörselkliniker. Vi är bland annat extra noga med handhygien, rengöring av ytor, instrument och rum före och efter alla besök. Endast fullt friska medarbetare går till jobbet och bär skyddsutrustning vid nära kontakt med dig. Om du behöver hjälp är du välkommen att komma förbi kliniken under våra öppettider eller kontakta vår Kundservice. Läs mer om senaste nytt på sidan: Audika & Corona.


Vill du boka en tid för ett hörseltest i Tyresö? Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring kundservice på  0200-111450.

Var det länge sedan du kollade din hörsel? Behöver du ofta ställa frågan vad sa du? Märker du att du tycker det är svårare att urskilja tal i bullriga miljöer? Det kan vara tecken på att din hörsel har försämrats och då kan det vara bra att testa din hörsel.

Hörseltest i Tyresö kostar 100 kr (frikort gäller, gratis för dig som är över 85 år) och du behöver ingen remiss för att boka en tid. Boka ett hörseltest i Tyresö genom att fylla i vårt formulär.

Besöket inleds med att du får berätta hur du tycker att du hör och om det finns situationer som du tycker är mer utmanade än andra. Det görs för att din audionom ska få en förståelse för din livssituation och dina behov. Därefter genomförs själva hörseltestet. Vissa delar görs i en ljudisolerad miljö (ton-test) medan andra görs med bakgrundsbrus (tal-test). 

Resultatet av hörseltesterna ger audionomen en förståelse för hur du hör och hur du uppfattar ord som sägs. Hörseltestet visa alltså om din hörsel är normal eller nedsatt samt om du kan vara hjälpt av hörapparat. 

Du och din audionom bestämmer sedan tillsammans vad nästa steg är för just dig. Audionomen utgår från dina unika behov och resultatet av hörseltesterna i sina rekommendationer.

Besöket tar en timme (hörseltesterna tar cirka 30 min).

Mer information hittar du på sidan om hörseltest.

Vill du boka en tid för ett hörseltest i Tyresö? Boka ett hörseltest.

Hur mycket kostar det att prova ut hörapparat i Tyresö? Audikas hörselklinik i Tyresö jobbar på uppdrag av Region Stockholm så om du provar ut hörapparat i Tyresö har du två olika alternativ:

1. Du kan välja att låna hörapparat från regionen, då betalar du totalt 600 kr i förskrivningsavgift även om du väljer en eller två hörapparater.

2. Du kan köpa hörapparat från Audikas privata sortiment. Då kan du vara berättigad ett bidrag (en rekvisition) på 2380 kr per hörapparat. Väljer du en hörapparat som kostar mer, betalar du mellanskillnaden. När du köper hörapparat ur Audikas sortiment betalar du även regionens förskrivningsavgift på 600 kr. 

Oavsett vilket alternativ du väljer betalar du en patientavgift på 100 kr (frikort gäller) för utprovningsbesöket.

Visste du att dagens hörapparater är digitala, diskreta och mindre än någonsin tidigare? Dessutom finns hörapparaterna i olika färger och modeller – välj den hörapparat som passar dig bäst. Hos Audika i Tyresö kan också du prova ut hörapparater som inte bara förstärker ljud utan skapar också bättre förutsättningar för hjärnan att tolka samt förstå ljuden du hör. Läs mer på vår sida om hörapparater

När du valt hörapparat får du lov att prova hörapparaten i cirka en månad innan du bestämmer dig för om hörapparaten är rätt för dig. Du är sedan välkommen på ett uppföljningsbesök hos din legitimerade audionom och du får då berätta hur du tycker att hörapparaten fungerar för dig. Läs mer om uppföljningsbesöket på vår sida som handlar om hörselprocessen.

Är du van hörapparatsanvändare och har hörapparat sedan tidigare? Hörseln försämras med åren och det kan betyda att din nuvarande hörapparat inte längre är anpassad efter din hörselnedsättning. Vår rekommendation är att prova ut en ny hörapparat cirka var fjärde år. Kontakta vår Kundservice så berättar vi mer och hjälper dig.

Alla Audikas audionomer i Tyresö är legitimerade. Det innebär att audionomerna har tre års universitetsutbildning och legitimation utfärdad av Socialstyrelsen.

Så kan Audikas legitimerade audionomer i Tyresö hjälpa dig:

 • Hörselrådgivning av legitimerad audionom
 • Hörseltest
 • Utprovning av hörapparat, hörselhjälpmedel och arbetshjälpmedel
 • Individanpassade hörselskydd


Du och dina anhöriga får också kommunikationsråd om hur ni bäst kan kommunicera i olika vardagssituationer, med och utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer i Tyresö är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential. 

Audikas hörselklinik i Tyresö har öppet måndag-torsdag 8.15-16.30 och fredag 08.15-14.00. Lunchstängt 12.00-12.30.

Hörselkliniken har bemannad reception under veckans alla vardagar. I receptionen kan du få hjälp med enklare serviceärenden, köpa tillbehör till dina hörapparater och boka tider. Varmt välkommen in!

Föredrar du att handla hörselprodukter digitalt? Beställ batterier, slangar, domer eller hörselhjälpmedel i vår webshop: hörselbutik.se

Audikas hörselklinik i Tyresö ligger på Bollmoravägen 24E, i Tyresö Centrum. Du hittar oss bredvid Kronans Apotek. Hörselkliniken är belägen på markplan.

Till Tyresö Centrum kan du åka buss eller bil. Det finns flera bussar som stannar vid Tyresö Centrum, i nära anslutning till Audikas hörselklinik. Du har bra bussförbindelse bland annat från Tyresö Strand, Gullmarsplan och Handen terminalen. Hitta din snabbaste resväg på SL.se.

Åker du bil till Tyresö Centrum är vår rekommendation att parkera vid Bollmora Torg för att komma så nära hörselkliniken som möjligt. Parkeringen kostar 20 kronor per påbörjad timme du står. Det finns även ett flertal parkeringar i närheten som tillhör Tyresö Centrum.

Besöksadressen till Audikas hörselklinik i Tyresö är Bollmoravägen 24E, 135 40 Tyresö.

Audika har 16  hörselkliniker i Stockholmsområdet. Hitta din närmaste hörselklinik – någon av nedan kliniker kanske ligger närmare dig?

Audikas hörselklinik i Farsta, hörapparat och hörseltest

Audikas hörselklinik i Nacka, hörapparat och hörseltest

Alla Audikas hörselkliniker i Stockholm, hörapparat och hörseltest

I Stockholms län driver Audika ett antal privata hörselkliniker som jobbar på uppdrag av regionen. På 1177 hittar du alla hörselkliniker som jobbar på uppdrag av Region Stockholm.

Tyresö hörselklinik - Audika - på uppdrag av Region Stockholm - hörseltest och hörapparat hos legitimerad audionom.

Vi som arbetar här

 • Jalil S

  Verksamhetschef

  Tyresö

 • Nikolina Y

  Koordinator

  Tyresö

 • Erik S

  Leg. Audionom

  Tyresö

 • Miranda K.A

  Leg. Audionom

  Tyresö

 • Sandra M

  Leg. Audionom

  Tyresö