Få vägbeskrivning

Upplands Väsby

Kyrkvägen 26
194 74 Upplands Väsby
0200-111450 Ditt samtal går till vår kundservice
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest
Se eventuella avvikande öppettider i punktlistan om kliniken.

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Upplands Väsby

Välkommen till Audikas hörselklinik i Upplands Väsby. Audikas legitimerade audionomer i Upplands Väsby är experter på hörsel och hjälper dig till en bättre hörsel.

 • Hörseltest i Upplands Väsby görs av legitimerad audionom. Ingen remiss krävs och frikort gäller.

 • Hörapparat i Upplands Väsby kan provas ut ur regionens eller Audikas sortiment. 

 • Audikas hörselklinik i Upplands Väsby jobbar på uppdrag av Region Stockholm. 

 • Hörseldag: Gratis screening för att hitta hörselnedsättning, drop-in 2/6 kl 9-16. 

 • Avvikande öppettider: Lunchstängt 12.00 - 12.30 och kliniken är stängd alla helgdagar. 

 • Öppen mottagning: Rådgivning av legitimerad audionom utan att boka tid på onsdag kl 13.00 - 15.00. Servicen riktar sig till befintliga hörapparatsanvändare. Läs mer om öppen mottagning.

 • Corona & Audika: Vi har infört flera försiktighetsåtgärder för att du ska känna dig trygg med att besöka våra hörselkliniker. Vi är bland annat extra noga med handhygien, rengöring av ytor, instrument och rum före och efter alla besök. Endast fullt friska medarbetare går till jobbet och bär skyddsutrustning vid nära kontakt med dig. Om du behöver hjälp är du välkommen att komma förbi kliniken under våra öppettider eller kontakta vår Kundservice. Läs mer om senaste nytt på sidan: Audika & Corona.


Vill du boka en tid för ett hörseltest? Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring kundservice på  0200-111450.

Har du svårt att höra vad andra säger när många pratar samtidigt? Behöver du höja volymen på tv:n för att höra vad som sägs? Behöver du be andra att upprepa sig? Om ditt svar är ja, rekommenderar vi dig att boka ett hörseltest. 

Hörseltest i Upplands Väsby kostar 250 kr (frikort gäller, gratis för dig som är över 85 år) och ingen remiss krävs för att boka en tid. Boka ett hörseltest i Upplands Väsby genom att fylla i vårt formulär.

En legitimerad audionom utför hörseltestet i en ljudisolerad miljö. Under hörseltestet kommer audionomen att göra olika typer av hörselmätningar för att ta reda på hur du hör. Under besöket får du också dela med dig av hur du upplever din hörsel.

Resultatet av ett hörseltest visar hur du hör, om hörseln är normal eller nedsatt. Hörseltestet visar också om du kan vara hjälpt av hörapparat.

Besöket tar en timme.

Mer information hittar du på sidan om hörseltest.

Vill du boka en tid för ett hörseltest i Upplands Väsby? Boka ett hörseltest.

Vad kostar en hörapparat i Upplands Väsby? Audikas hörselklinik i Upplands Väsby jobbar på uppdrag av Region Stockholm. Om du väljer att prova ut hörapparat i Upplands Väsby har du två alternativ:

1. Låna hörapparat ur regionens sortiment. Om du lånar hörapparat av regionen betalar du en förskrivningsavgift på 600 kr. 

2. Köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment. Om du köper hörapparat av Audika kan du vara berättigad ett bidrag (en rekvisition) på 2380 kr per hörapparat. Om du väljer en hörapparat som kostar mer, betalar du mellanskillnaden. Du betalar även förskrivningsavgiften på 600 kr när du köper hörapparat av Audika.

Oavsett vilket alternativ du väljer betalar du en patientavgift på 250 kr (frikort gäller) för utprovningsbesöket.

Dagens hörapparater är diskreta, små och smidiga. Det finns olika typer och modeller av hörapparater. Läs mer om hörapparater.

Efter att du har valt hörapparat får du lov att prova den under några veckors tid. Du är sedan välkommen tillbaka på ett uppföljningsbesök. Läs mer om besöket och hela processen på vår sida som beskriver hörselprocessen.

Har du hörapparat sedan tidigare? Hur länge har du haft dina hörapparater? Under några år? Då kan det vara dags att byta hörapparater. Kontakta oss så berättar vi mer.

Audikas audionomer i Upplands Väsby är legitimerade. Det betyder att audionomerna har en treårig universitetsutbildning och legitimation utfärdad av Socialstyrelsen.

På vilket sätt kan Audikas legitimerade audionomer hjälpa dig till en bättre hörsel?

 • Hörseltest
 • Prova ut hörapparat, hörselhjälpmedel och arbetshjälpmedel
 • Formgjutna hörselskydd


Du och dina anhöriga får också tips på hur ni bäst kan kommunicera i olika vardagssituationer. 

Audikas legitimerade audionomer i Upplands Väsby är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audikas hörselklinik i Upplands Väsby har öppet måndag-torsdag 8.15-16.30 och fredag 08.15-14.00. Lunchstängt 12.00-12.30. Se eventuella avvikande öppettider i punktlistan om kliniken.

Hörselkliniken har bemannad reception. 

Vill du hellre ha dina produkter skickade hem till dig? Handla i vår webshop: hörselbutik.se.

Audikas hörselklinik i Upplands Väsby ligger på Kyrkvägen 26, nära Väsby Centrum och Väsby Galleria. Kyrkvägen ligger nära både Dragonvägen och Hugo Sabels torg.

Hur är det enklast att åka till hörselkliniken? Enklast är att ta bussen till hållplatsen som heter Kyrkvägen. Busshållplatsen trafikeras av flertalet olika busslinjer, bland annat av 524, 531 och 539. Från busshållplatsen till hörselkliniken är det bara några meter att gå. Hitta alla avgångar och all reseinformation på SL.se.

Finns det en hörselklinik som ligger närmare dig? 

Audikas hörselklinik i Norrtälje, hörapparat och hörseltest

Audikas hörselklinik i Rotebro, hörapparat och hörseltest

Alla Audikas hörselkliniker i Stockholm, hörapparat och hörseltest

På uppdrag av Region Stockholm

I Stockholms län driver Audika ett antal privata hörselkliniker som jobbar på uppdrag av regionen. På 1177 hittar du alla hörselkliniker som jobbar på uppdrag av Region Stockholm.

Hörseltest eller hörapparat i Rotebro, prova ut hos Audikas hörselklinik i Upplands Väsby. Audikas hörselklinik i Upplands Väsby jobbar på uppdrag av Region Stockholm.

Vi som arbetar här

 • Anna

  Verksamhetschef

  Upplands Väsby

 • Mourad

  Koordinator

  Upplands Väsby

 • Adrienn

  Leg. Audionom

  Upplands Väsby

 • Maryan

  Leg. Audionom

  Upplands Väsby

 • Shahrzad

  Leg. Audionom

  Upplands Väsby