Kundservice öppettider under påsk

På Skärtorsdagen den 9 april stänger vår Kundservice kl 13.00 och håller stängt under påskhelgen. Välkommen att höra av dig till oss igen på tisdag den 14 april kl. 08.00.
Få vägbeskrivning

Höllviken

Kungstorpsvägen 8 A, plan 2
236 32 Höllviken
0200-111450 Ditt samtal går till vår kundservice
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Höllviken

Välkommen till Audikas hörselklinik i Höllviken. Audikas legitimerade audionomer i Höllviken kan hjälpa dig till en bättre hörsel. 

 • Hörseltest i Höllviken kostar 200 kr (frikort gäller). Ingen remiss krävs.

 • Hörapparat i Höllviken kan provas ut ur regionens eller Audikas sortiment.

 • Audikas hörselklinik i Höllviken är auktoriserad av Region Skåne.

 • Med anledning av Coronaviruset, COVID-19 väljer Audika att ställa in drop-in service från och med 17/3 och under en tid framöver. Läs mer på sidan: Coronaviruset - Audikas försiktighetsåtgärder.


Upplever du nedsatt hörsel och vill boka en tid för ett hörseltest? Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring kundservice på  0200-111450.

Hör du dåligt? Upplever du att du har dålig hörsel? Har du svårt att följa med i samtal när många pratar samtidigt? Välkommen att boka en tid för ett hörseltest i Höllviken om du upplever eller vet om att du har nedsatt hörsel.

Hörseltest i Höllviken kostar 200 kr (frikort gäller). Du behöver ingen remiss för att boka ett hörseltest. Boka ett hörseltest i Höllviken genom att fylla i vårt formulär.

En legitimerad audionom testar din hörsel i en ljudisolerad miljö. Under hörseltestet kommer du bland annat få lyssna på olika toner där in uppgift är att notera vilka toner du hör. Under besöket får du också berätta hur du upplever din hörsel och vilka behov du har. 

Resultatet av hörseltestet visar hur du hör, det vill säga om din hörsel är normal eller nedsatt. Hörseltestet visar också om du kan vara hjälpt av hörapparat. 

Besöket tar cirka en timme.

Mer information hittar du på sidan om hörseltest.

Upplever du nedsatt hörsel och vill du boka en tid för ett hörseltest i Höllviken? Boka ett hörseltest.

Om du väljer att prova ut hörapparat i Höllviken och är berättigad hörapparat enligt Region Skånes regler och riktlinjer har du som patient hos Audika två alternativ:

1. Du kan välja att prova ut hörapparat från regionens upphandlade sortiment. Då betalar du 1 000 kr som är Regionens utprovningsavgift.

2. Du kan välja att prova ut hörapparat som inte ingår i regionens upphandlade sortiment utan ur Audikas privata sortiment (Friare val). Då får du en rekvisition på 1 800 kr per hörapparat av regionen. Om den hörapparat du väljer kostar mer, betalar du själv mellanskillnaden. En utprovningsavgift på 1 000 kr betalas även vid detta val, men återbetalas vid en eventuell retur av Audika.

Det finns olika typer av hörapparater. Gemensamt för dagens moderna hörapparater är att de är digitala, mer tekniskt avancerade än någonsin tidigare och diskreta. Läs mer om hörapparater på vår sida om hörapparater.

Du får lov att prova din hörapparat under cirka 30 dagar. Rekommendationen är att använda din hörapparat så mycket som möjligt i så många olika miljöer som möjligt. När din provperiod är slut, är du välkommen tillbaka på ett uppföljningsbesök. Läs mer om uppföljningsbesöket på vår sida som beskriver hela hörselprocessen.

Har du hörapparat sedan tidigare och har haft din hörapparat under några års tid? Din hörsel kan ha förändrats och det kan vara så att din nuvarande hörapparat inte hjälper dig lika bra som tidigare. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Audikas audionomer som arbetar i Höllviken är legitimerade. Det betyder att audionomerna har en treårig universitetsutbildning och en legitimation som är utfärdad av Socialstyrelsen. 

Audikas legitimerade audionomer i Höllviken kan hjälpa dig med:

 • Att testa din hörsel
 • Att prova ut arbetshjälpmedel, hörselhjälpmedel och hörapparat
 • Formgjutna/individanpassade hörselskydd


Du och dina anhöriga får också hjälp med kommunikationstips på hur ni bäst kan kommunicera i olika vardagssituationer, med och utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer i Höllviken är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential. 

Audikas hörselklinik i Höllviken har öppet måndag-torsdag 8.15-16.30 och fredag 08.15-14.00.

Hörselkliniken har bemannad reception på torsdagar mellan klockan 10.00-15.00. Under övrig tid tar vi emot bokade besök. 

Du är alltid välkommen till vår hörselklinik i Malmö Centrum som har bemannad reception under alla veckans vardagar. Hitta adress och öppettider till vår hörselklinik i Malmö Centrum.

Du vet väl att vi har en webshop? Du kan alltid köpa tillbehör till dina hörapparater (så som batterier, vaxfilter m.m) och andra hörselhjälpmedel i vår webshop. Klicka dig vidare till vår webshop: hörselbutik.se

Audikas hörselklinik i Höllviken ligger på Kungstorpsvägen 8 A, i nära anslutning till Toppengallerian i Höllviken. Ingången till byggnaden finns runt knuten av huset. Hörselkliniken ligger på andra våningen i byggnaden och väntrummet finns längst ned i korridoren. 

Buss 181 stannar på hållplatsen som heter Kronedalsgården, precis utanför gallerian. Buss 100, 152 och 300 stannar på hållplatsen som heter Östra Halörsvägen som ligger cirka 200 meter från gallerian. Hitta din snabbaste resväg på Skånetrafiken.se

Parkering finns i nära anslutning till Toppengallerian.

Audika har 8 hörselkliniker i Skåne. Söker du efter en hörselklinik i ett annat område? Då kanske någon av nedan hörselkliniker ligger nära dig: 

Audikas hörselklinik i Malmö Limhamn, hörapparat och hörseltest 

Audikas hörselklinik i Malmö Centrum, hörapparat och hörseltest 

Alla Audikas hörselkliniker i Skåne, hörapparat och hörseltest 

Auktoriserade privata hörselkliniker

Audika i Skåne är Auktoriserad av Region Skåne. På 1177 kan du hitta alla hörselkliniker som jobbar på uppdrag av och som är auktoriserade av Region Skåne.

Vi som arbetar här

 • Marianne D

  Verksamhetschef

  Höllviken

 • Lars H

  Koordinator

  Höllviken

 • Linnea S

  Leg. Audionom

  Höllviken