Få vägbeskrivning

Höllviken

Kungstorpsvägen 8 A, plan 2
236 32 Höllviken
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest
Kliniken är stängd 22/11 pga utbildning.

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Höllviken

Välkommen till Audikas hörselklinik i Höllviken. Audikas legitimerade audionomer i Höllviken kan hjälpa dig till en bättre hörsel. 

 • Hörseltest i Höllviken kostar 200 kr (frikort gäller). Ingen remiss krävs.

 • Hörapparat i Höllviken kan provas ut ur regionens eller Audikas sortiment.

 • Audikas hörselklinik i Höllviken är auktoriserad av Region Skåne.


Upplever du nedsatt hörsel och vill boka en tid för ett hörseltest? Boka hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring kundservice på  0200-111450.

Hör du dåligt? Upplever du att du har dålig hörsel? Har du svårt att följa med i samtal när många pratar samtidigt? Välkommen att boka en tid för ett hörseltest i Höllviken om du upplever eller vet om att du har nedsatt hörsel.

Hörseltest i Höllviken kostar 200 kr (frikort gäller). Du behöver ingen remiss för att boka ett hörseltest. Boka hörseltest i Höllviken genom att fylla i vårt formulär.

En legitimerad audionom testar din hörsel i en ljudisolerad miljö. Du kommer bland annat få lyssna på olika toner där in uppgift är att notera vilka toner du hör. Under besöket får du också berätta om vilka behov du har och hur du upplever din hörsel. 

Resultatet av hörseltestet visar hur du hör, det vill säga om din hörsel är normal eller nedsatt. Hörseltestet visar också om du kan vara hjälpt av hörapparat. 

Besöket tar cirka en timme.

Mer information hittar du på sidan om hörseltest.

Upplever du nedsatt hörsel och vill du boka en tid för ett hörseltest i Höllviken? Skicka bokningsförfrågan.

Om du väljer att prova ut hörapparat i Höllviken och är berättigad hörapparat enligt Region Skånes regler och riktlinjer har du som patient hos Audika två alternativ:

1. Du kan välja att prova ut hörapparat från regionens upphandlade sortiment. Då betalar du 1 000 kr som är Regionens utprovningsavgift.

2. Du kan välja att prova ut hörapparat som inte ingår i regionens upphandlade sortiment utan ur Audikas privata sortiment (Friare val). Då får du en rekvisition på 1 800 kr per hörapparat av regionen. Om den hörapparat du väljer kostar mer, betalar du själv mellanskillnaden. En utprovningsavgift på 1 000 kr betalas även vid detta val, men återbetalas vid en eventuell retur av Audika.

Det finns olika typer av hörapparater men gemensamt för dagens moderna hörapparater är att de är digitala, mer tekniskt avancerade än någonsin tidigare och diskreta. Läs mer om hörapparater på vår sida om hörapparater.

Du får lov att prova din hörapparat under cirka 30 dagar. Rekommendationen är att använda din hörapparat så mycket som möjligt i så många olika miljöer som möjligt. När din provperiod är slut är du välkommen tillbaka på ett uppföljningsbesök. Läs mer om uppföljningsbesöket på vår sida som beskriver hela hörselprocessen.

Audikas audionomer som arbetar i Höllviken är legitimerade. Det betyder att audionomerna har en treårig universitetsutbildning och en legitimation som är utfärdad av Socialstyrelsen. 

Audikas legitimerade audionomer i Höllviken kan hjälpa dig med:

 • Att testa din hörsel
 • Att prova ut arbetshjälpmedel, hörselhjälpmedel och hörapparat
 • Formgjutna/individanpassade hörselskydd


Du och dina anhöriga får också hjälp med kommunikationstips på hur ni bäst kan kommunicera i olika vardagssituationer, med och utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer i Höllviken är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential. 

Audikas hörselklinik i Höllviken har öppet måndag-torsdag 8.15-16.30 och fredag 08.15-14.00.

Hörselkliniken har ingen bemannad reception. På torsdagar mellan klockan 09.00-16.00 (stängt 12.00-12.30) kan du få hjälp med att köpa tillbehör till dina hörapparater och få hjälp med enklare service av dina hörapparater. Övrig tid tar vi emot bokade besök.

Du är alltid välkommen till vår hörselklinik i Malmö Centrum som har bemannad reception under alla veckans vardagar. Hitta adress och öppettider till vår hörselklinik i Malmö Centrum.

Du vet väl att vi har en webshop? Du kan alltid köpa tillbehör till dina hörapparater (så som batterier, vaxfilter m.m) och andra hörselhjälpmedel i vår webshop. Klicka dig vidare till vår webshop: hörselbutik.se

Audikas hörselklinik i Höllviken ligger på Kungstorpsvägen 8 A. Hörselkliniken ligger i nära anslutning till Toppengallerian i Höllviken. Ingången till byggnaden ligger mot vägen i hörnan av Toppengallerian. Om du står vid ingången till Toppengallerian, gå till höger, runt knuten av huset så hittar du ingången där. Hörselkliniken ligger på andra våningen i huset och väntrummet finner du längst ned i korridoren. 

Om du kör bil kan du parkera på parkeringen som tillhör Toppengallerian. Vill du åka buss istället? Buss 181 stannar på hållplatsen som heter Kronedalsgården, precis utanför gallerian. Buss 100, 152 och 300 stannar på hållplatsen som heter Östra Halörsvägen som ligger cirka 200 meter från gallerian. Hitta din snabbaste resväg på Skånetrafiken.se

Audika har 8 hörselkliniker i Skåne. Söker du efter en hörselklinik i ett annat område? Då kanske någon av nedan hörselkliniker ligger nära dig: 

Audikas hörselklinik i Malmö Limhamn, hörapparat och hörseltest 

Audikas hörselklinik i Malmö Centrum, hörapparat och hörseltest 

Alla Audikas hörselkliniker i Skåne, hörapparat och hörseltest 

Auktoriserade privata hörselkliniker

Audika i Skåne är Auktoriserad av Region Skåne. På 1177 kan du hitta alla hörselkliniker som jobbar på uppdrag av och som är auktoriserade av Region Skåne.

Vi som arbetar här

 • Marianne D

  Verksamhetschef

  Höllviken

 • Lars H

  Reception

  Höllviken

 • Anna L

  Leg. Audionom

  Höllviken
 • Linnea S

  Leg. Audionom

  Höllviken