Få vägbeskrivning

Upplands Väsby

Kyrkvägen 26
194 74 Upplands Väsby
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Upplands Väsby

Behöver du hjälp med din hörsel? Välkommen till Audikas hörselklinik i Upplands Väsby.  

 • Hörseltest i Upplands Väsby är kostnadsfritt. Du behöver ingen remiss.

 • Audikas hörselklinik i Upplands Väsby jobbar på uppdrag av Stockholms läns landsting.

 • Hörapparat i Upplands Väsby kan provas ut ur Audikas privata sortiment eller ur landstingets sortiment.

 • Audikas audionomer i Upplands Väsby är legitimerade

 • Audikas hörselklinik i Upplands Väsby har bemannad reception. 


Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring oss på 0200-111450. 

Har du svårt att höra vad andra säger när många pratar samtidigt? Behöver du höja volymen på tv:n för att höra vad som sägs? Behöver du be andra att upprepa sig? Om ditt svar är ja, rekommenderar vi dig att boka ett hörseltest. 

Hörseltest i Upplands Väsby är gratis och ingen remiss krävs för att boka en tid. Hur går hörseltestet till? En legitimerad audionom utför hörseltestet och hörseltestet görs i en ljudisolerad miljö. Audionomen kommer att göra några olika hörselmätningar för att ta reda på hur du hör. Bland annat kommer du få lyssna på en serie av toner där din uppgift är att notera vilka du hör.

Vad visar hörseltestet? Resultatet av hörseltestet visar hur du hör, vilka toner du hör och eventuellt inte hör. Har du svårt att höra ljusa eller mörka toner? Är din hörsel nedsatt? Kan du vara hjälpt av en hörapparat? Den informationen får du från din audionom efter att du har gjort hörseltestet. Om hörseltestet visar att du kan vara hjälpt av hörapparat är rekommendationen att prova ut en hörapparat. Hörapparat är det vanligaste hjälpmedlet för personer med nedsatt hörsel.

Vill du veta mer om nedsatt hörsel? Lär dig mer på vår sida om tecken på nedsatt hörsel.

Vad är en hörapparat? En hörapparat kan beskrivas som en ljudanläggning i miniatyr som hjälper till att fånga in och förstärka ljudet i vår omgivning. En hörapparat hjälper personer med nedsatt hörsel till en bättre hörsel. Det finns olika typer och modeller av hörapparater. Det finns hörapparater som du kan placera bakom om örat (bakom-örat-hörapparater) och det finns hörapparater som du placeras inuti hörselgången (allt-i-örat-hörapparater).

Vilken är den bästa hörapparaten? Det finns inte en hörapparat som är bäst för alla personer som har en hörselnedsättning. Din hörsel och din hörselnedsättning är unik. En hörapparat som är bäst lämpad för en person är inte nödvändigtvis den bäst lämpade hörapparaten för en annan person. Val av hörapparat beror på ett antal faktorer, bland annat din hörselnedsättning, din livssituation och dina önskemål. Din legitimerade audionom hjälper dig med val av hörapparat, utifrån varje enskild individs behov. Läs mer om hörapparater.

Varför är det viktigt att använda en hörapparat? För att en obehandlad hörselnedsättning kan leda till vissa konsekvenser. Bland annat till kommunikationssvårigheter, trötthet och social isolering. Om du vill fortsätta att vara aktiv och ha ett socialt liv även om du har en hörselnedsättning är det viktigt att prova ut hörapparat.

Vad kostar en hörapparat i Upplands Väsby? Audikas hörselklinik i Upplands Väsby arbetar på uppdrag av Stockholms läns landsting (SLL). Om du väljer att prova ut hörapparat i Upplands Väsby har du två alternativ. 1, Låna hörapparat ur landstinget sortiment. 2, Köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment. Om du lånar hörapparat av landstinget betalar du en förskrivningsavgift på 600 kr. Om du köper hörapparat av Audika kan du vara berättigad ett bidrag (en rekvisition) på 3040 kr per hörapparat. Om du väljer en hörapparat som kostar mer, betalar du mellanskillnaden. Du betalar även förskrivningsavgiften på 600 kr när du köper hörapparat av Audika.

Efter att du har valt hörapparat får du lov att prova den under några veckors tid. Du är sedan välkommen tillbaka på ett uppföljningsbesök. Läs mer om besöket och hela processen på vår sida som beskriver hörselprocessen.

Har du hörapparat sedan tidigare? Hur länge har du haft dina hörapparater? Under några år? Då kan det vara dags att byta hörapparater. Kontakta oss så berättar vi mer.

Audikas audionomer i Upplands Väsby är legitimerade. Det betyder att audionomerna har en treårig universitetsutbildning och legitimation utfärdad av Socialstyrelsen.

På vilket sätt kan Audikas legitimerade audionomer hjälpa dig till en bättre hörsel? Audionomerna gör hörseltester, behovsbedömningar och planerar för din hörselrehabilitering. Det är även audionomerna som provar ut hörapparater, hörselhjälpmedel och som kan hjälpa dig med formgjutna hörselskydd. Audionomerna anpassar också arbetshjälpmedel. Du och dina anhöriga får också tips på hur ni bäst kan kommunicera i olika vardagssituationer. 

Audikas legitimerade audionomer i Upplands Väsby är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audikas hörselklinik i Upplands Väsby ligger på Kyrkvägen 26, nära Väsby Centrum och Väsby Galleria. Kyrkvägen ligger nära både Dragonvägen och Hugo Sabels torg. Hur är det enklast att åka till hörselkliniken? Enklast är att ta bussen till hållplatsen som heter Kyrkvägen. Busshållplatsen trafikeras av flertalet olika busslinjer, bland annat av 524, 531 och 539. Från busshållplatsen till hörselkliniken är det bara några meter att gå. Hitta alla avgångar och all reseinformation på SL.se.

Audikas hörselklinik i Upplands Väsby har bemannad reception. Vill du ha hjälp med enklare service av dina hörapparater? Välkommen in! Du kan också köpa hörselhjälpmedel som slingpaket eller tillbehör som domer, filter och batterier. Vill du hellre ha dina produkter skickade hem till dig? Handla i vår webshop: hörselbutik.se.

På uppdrag av Stockholms läns landsting (SLL)

I Stockholms län driver Audika ett antal privata hörselkliniker som är auktoriserade och arbetar på uppdrag av landstinget. På 1177 hittar du alla hörselkliniker som är auktoriserade av SLL.

pa-uppdrag-av_svart

Vi som arbetar här

 • Ramesh Z

  Verksamhetschef

  Upplands Väsby

 • Mourad T

  Reception

  Upplands Väsby

 • Adrienn I

  Leg. Audionom

  Upplands Väsby

 • Emma R

  Leg. Audionom

  Upplands Väsby

 • Johanna S

  Leg. Audionom

  Upplands Väsby