Få vägbeskrivning

Västerås

Kopparbergsvägen 14, plan 3
722 14 Västerås
0200-111450 Ditt samtal går till vår kundservice
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Västerås

Välkommen till Audikas hörselklinik i Västerås. Audikas legitimerade audionom i Västerås hjälper dig med din hörsel.

 • Hörseltest i Västerås är kostnadsfritt. Ingen remiss krävs.

 • Hörapparat i Västerås provas ut ur Audikas privata sortiment. 

 • Audikas hörselklinik i Västerås är helt privat.

 • Avvikande öppettider: Kliniken är stängd alla helgdagar. 

 • Aktuellt just nu: Vi på Audika har anpassat vår verksamhet efter rådande Corona-situation och erbjuder flera olika möjligheter att få hjälp med din hörsel både digitalt och på klinik. Vi har infört flera försiktighetsåtgärder för att du ska känna dig trygg med att besöka våra hörselkliniker. Vi är bland annat extra noga med handhygien, rengöring av ytor, instrument och rum före och efter alla besök. Alla besök sker på tu man hand med din audionom och endast fullt friska medarbetare går till jobbet. Hitta information om senaste nytt på sidan: Audika & Corona.


Första steget till en bättre hörsel är ett hörseltest, boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring vår kundservice på 0200-111450.

Tycker du att det är svårare att urskilja talet i miljöer med mycket bakgrundsljud? Har du högre volym på tv:n än tidigare? Tycker du att det blir allt svårare att prata i telefon för att du har svårt att höra orden som sägs? Då kan det vara dags för ett hörseltest hos Audika i Västerås.

Hörseltestet i Västerås är gratis och du är välkommen utan remiss. Boka ett hörseltest i Västerås genom att fylla i vårt formulär.

En av våra legitimerade audionomer utför hörseltestet i en ljudisolerad miljö. Under hörseltestet får du bland annat lyssna på olika toner där din uppgift är att notera vilka toner du hör. Under besöket får du också berätta hur du upplever din hörsel samt vilka behov du har. 

Resultatet av hörseltestet visar hur du hör, det vill säga om din hörsel är normal eller nedsatt. Hörseltestet visar också om du kan vara hjälpt av hörapparat. 

Besöket tar ungefär en timme.

Mer information hittar du på sidan om hörseltest.

Vill du boka en tid för ett hörseltest i Västerås? Boka ett hörseltest.

Om du väljer att prova ut hörapparat i Västerås betalar du den faktiska kostnaden för hörapparaten, oavsett vilken hörapparat du väljer. Du betalar också en avgift för ditt besök, en utprovningsavgift på 1 000 kr.

Hörapparater idag är digitala, diskreta och smidiga. Hörapparaterna finns att välja i olika färger och i olika modeller. Läs mer om hörapparater.

Efter att du har valt hörapparat får du lov att prova din hörapparat/dina hörapparater i ungefär en månad. Vad händer efter det? Läs om hela hörselprocessen.

Har du hörapparat sedan tidigare? Vi rekommenderar dig till att byta din hörapparat efter några år. Din hörsel kan ha förändrats under åren och då kan det vara så att din hörapparat/dina hörapparater inte är lämpade för din hörselnedsättning. Kontakta oss för att få hjälp och för att få mer information.

Audikas audionom i Västerås är legitimerad. Audionomen har tre års universitetsutbildning och legitimation från Socialstyrelsen.

På vilket sätt kan vår legitimerade audionom i Västerås hjälpa dig?

 • Att testa din hörsel
 • Prova ut hörapparat, hörselhjälpmedel och arbetshjälpmedel
 • Individanpassade hörselskydd


Du och dina anhöriga får också kommunikationsråd. Kommunikationsråden är till för att underlätta er kommunikation i olika vardagssituationer, både för den personen som använder och den personen som inte använder hörapparat.

Audikas legitimerade audionom i Västerås är expert på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audikas hörselklinik i Västerås tar emot bokade besök.

Audikas hörselklinik i Västerås har ingen reception. Självklart kan du köpa tillbehör så som batterier, slangar, domer m.m i anslutning till din bokade tid. Du kan också köpa dina tillbehör till dina hörapparater samt hörselhjälpmedel digitalt, i vår webshop: hörselbutik.se

Adressen till Audikas hörselklinik i Västerås är Kopparbergsvägen 14. Hit kan du ta dig genom att promenera, åka buss och köra bil. Att promenera från Västerås Centralstation tar ungefär 6-12 minuter. Närmaste busshållplats heter Västerås Centrum Stora Gatan och från busshållplatsen till hörselkliniken är det en promenad på cirka 5 minuter. Hitta din snabbaste resväg på VL.se.

Väljer du att köra bil finns det ett parkeringshus i anslutning till hörselkliniken som du kan parkera i. Audikas hörselklinik ligger i närheten av Skrapan Västerås och Västerås Turistcentrum. 

Vi sitter på plan 3 i huset. Gå in i huvudentrén och följ anvisningsskyltar till Audika hörselklinik.

Audika driver helt privata hörselkliniker även i Kalmar och Karlskrona. Se adresser och information nedan.

Audikas hörselklinik i Kalmar, hörapparat och hörseltest

Audikas hörselklinik i Karlskrona, hörapparat och hörseltest

Vi som arbetar här

 • Henrik

  Verksamhetschef

  Västerås
 • Anna

  Leg. Audionom

  Västerås