Få vägbeskrivning

Uppsala Dragarbrunnsgatan

Dragarbrunnsgatan 15
753 20 Uppsala
0200-111450 Ditt samtal går till vår kundservice
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest
Se eventuella avvikande öppettider i punktlistan om kliniken.

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Uppsala

Vill du få hjälp med in hörsel? Välkommen till Audikas hörselklinik på Dragarbrunnsgatan i Uppsala. Audikas legitimerade audionomer på Dragarbrunnsgatan hjälper dig till en bättre hörsel.

 • Hörseltest på Dragarbrunnsgatan i Uppsala är kostnadsfritt. Du behöver ingen remiss.

 • Hörapparat på Dragarbrunnsgatan i Uppsala kan provas ut ur regionens eller Audikas sortiment.

 • Audikas hörselklinik på Dragarbrunnsgatan i Uppsala är auktoriserad av Region Uppsala.

 • Avvikande öppettider: Den 10/5 har kliniken stängt. Lunchstängt 12.00 - 12.30 och kliniken är stängd alla helgdagar.

 • Corona & Audika: Vi har infört flera försiktighetsåtgärder för att du ska känna dig trygg med att besöka våra hörselkliniker. Vi är bland annat extra noga med handhygien, rengöring av ytor, instrument och rum före och efter alla besök. Endast fullt friska medarbetare går till jobbet och bär skyddsutrustning vid nära kontakt med dig. Om du behöver hjälp är du välkommen att komma förbi kliniken under våra öppettider eller kontakta vår Kundservice. Läs mer om senaste nytt på sidan: Audika & Corona.


Första steget till en bättre hörsel är ett hörseltest, boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring kundservice på  0200-111450.

Märker du att din hörsel har förändrats? Har du svårare att delta i konversationer när många pratar samtidigt? Behöver du höja volymen på tv:n? Då kan det vara bra att kolla din hörsel.

Hörseltest på Dragarbrunnsgatan i Uppsala är kostnadsfritt. Du behöver ingen remiss för att boka en tid. Boka ett hörseltest på Dragarbrunnsgatan i Uppsala genom att fylla i vårt formulär.

Hörseltestet genomförs av en legitimerad audionom i en ljudisolerad miljö. Audionomen genomför olika typer av hörselmätningar, bland annat ett så kallat ton-test. Under besöket får du också berätta hur du upplever din hörsel - hur tycker du att du hör? Vilka situationer är mer utmanade än andra? Det är frågor som är bra att fundera på innan du kommer på besöket.

Resultatet av hörseltestet visar hur du hör, det vill säga om din hörsel är normal eller nedsatt. Hörseltestet visar också om du kan vara hjälpt av hörapparat. 

Besöket tar cirka en timme.

Mer information hittar du på sidan om hörseltest.

Vill du boka en tid för ett hörseltest på Dragarbrunnsgatan i Uppsala? Boka ett hörseltest

Om du provar ut hörapparat på Dragarbrunnsgatan i Uppsala kan du antingen välja att prova ut hörapparat ur Region Uppsalas sortiment eller ur Audikas privata sortiment.

Om du provar ut hörapparat ur Region Uppsala betalar du en egenavgift på 340 kr oavsett om du provar ut en eller två hörapparater. Provar du ut hörapparat ur Audikas privata sortiment betalar du den faktiska kostnaden för hörapparaterna. Besöket är kostnadsfritt. 

Dagens moderna hörapparater är små, diskreta och mer tekniskt avancerade än någonsin förut. Läs mer om våra hörapparater.

Vad händer efter att du provat ut hörapparat? Hörselprocessen beskriver alla steg, från hörseltest till avslutad hörselrehabilitering.

Är du i behov av en ny hörapparat? Vår rekommendation är att du provar ut en ny efter några år om du upplever att din nuvarande hörapparat inte längre hjälper dig på bästa sätt. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Audikas audionomer har tre års universitetsutbildning och legitimation från Socialstyrelsen.

Audikas legitimerade audionomer i Uppsala hjälper dig med:

 • Hörseltest
 • Prova ut hörselhjälpmedel, hörapparat och arbetshjälpmedel
 • Individanpassade hörselskydd


Du och dina närmaste får också råd om hur ni på bästa sätt kan kommunicera i olika vardagssituationer med och utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer på Dragarbrunnsgatan i Uppsala är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential. 

Audikas hörselklinik på Dragarbrunnsgatan i Uppsala har öppet måndag-torsdag 8.15-16.30 och fredag 08.15-14.00. Lunchstängt 12.00-12.30. Se eventuella avvikande öppettider i punktlistan om kliniken.

Hörselkliniken har bemannad reception under alla vardagar. 

Vill du hellre handla dina tillbehör eller förbrukningsartiklar digitalt? Då kan du beställa dem i vår webshop: hörselbutik.se

Audika har två hörselkliniker i Uppsala. Audika på Dragarbrunnsgatan 15 ligger i Uppsala centrum. Hörselkliniken är belägen några minuters promenad från Uppsala Centralstation.

Till Uppsala Centralstation kan du ta dig med tåg, buss och bil. Närmaste busshållplats ligger endast några minuters promenad från hörselkliniken, den heter Uppsala Stadsbibliotek. Hit kan du ta dig med buss nummer 6 och 9. Sök din resväg på UL.se.

De två närmaste tvärgatorna till Dragarbrunnsgatan är Klostergatan och S:t Olofsgatan. I närområdet ligger också Uppsala Stadsbibliotek och Uppsala Missionskyrka. 

I Uppsala har Audika två hörselkliniker, en på Dragarbrunnsgatan och en på Kålsängsgränd. Vill du hellre boka hörseltest eller prova ut hörapparat på Kålsängsgränd? 

Audikas hörselklinik i Uppsala, Kålsängsgränd - hörapparat och hörseltest

Alla Audikas hörselkliniker i Uppsala, hörapparat och hörseltest

 

1177 kan du hitta alla hörselkliniker som arbetar på uppdrag av Region Uppsala.

Vi som arbetar här

 • Maria

  Verksamhetschef

  Uppsala

 • Agnes

  Koordinator

  Uppsala

 • Amanuel

  Leg. Audionom

  Uppsala

 • Ester

  Leg. Audionom

  Uppsala

 • Susan

  Leg. Audionom

  Uppsala