Få vägbeskrivning

Malmö Limhamn

Erikslustvägen 22 (Curakliniken)
217 73 Malmö
0200-111450 Ditt samtal går till vår kundservice
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest
Lunchstängt 12.00-12.30. På torsdagar ojämn vecka öppnar kliniker klockan 09:30 pga veckomöte.

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Malmö

Välkommen till Audikas hörselklinik i Malmö Limhamn. Audikas legitimerade audionomer i Malmö Limhamn kan hjälpa dig med din hörsel.

 • Hörseltest i Malmö Limhamn kostar 200 kr (frikort gäller). Ingen remiss krävs.

 • Audikas hörselklinik i Malmö Limhamn är auktoriserad av Region Skåne.

 • Hörapparat i Malmö Limhamn kan provas ut ur regionens eller Audikas sortiment.

 • Aktuellt just nu: Vi på Audika har anpassat vår verksamhet efter rådande Corona-situation och erbjuder flera olika möjligheter att få hjälp med din hörsel både digitalt och på klinik. Vi har infört flera försiktighetsåtgärder för att du ska känna dig trygg med att besöka våra hörselkliniker. Vi är bland annat extra noga med handhygien, rengöring av ytor, instrument och rum före och efter alla besök. Alla besök sker på tu man hand med din audionom och endast fullt friska medarbetare går till jobbet. Vi har även ställt in alla drop-in tillfällen så som Drop-in service. Hitta information om senaste nytt på sidan: Audikas aktuella erbjudanden.


Upplever du nedsatt hörsel och vill boka en tid för ett hörseltest? Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring kundservice på  0200-111450.

Tycker du att du hör sämre än tidigare? Tror du att din hörsel är nedsatt? Har andra i din närhet sagt att du hör dåligt? Varmt välkommen att boka en tid för ett hörseltest i Malmö Limhamn om du tror eller vet att din hörsel är nedsatt.

Att göra ett hörseltest i Malmö kostar 200 kr (frikort gäller). Du behöver ingen remiss för att boka en tid. Boka ett hörseltest i Malmö Limhamn genom att fylla i vårt formulär.

Ett hörseltest görs för att få information om hur du hör. Hörseltestet görs av en legitimerad audionom i en ljudisolerad miljö. Under hörseltestet gör audionomen några olika typer av hörselmätningar och du får också beskriva hur du tycker att du hör i olika situationer.

Resultatet av hörseltestet ger audionomen information om hur du hör, om din hörsel är normal eller nedsatt. Hörseltestet visar också om du kan vara hjälpt av hörapparat.

Besöket tar ungefär en timme.

Mer information hittar du på sidan om hörseltest.

Upplever du nedsatt hörsel och vill boka en tid för ett hörseltest i Malmö Limhamn? Boka ett hörseltest.

Om du går vidare och provar ut hörapparat i Malmö Limhamn har du olika valmöjligheter, förutsatt att du som patient är berättigad hörapparat enligt Region Skånes regler om riktlinjer. Nedan följer två olika valmöjligheter:

1. Du kan välja att prova ut hörapparat från regionens upphandlade sortiment. Då betalar du 1 000 kr som är Regionens utprovningsavgift.

2. Du kan välja att prova ut hörapparat som inte ingår i regionens upphandlade sortiment utan ur Audikas privata sortiment (Friare val). Då får du en rekvisition på 1 800 kr per hörapparat av regionen. Om den hörapparat du väljer kostar mer, betalar du själv mellanskillnaden. En utprovningsavgift på 1 000 kr betalas även vid detta val, men återbetalas vid en eventuell retur av Audika.

Dagens moderna hörapparater är digitala, små och diskreta. Hörapparaterna är utrustade med den allra senaste tekniken. Läs mer om våra hörapparater på sidan: hörapparater.

Efter att du har provat ut din hörapparat får du lov att prova hörapparaten i cirka 30 dagar. Efter cirka 30 dagar är du välkommen tillbaka på ett uppföljningsbesök. Läs mer om uppföljningsbesöket och hela hörselprocessen på vår sida som heter: hörselprocessen

Har du haft hörapparat under några års tid? Hörseln försämras oftast gradvis. Det kan vara så att den hörapparat du provade ut för några år sedan inte längre hjälper dig på bästa sätt. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Audikas audionomer i Malmö är legitimerade. Det betyder att audionomerna har treårs universitetsutbildning och en legitimation som är utfärdad av Socialstyrelsen.

Hur kan Audikas legitimerade audionomer i Malmö hjälpa dig?

 • Testa din hörsel
 • Prova ut arbetshjälpmedel, hörselhjälpmedel och hörapparat
 • Formgjutna hörselskydd


Du och dina närstående får också kommunikationstips på hur ni bäst kan kommunicera i olika vardagssituationer, både med och utan hörapparat. 

Audikas legitimerade audionomer i Malmö är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audikas hörselklinik i Malmö Limhamn tar emot bokade besök. Om du vill köpa tillbehör till dina hörapparater eller få hjälp med enklare serviceärenden är du varmt välkommen till vår andra klinik i Malmö Centrum, på Rundelsgatan: Audika Malmö Centrum, hörapparat och hörseltest.

Vill du köpa dina tillbehör digitalt? Du vet väl att du alltid kan köpa tillbehör (batterier, slangar, domer, vaxfilter) och/eller andra hörselhjälpmedel i vår webshop. Adress till vår webshop: hörselbutik.se

Audika har två hörselkliniker i Malmö. Audikas hörselklinik på Eriklustvägen 22 ligger i Limhamn. Hörselkliniken ligger i samma hus som Curakliniken, på våning 1.

Till Audikas hörselklinik i Malmö, Limhamn, kan du både åka buss och bil. Om du väljer att åka buss finns det en busshållplats som ligger nära hörselkliniken, den heter Malmö Erikslust. Till Malmö Erikslust kan du åka buss 3 och 4. Hållplatsen ligger 2-3 minuters promenad från curakliniken. Hitta din snabbaste resväg på Skånetrafiken.se.

Om du väljer att köra bil till hörselkliniken finns det parkeringsmöjligheter i nära anslutning till hörselkliniken, både på gatan och bakom huset. Ta hjälp av parkeringsskyltar för att få reda på information om parkeringstider och avgifter. 

Vi ändrar om i vår verksamhet i Skåne. Inom vårt uppdrag för Region Skåne har vi valt att begränsa antalet kliniker till fyra stycken; Malmö Rundelsgatan, Helsingborg, Lund och Landskrona. Kliniken Malmö Cura kommer från 2020-10-01 endast ha möjlighet att ta emot besök för service fram till 2021-12-31 för att därefter stänga helt. Därefter är du välkommen till vår närmaste klinik Malmö Rundelsgatan eller övriga audionommottagningar auktoriserade av Region Skåne. Du hittar alla valbara mottagningar på 1177.se

 

Audika har flera hörselkliniker i Malmö, en i Malmö Limhamn (Curakliniken) och en i Malmö Centrum. Totalt har Audika 8 hörselkliniker i Skåne, vilken ligger närmaste dig?

Audika Malmö Centrum, hörapparat och hörseltest

Audika Lund, hörapparat och hörseltest

Alla Audikas hörselkliniker i Skåne, hörapparat och hörseltest

Auktoriserade privata hörselkliniker

Audika i Skåne är Auktoriserad av Region Skåne. På 1177 kan du hitta alla hörselkliniker som jobbar på uppdrag av och som är auktoriserade av Region Skåne.

Vi som arbetar här

 • Marianne D

  Verksamhetschef

  Limhamn Malmö

 • Lars H

  Koordinator

  Limhamn Malmö
 • Alexander T

  Leg. Audionom

  Limhamn Malmö
 • Anna L

  Leg. Audionom

  Limhamn Malmö
 • Daniel G

  Leg. Audionom

  Limhamn Malmö
 • Susan k

  Leg. Audionom

  Limhamn Malmö