Solna Centrum

Boka ett hörseltest
Solna torg 19 plan 5, hiss 19, 171 45, Solna

Telefon: mån-tors 08:00-17:00 och fre 08:00-16:00. Ditt samtal går till vår kundservice.

"Stort engagemang och bra råd" - Maud
"Fantastisk och kunnig personal. Kände stor trygghet" - Harry
"Fantastiskt bemötande och personligt!" - Karim
"Jag får alltid den service och hjälp jag behöver" - Leena

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Solna Centrum

Välkommen till Audikas hörselklinik i Solna på uppdrag av Region Stockholm. Audikas legitimerade audionomer i Solna kan hjälpa dig till en bättre hörsel. Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring kundservice på 0200-111450.

  • Hörseltest i Solna görs av legitimerad audionom. Ingen remiss krävs och frikort gäller.
  • Hörapparat i Solna kan provas ut ur regionens eller Audikas sortiment.  
  • Audikas hörselklinik i Solna jobbar på uppdrag av Region Stockholm.
  • Vi slår ihop våra kliniker i Solna: Från och med den 20 maj kommer vi att hjälpa dig på vår hörselklinik i Solna på Huvudstagatan. Du kommer att träffa samma legitimerade audionomer som du tidigare träffat i Solna Centrum. Kliniken i Solna Centrum har serviceöppet måndag - fredag 08:00-09:00, övrig tid är du välkommen till Huvudstagatan eller kontakta 0200-111450 för vidare hjälp.

Hörseltest i Solna, Stockholm

Har du svårt att följa med i konversationer, behöver du ofta fråga om, eller har du ljudet på tv:n på hög volym? Det kan vara tecken på att din hörsel kan ha försämrats och kan vara nedsatt. Om du känner igen dessa tecken är vår rekommendation att testa din hörsel och boka en tid för ett hörseltest i Solna.

Hörseltest i Solna kostar 275 kr (frikort gäller, gratis för dig som är över 85 år) och ingen remiss krävs för att boka en tid. Boka ett hörseltest i Solna genom att fylla i vårt formulär.

Så går det till att göra ett hörseltest i Solna

Hörseltestet utförs av en av våra legitimerade audionomer och genomförs i en ljudisolerad miljö. Audionomen genomför olika hörselmätningar för att få detaljerad information om din hörsel och hur du hör. Under besöket kommer du också att få berätta och beskriva hur du tycker att du hör. 

Resultatet av ett hörseltest visar hur du hör, om hörseln är normal eller nedsatt. Hörseltestet visar också om du kan vara hjälpt av hörapparat.

Besöket tar en timme.

Mer information hittar du på sidorna om hörseltest och hörselnedsättning.

Vill du boka en tid för ett hörseltest i Solna? Boka ett hörseltest.

Hörapparat i Solna, Stockholm

Att prova ut hörapparat i Solna

Vad kostar det att prova ut en hörapparat i Solna? Audika jobbar på uppdrag av Region Stockholm vilket betyder att Audika följer regionens regler och riktlinjer. Om du provar ut hörapparat i Solna har du två valmöjligheter:

1. Låna hörapparat ur regionens sortiment. Då betalar du en förskrivningsavgift på 600 kr.

2. Köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment. Om du köper hörapparat, kan du vara berättigad ett bidrag (en rekvisition) på 2 380 kr per hörapparat. Väljer du hörapparat som kostar mer, betalar du mellanskillnaden. Förskrivningsavgiften på 600 kr betalar du även när du väljer att köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment. Det kan vara svårt att välja hörapparat.

Oavsett vilket alternativ du väljer betalar du en patientavgift på 275 kr (frikort gäller) för utprovningsbesöket.

Gemensamt för dagens hörapparater är att de är digitala, diskreta och mer tekniskt avancerade än tidigare. Många av dagens hörapparater är internetuppkopplade och laddningsbara. Läs mer om hörapparater.

Vad händer efter att du har provat ut en hörapparat? Du får lov att prova din hörapparat under några veckors tid. Efter några veckors provperiod är du välkommen tillbaka på ett uppföljningsbesök. Läs mer om hur besöket går till och om hela processen på vår sida om hörselprocessen.

Har du haft dina hörapparater under några år? Då kan det vara dags att byta hörapparat. Det kan vara så att din hörsel har förändrats och att din nuvarande hörapparat inte längre är anpassad utefter din hörselnedsättning. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Audionom i Solna, Stockholm

Audikas audionomer i Solna är legitimerade vilket innebär att audionomerna har en treårig universitetsutbildning och en legitimation från Socialstyrelsen.

Hur kan Audikas legitimerade audionomer i Solna hjälpa dig?

  • Att testa din hörsel
  • Att prova ut hörselhjälpmedel, arbetshjälpmedel och hörapparat
  • Formgjutna hörselskydd

Du och dina anhöriga får också råd om hur ni kan kommunicera med varandra på bästa sätt i olika vardagssituationer, både med och utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer i Solna är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audikas hörselklinik i Solna, Stockholm

Öppettider till Audikas hörselklinik i Solna

Audikas hörselklinik i Solna Centrum erbjuder serviceöppet varje helgfri vardag mellan 08:00-09:00. Övrig tid hjälper vi dig på vår hörselklinik på Huvudstagatan 1 D, som ligger utanför Solna Centrum vid busstorget. 

Vill du köpa tillbehör, förbrukningsartiklar eller andra hörselhjälpmedel? Beställ dina batterier, slangar, domer eller vaxfilter i vår webshop: hörselbutik.se.

Vägbeskrivning till Audikas hörselklinik i Solna

Audikas hörselklinik i Solna ligger på Solna Torg 19, mitt i Solna Centrum. Hörselkliniken ligger på plan 5 i huset mot Norra begravningsplatsen och Hagaparken. Ta hiss 19 till våning 5. I huset finns det informationsskyltar som hänvisar dig till Audikas hörselklinik.

Hur kan du åka till Solna Centrum? Du kan åka tunnelbana, tvärbana och buss. Om du åker tunnelbana från Stockholm Central, ta tunnelbanans blåa linje mot Akalla och gå av vid tunnelbanestationen som heter Solna Centrum. Åker du tvärbana? Du kan antingen ta tvärbanan mot Solna Station eller mot Sickla, beroende på vilket håll du kommer från. Gå av vid stationen som heter Solna Centrum. Till Solna Centrum kan du också åka buss. Det finns ett antal busslinjer och olika busshållplatser som stannar i närheten av Solna Centrum men den allra närmaste busshållplatsen heter Solna Centrum T-bana. Hitta din resväg på SL.se.

Om du hellre vill köra bil finns det möjlighet till parkering. Solna Centrum har ett parkeringshus. Du kan läsa om vad det kostar och hur det går till på Solna Centrums sida om parkeringsinformation.

Audikas hörselkliniker i Stockholmsområdet

Letar du efter en hörselklinik i Stockholmsområdet? Audika har 15 hörselkliniker i Stockholm. Kanske ligger någon av nedan hörselkliniker nära dig?

Audikas hörselklinik i Jakobsberg, hörapparat och hörseltest

Audikas hörselklinik i Kista, hörapparat och hörseltest

Alla Audikas hörselkliniker i Stockholm, hörapparat och hörseltest

På uppdrag av Region Stockholm

I Stockholms län driver Audika ett antal privata hörselkliniker som jobbar på uppdrag av regionen. På 1177 hittar du alla hörselkliniker som jobbar på uppdrag av Region Stockholm.

Bild på en logga för region Stockholm som Audikas hörselklinik i Solna Centrum jobbar på uppdrag av

Vi som jobbar här

Bild på Anna som är verksamhetschef på Audikas hörselklinik i Solna Centrum där du kan få rådgivning om hörapparater och boka hörseltest hos legitimerad audionom
Anna
Verksamhetschef
Bild på koordinator Jahan som arbetar hjälper dig att boka hörseltest och rådgivning hos legitimerade audionomer på Audikas hörselklinik i Solna Centrum
Jahan
Koordinator
Bild på Leila som är legitimerad audionom på Audikas hörselklinik i Solna Centrum där du kan prova ut hörapparater och gör ett hörseltest
Leila
Leg. Audionom
Bild på Reza som arbetar som legitimerade audionom och hjälper dig vid utprovning av hörapparater och utför hörseltest på Audikas hörselklinik i Solna Centrum
Reza
Leg. Audionom

Boka ett hörseltest i Solna Centrum

Steg 1 av 4