Få vägbeskrivning

Kristianstad

Nya Boulevarden 10, plan 2
291 31 Kristianstad
0200-111450 Ditt samtal går till vår kundservice
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Kristianstad

Varmt välkommen till Audikas hörselklinik i Kristianstad. Audikas legitimerade audionomer i Kristianstad kan hjälpa dig med din hörsel.

 • Hörseltest i Kristianstad kostar 200 kr (frikort gäller). Ingen remiss krävs.

 • Hörapparat i Kristianstad kan provas ut ur regionens eller Audikas sortiment.

 • Audikas hörselklinik i Kristianstad är auktoriserad av Region Skåne. 

 • Aktuellt just nu: Vi på Audika har anpassat vår verksamhet efter rådande Corona-situation och erbjuder flera olika möjligheter att få hjälp med din hörsel både digitalt och på klinik. Vi har infört flera försiktighetsåtgärder för att du ska känna dig trygg med att besöka våra hörselkliniker. Vi är bland annat extra noga med handhygien, rengöring av ytor, instrument och rum före och efter alla besök. Alla besök sker på tu man hand med din audionom och endast fullt friska medarbetare går till jobbet. Vi har även ställt in alla drop-in tillfällen så som Drop-in service. Hitta information om senaste nytt på sidan: Audikas aktuella erbjudanden.


Upplever du nedsatt hörsel och vill boka en tid för ett hörseltest? Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring kundservice på  0200-111450.

Upplever du att du har nedsatt hörsel? Tycker du att du hör sämre än normalt? Har du hög volym på din TV? Välkommen att boka en tid för ett hörseltest i Kristianstad om du upplever eller vet om att din hörsel är nedsatt.

Hörseltest i Kristianstad kostar 200 kr (frikort gäller). Ingen remiss krävs för att boka ett besök. Boka ett hörseltest i Kristianstad genom att fylla i vårt formulär.

Ett hörseltest görs för att ta reda på hur du hör och om din hörsel är nedsatt. Hörseltestet genomförs av en legitimerad audionom i en ljudisolerad miljö. Audionomen testar din hörsel genom att göra olika typer av hörselmätningar. Under besöket kommer du också att få beskriva hur du upplever din hörsel.

Efter att du har genomfört hörseltestet får du reda på hur du hör och om du har normal eller nedsatt hörsel. Hörseltestet visar också om du kan vara hjälpt av hörapparat.

Besöket tar ungefär en timme.

Mer information hittar du på sidan om hörseltest.

Upplever du nedsatt hörsel och vill du boka en tid för ett hörseltest i Höllviken? Boka ett hörseltest.

Om du väljer att prova ut hörapparat i Kristianstad och är berättigad hörapparat enligt Region Skånes regler och riktlinjer har du som patient hos Audika två alternativ:

1. Du kan välja att prova ut hörapparat från regionens upphandlade sortiment. Då betalar du 1 000 kr som är Regionens utprovningsavgift.

2. Du kan välja att prova ut hörapparat som inte ingår i regionens upphandlade sortiment utan ur Audikas privata sortiment (Friare val). Då får du en rekvisition på 1 800 kr per hörapparat av regionen. Om den hörapparat du väljer kostar mer, betalar du själv mellanskillnaden. En utprovningsavgift på 1 000 kr betalas även vid detta val, men återbetalas vid en eventuell retur av Audika.

Dagens moderna hörapparater är utrustade med avancerad teknik, förpackade i en diskret och snygg design. Läs mer på vår sida om hörapparater.

Efter att du har provat ut en hörapparat får du lov att prova hörapparaten under cirka 30 dagar. Efter cirka 30 dagar är du välkommen tillbaka på ett uppföljningsbesök. Läs mer om uppföljningsbesöket på vår sida som handlar om hela hörselprocessen.

Har du hörapparat sedan tidigare? Din hörsel förändras med åren och det kan innebära att din hörapparat kanske inte hjälper dig lika bra som tidigare. Varmt välkommen att boka en tid för ett servicebesök så hjälper vi dig med en eventuell justering av din hörapparat. Kontakta oss.

Alla Audikas audionomer i Kristianstad är legitimerade. Audionomerna har en treårig universitetsutbildning och en legitimation från Socialstyrelsen.

Audionomerna hjälper dig med:

 • Hörseltest
 • Utprovning av hörapparat, arbetsplatshjälpmedel och andra hörselhjälpmedel
 • Formgjutna hörselskydd


Du och dina nära får även kommunikationsråd om hur ni på bästa sätt kan kommunicera med varandra i olika vardagssituationer, både med och utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer i Kristianstad är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential. 

Audikas hörselklinik i Kristianstad tar emot bokade besök med undantag för tisdagar mellan 10.00-15.00. Då har kliniken bemannad reception.

Föredrar du att handla digitalt? I vår webshop kan du alltid köpa tillbehör till dina hörapparater (batterier, slangar, domer och vaxfilter). Här är länken till vår webshop: hörselbutik.se

Audikas hörselklinik i Kristianstad ligger på Nya Boulevarden 10, på plan 2 (hiss finns), nära Stadshotellet. Byggnaden kallas för Skandiahuset.

Det finns parkeringsplatser i närheten av hörselkliniken. Du kan antingen parkera på torget precis utanför kliniken eller i Galleria Boulevard.

Åker du kollektivt? Du kan åka både buss och tåg till hörselkliniken. Hörselkliniken ligger bara 1-2 minuters promenadavstånd från tågstationen Kristianstad C. Väljer du att åka buss, är det smidigast att åka buss nummer 3 till hållplatsen som heter Regionmuseet. Därifrån är det endast 1-2 minuters gångavstånd till hörselkliniken. Sök din resväg på Skånetrafiken.se.

Vi ändrar om i vår verksamhet i Skåne. Inom vårt uppdrag för Region Skåne har vi valt att begränsa antalet kliniker till fyra stycken; Malmö Rundelsgatan, Helsingborg, Lund och Landskrona. Kliniken Kristianstad kommer från 2020-08-01 endast ha möjlighet att ta emot besök för service fram till 2021-12-31 för att därefter stänga helt. Därefter är du välkommen till vår närmaste klinik Lund eller Helsingborg eller övriga audionommottagningar auktoriserade av Region Skåne. Du hittar alla valbara mottagningar på 1177.se

Bor du i en annan stad än i Kristianstad och letar efter en hörselklinik? Audika har 8 hörselkliniker i Skåne, se nedan för att hitta fler hörselkliniker i Skåne:

Audikas hörselklinik, Malmö Centrum, hörapparat och hörseltest 

Audikas hörselklinik, Malmö Limhamn, hörapparat och hörseltest 

Alla Audikas hörselkliniker i Skåne, hörapparat och hörseltest 

Auktoriserade privata hörselkliniker

Audika i Skåne är Auktoriserad av Region Skåne. På 1177 kan du hitta alla hörselkliniker som jobbar på uppdrag av och som är auktoriserade av Region Skåne.

Vi som arbetar här

 • Marianne D

  Verksamhetschef

  Kristianstad

 • Lars H

  Koordinator

  Kristianstad
 • Astrid F

  Leg. Audionom

  Kristianstad

 • Daniel G

  Leg. Audionom

  Kristianstad