Få vägbeskrivning

Ängelholm

Storgatan 40, plan 1
262 32 Ängelholm
0200-111450 Ditt samtal går till vår kundservice
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest
Lunchstängt 12.00-12.30. På tisdagar ojämn vecka öppnar kliniker klockan 09:30 pga veckomöte.

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Ängelholm

Varmt välkommen till Audikas hörselklinik i Ängelholm. Audikas legitimerade audionomer i Ängelholm hjälper dig med din hörsel.

 • Hörseltest i Ängelholm kostar 200 kr (frikort gäller). Ingen remiss krävs.

 • Hörapparat i Ängelholm kan provas ut ur regionens eller Audikas sortiment.

 • Audikas hörselklinik i Ängelholm är auktoriserad av Region Skåne.

 • Aktuellt just nu: Vi på Audika har anpassat vår verksamhet efter rådande Corona-situation och erbjuder flera olika möjligheter att få hjälp med din hörsel både digitalt och på klinik. Vi har infört flera försiktighetsåtgärder för att du ska känna dig trygg med att besöka våra hörselkliniker. Vi är bland annat extra noga med handhygien, rengöring av ytor, instrument och rum före och efter alla besök. Alla besök sker på tu man hand med din audionom och endast fullt friska medarbetare går till jobbet. Vi har även ställt in alla drop-in tillfällen så som Drop-in service. Hitta information om senaste nytt på sidan: Audikas aktuella erbjudanden.


Upplever du nedsatt hörsel och vill boka en tid för ett hörseltest? Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring kundservice på  0200-111450.

Tycker du att din hörsel är sämre än förut? Anser du att du hör dåligt? Tycker du att det är svårt att följa med i konversationer när många pratar samtidigt? Varmt välkommen att boka en tid för ett hörseltest i Ängelholm om du tycker eller vet att du hör dåligt.

Hörseltest i Ängelholm kostar 200 kr (frikort gäller). Ingen remiss från varken vårdcentral eller läkare behövs för att boka en tid. Boka ett hörseltest i Ängelholm genom att fylla i vårt formulär.

Hörseltestet genomförs av en legitimerad audionom i en ljudisolerad miljö. Under hörseltestet får du bland annat lyssna på olika toner där din uppgift är att notera vilka toner du hör. Under hörseltestet får du också tillfälle att beskriva hur du upplever din hörsel. 

Resultatet av hörseltestet ger dig information om hur du hör och om du har en hörselnedsättning. Hörseltestet visar också om du kan vara hjälpt av hörapparat.

Besöket tar cirka en timme.

Mer information hittar du på sidan om hörseltest.

Upplever du nedsatt hörsel och vill boka en tid för ett hörseltest i Ängelholm? Boka ett hörseltest

Om du väljer att prova ut hörapparat i Ängelholm och är berättigad hörapparat enligt Region Skånes regler och riktlinjer har du som patient hos Audika två alternativ:

1. Du kan välja att prova ut hörapparat från regionens upphandlade sortiment. Då betalar du 1 000 kr som är Regionens utprovningsavgift.

2. Du kan välja att prova ut hörapparat som inte ingår i regionens upphandlade sortiment utan ur Audikas privata sortiment (Friare val). Då får du en rekvisition på 1 800 kr per hörapparat av regionen. Om den hörapparat du väljer kostar mer, betalar du själv mellanskillnaden. En utprovningsavgift på 1 000 kr betalas även vid detta val, men återbetalas vid en eventuell retur av Audika.

Hörapparaterna finns i olika modeller och färger men gemensamt för alla moderna hörapparater är att de är digitala och utrustade med mycket mer avancerad teknik än tidigare. Vill du veta mer om hörapparater? Klicka på länken: hörapparater.

Vad händer efter att du provat ut din hörapparat? Efter att provperioden är slut är du välkommen tillbaka på ett uppföljningsbesök. Läs mer om uppföljningsbesöket på sidan som beskriver hela hörselprocessen. Klicka dig vidare till: hörselprocessen

Är du hörapparatsanvändare? Har du haft din hörapparat under några år? Hörseln försämras med åren och det kan vara så att din nuvarande hörapparat inte längre hjälper dig på bästa sätt. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Audikas audionomer i Ängelholm är legitimerade. Audionomerna har en treårig universitetsutbildning och en legitimation från Socialstyrelsen. 

Audikas legitimerade audionomer i Ängelholm kan hjälpa dig med:

 • Hörseltest
 • Individanpassade hörselskydd
 • Utprovning av hörapparat, hörselhjälpmedel och arbetshjälpmedel


Du och dina närstående får också kommunikationstips på hur ni bäst kan kommunicera i olika situationer, både med och utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer i Ängelholm är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audikas hörselklinik i Ängelholm tar emot bokade besök med undantag för onsdagar mellan 10.00-15.00. Då har kliniken bemannad reception. 

Vill du köpa tillbehör till dina hörapparater så som batterier, domer, slangar och vaxfilter? Varmt välkommen att köpa tillbehören i vår webshop: hörselbutik.se

Audikas hörselklinik i Ängelholm ligger på Storgatan 40, på plan 1 (hiss finns). Du hittar ingången till hörselkliniken på Storgatan, precis bredvid Hemtex. 

Om du åker kommunalt till hörselkliniken i Ängelholm kan du antingen åka tåg eller buss. Till Ängelholms tågstation går både Öresundståg och Pågatåg. Från tågstationen till hörselkliniken är det ungefär 800 meters promenadavstånd. Om du väljer att åka buss till hörselkliniken kan du antingen åka buss 2 eller 4 till busshållplatsen som heter Stortorget. Från Stortorget till hörselkliniken är det ungefär 50 meter att gå. Hitta din resväg på Skånetrafiken.se.

Vi ändrar om i vår verksamhet i Skåne. Inom vårt uppdrag för Region Skåne har vi valt att begränsa antalet kliniker till fyra stycken; Malmö Rundelsgatan, Helsingborg, Lund och Landskrona. Kliniken Ängelholm kommer från 2020-10-01 endast ha möjlighet att ta emot besök för service fram till 2021-12-31 för att därefter stänga helt. Därefter är du välkommen till vår närmaste klinik Helsingborg eller övriga audionommottagningar auktoriserade av Region Skåne. Du hittar alla valbara mottagningar på 1177.se

Audika har 8 hörselkliniker i Skåne. Letar du efter en hörselklinik som ligger närmare dig? Då kanske någon av nedan hörselkliniker passar dig bättre. 

Audikas hörselklinik i Helsingborg, hörapparat och hörseltest

Audikas hörselklinik i Landskrona, hörapparat och hörseltest

Alla Audikas hörselkliniker i Skåne, hörapparat och hörseltest 

Auktoriserade privata hörselkliniker

Audika i Skåne är Auktoriserad av Region Skåne. På 1177 kan du hitta alla hörselkliniker som jobbar på uppdrag av och som är auktoriserade av Region Skåne.

Vi som arbetar här

 • Marianne D

  Verksamhetschef

  Ängelholm

 • Lars H

  Koordinator

  Ängelholm
 • Anita A

  Leg. Audionom

  Ängelholm
 • Maria B

  Leg. Audionom

  Ängelholm