Få vägbeskrivning

Västerås

Kopparbergsvägen 14, plan 3
722 14 Västerås
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Västerås

Audika hjälper dig med din hörsel. Välkommen till Audikas hörselklinik i Västerås.

 • Hörseltest i Västerås är kostnadsfritt. Ingen remiss krävs.

 • Hörapparat i Västerås provas ut ur Audikas privata sortiment. 

 • Audikas audionom i Västerås är legitimerad.


Du kan antingen ringa oss på 0200-111450 eller fylla i vårt formulär för att boka ett hörseltest.

Har du börjat uppleva att det blir svårare att urskilja talet i miljöer med mycket bakgrundsljud? Har du högre volym på tv:n än tidigare? Tycker du att det blir allt svårare att prata i telefon för att du har svårt att höra orden som sägs? Då kan det vara dags för ett hörseltest. Lär dig mer om tecken på nedsatt hörsel.

Audika driver en helt privat hörselklinik i Västerås. Hörseltestet i Västerås är gratis och du är välkommen utan remiss. Oftast försämras vår hörsel gradvis och det kan därför själv vara svårt att upptäcka om man har nedsatt hörsel. Därför är det viktigt att testa sin hörsel regelbundet.

En av våra legitimerade audionomer utför hörseltestet. Audionomen baserar sina rekommendationer baserat på resultatet av hörseltestet. Om det är så att hörseltestet visar att din hörsel är nedsatt och att du kan vara hjälpt av en eller två hörapparater hjälper audionomen dig med ditt beslut av hörapparatsmodell. Rekommendationen grundar sig alltid på vilket behov du har, hur din livssituation ser ut och vilka önskemål du har. 

Kan du vara hjälpt av hörapparat? Rekommenderar audionomen dig att prova ut hörapparat finns det olika hörapparatsmodeller att välja bland. Oavsett vilken hörapparat du väljer betalar du den faktiska kostnaden för hörapparaten eller hörapparaterna. Du betalar också en avgift för ditt besök, en utprovningsavgift på 1 000 kr.

Hörapparater idag är digitala, diskreta och smidiga. Hörapparaterna finns att välja i olika färger och i olika modeller. Det finns både möjlighet att prova ut hörapparat som sitter inne i hörselgången (allt-i-örat-hörapparat) och hörapparat som sitter bakom örat (bakom-örat-hörapparat). Hörapparater har under de senaste åren genomgått ett paradigmskifte. Dagens hörapparater kan hjälpa dig att urskilja tal i bullriga miljöer, de är internetuppkopplade och de allra senaste modellerna är också laddningsbara. Läs mer om hörapparater.

Efter att du har valt hörapparat får du lov att prova din hörapparat/dina hörapparater i ungefär en månad. Vad händer efter det? Läs om hela hörselprocessen.

Har du hörapparat sedan tidigare? Vi rekommenderar dig till att byta din hörapparat efter några år. Din hörsel kan ha förändrats under åren och då kan det vara så att din hörapparat/dina hörapparater inte är lämpade för din hörselnedsättning. Kontakta oss för att få hjälp och för att få mer information.

Audikas audionom i Västerås är legitimerad. Audionomen har tre års universitetsutbildning och legitimation från Socialstyrelsen.

På vilket sätt kan vår legitimerade audionom i Västerås hjälpa dig till en bättre hörsel? Vår audionom hjälper dig med att kolla din hörsel genom att göra hörseltester och olika typer av hörselmätningar. Audionomen gör också en behovsbedömning av situationen – vad är viktigast för dig och din livssituation? Audionomen planerar för din individuella hörselrehabilitering utifrån din hörselnedsättning. Det är även audionomen som provar ut och ställer in hörselhjälpmedel och hörapparater samt kan hjälpa dig med att prova ut individanpassade hörselskydd. Audionomen anpassar också arbetshjälpmedel. Du och dina anhöriga får också kommunikationsråd. Kommunikationsråden är till för att underlätta er kommunikation i olika vardagssituationer, både för den personen som använder och den personen som inte använder hörapparat.

Audikas legitimerade audionom i Västerås är expert på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Adressen till Audikas hörselklinik i Västerås är Kopparbergsvägen 14. Hit kan du ta dig genom att promenera, åka buss och köra bil. Att promenera från Västerås Centralstation tar ungefär 6-12 minuter. Närmaste busshållplats heter Västerås Centrum Stora Gatan och från busshållplatsen till hörselkliniken är det en promenad på cirka 5 minuter. Väljer du att köra bil finns det ett parkeringshus i anslutning till hörselkliniken som du kan parkera i. Audikas hörselklinik ligger i närheten av Skrapan Västerås och Västerås Turistcentrum. 

Vi sitter på plan 3 i huset. Gå in i huvudentrén och följ anvisningsskyltar till Audika hörselklinik.

Audikas hörselklinik i Västerås har ingen reception. Självklart kan du köpa tillbehör så som batterier, slangar, domer m.m i anslutning till din bokade tid. Du kan också köpa dina tillbehör till dina hörapparater samt hörselhjälpmedel digitalt, i vår webshop: hörselbutik.se

Audika driver helt privata hörselkliniker även i Kalmar och Karlskrona. Se adresser och information nedan.

Audika Kamlar, hörapparat och hörseltest

Audika Karlskrona, hörapparat och hörseltest

Vi som arbetar här

 • Henrik L

  Verksamhetschef

  Västerås
 • Anna S

  Leg. Audionom

  Västerås