Få vägbeskrivning

Huddinge

Huddinge Centrum, Sjödalsvägen 16
141 47 Huddinge
0200-111450 Ditt samtal går till vår kundservice
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest
Snart öppnar Audikas hörselklinik i Huddinge

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Huddinge

Den 2 maj öppnar vi vår nya hörselklinik i Huddinge Centrum. Som öppningserbjudande erbjuder vi gratis screening för att hitta hörselnedsättning. Ta med dig en anhörig eller en vän och kontrollera Er hörsel. Varmt välkomna!

Audikas legitimerade audionomer i Huddinge hjälper dig till bättre hörsel. Varmt välkomna!

 • Kontakta oss om du behöver hjälp med din hörsel eller boka ett hörseltest i Huddinge redan nu.

 • Ett hörseltest i Huddinge görs av legitimerad audionom. Ingen remiss krävs och frikort gäller.

 • Audikas hörselklinik i Huddinge arbetar på uppdrag av Region Stockholm. 

 • Prova ut hörapparater ur regionens sortiment eller Audikas privata sortiment.  

 • Corona & Audika: Vi har infört flera försiktighetsåtgärder för att du ska känna dig trygg med att besöka våra hörselkliniker. Vi är bland annat extra noga med handhygien, rengöring av ytor, instrument och rum före och efter alla besök. Endast fullt friska medarbetare går till jobbet och bär skyddsutrustning vid nära kontakt med dig. Om du behöver hjälp är du välkommen att kontakta vår Kundservice. Läs mer om senaste nytt på sidan: Audika & Corona.


Vill du boka hörseltest? Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring kundservice på 0200-111450.

Upplever du att det börjar bli svårare att följa med i konversationer när flera pratar samtidigt? Har det börjat bli svårare att höra fågelkvitter? Har du börjat höja volymen på din TV? Det kan vara ett tecken på att dina hörsel är nedsatt och det kan vara dags att boka ett hörseltest i Huddinge.

Ett hörseltest i Huddinge kostar 250 kronor (frikort gäller och gratis för dig över 85 år) och du behöver ingen remiss. Boka ett hörseltest på Audikas hörselklinik i Huddinge genom att fylla i vårt formulär. 

Ett hörseltest i Huddinge utförs av en av våra legitimerade audionomer. Under hörseltestet kommer det att genomföras olika typer av hörselmätningar. Under ditt besök kommer du också att få dela med dig av hur du upplever din hörsel.

Resultatet av ditt hörseltest visar hur du hör, om din hörsel är nedsatt eller normal. Hörseltestet visar också om du kan bli hjälpt av hörapparater. 

Hela hörseltestet tar cirka en timma.

Mer information hittar du på sidan om hörseltest

Vill du boka ett hörseltest i Huddinge? Boka ett hörseltest.

På vår nya hörselklinik i Huddinge kan du prova ut hörapparater. Audika i Huddinge arbetar på uppdrag av Region Stockholm och det betyder att du har två alternativ när du provar ut hörapparater i Huddinge. Du kan välja mellan att prova ut hörapparater från regionens upphandlade sortiment eller Audikas privata sortiment. 

1. Väljer du att prova ut hörapparater från regionens upphandlade sortiment betalar du 600 kr i förskrivningsavgift för hörapparaterna. 

2. Provar du ut hörapparater från Audikas privata sortiment kan du vara berättigad ett bidrag (rekvisition) på 2380 per hörapparat. Om hörapparaterna du väljer kostar mer, betalar du mellanskillnaden. Du betalar även förskrivningsavgiften på 600 kr vid valet av Audikas privata sortiment av hörapparater. 

Oavsett vilket val av hörapparater du gör betalar du en patientavgift på 250 kr (frikort gäller) för utprovningsbesöket. 

Vi erbjuder ett brett sortiment av hörapparater för allas individuellas behov. Läs mer om våra olika hörapparater.

När du har valt ut ett par hörapparater får du prova dina hörapparater under några veckor i din normala miljö. Vi rekommenderar dig att använda din hörapparat så mycket som möjligt i olika miljöer och vardagssituationer. Sedan är du välkommen tillbaka på ett uppföljningsbesök. Läs mer om uppföljningsbesöket på vår sida om hela hörselprocessen.

Har du redan hörapparater? När testade du din hörsel senast? Din hörsel kan ha försämras sedan sist och då är inte dina nuvarande hörapparater anpassade efter din hörselnedsättning. Vi hjälper dig med det. Kontakta oss så berättar vi mer.  

Audikas audionomer i Huddinge är legitimerade vilket betyder att de har tre års universitetsutbildning och legitimation från Socialstyrelsen.

Våra legitimerade audionomer i Huddinge kan hjälpa dig med:

 • Att testa din hörsel
 • Prova ut hörapparat, hörselhjälpmedel eller arbetshjälpmedel
 • Formgjutna hörselskydd


Våra legitimerade audionomer i Huddinge är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential. Hos din audionom får du och dina anhöriga råd om hur ni bäst kommunicerar i olika vardagssituationer, med eller utan hörapparat.

Audikas hörselklinik i Huddinge har öppet måndag till torsdag 08.15-16.30 och fredag 08.15-14.00. Lunchstängt 12.00-12.30. Se eventuellt avvikande öppettider i punktlistan om kliniken.

Hörselkliniken i Huddinge har en bemannad reception under alla vardagar där du kan få hjälp med enklare serviceärenden och köpa tillbehör och andra hörselhjälpmedel till din hörapparat. 

Vill du hellre handla online och få tillbehören hemskickade? I vår webbshop hörselbutik.se kan du beställa förbrukningsvaror och tillbehör till din hörapparat och andra hörselhjälpmedel.  

Audikas hörselklinik i Huddinge ligger på Sjödalsvägen 16, i Huddinge Centrum. Du hittar oss i närheten av Huddinge Zoo. Hörselkliniken är belägen på markplan.

Till Huddinge Centrum kan du åka pendeltåg, buss eller bil. Det finns flera bussar som stannar vid Huddinge Centrum, i nära anslutning till Audikas hörselklinik. Du har bra förbindelse från bland annat Skärholmen, Stuvsta och Flemingsberg. Hitta din snabbaste resväg på SL.se.

Åker du bil till Huddinge Centrum rekommenderar vi Forellgaraget (alla plan) eller Paradisgaraget (plan 1–4) där är det fri parkering i tre timmar med p-skiva.  Det finns även parkering för besökare med funktionsnedsättning i direkt anslutning till kliniken.

Audika har ett flertal hörselkliniker i Södra Stockholm. Är det någon nedan hörselklinik som ligger närmare dig?

Audikas hörselklinik i Skärholmen, hörapparat och hörseltest

Audikas hörselklinik i Farsta, hörapparat och hörseltest

Audikas hörselklinik i Tyresö, hörapparat och hörseltest

Audikas hörselklinik i Södertälje, hörapparat och hörseltest

I Region Stockholm driver Audika ett antal privata hörselkliniker som jobbar på uppdrag av regionen. På 1177 hittar du alla hörselkliniker jobbar på uppdrag av Region Stockholm.

Testa din hörsel, gör ett hörseltest på Huddinge Du kan också prova ut hörapparat på Östermalm. Audikas hörselklinik på Huddinge jobbar på uppdrag av Region Stockholm.

Vi som arbetar här

 • Jalil

  Verksamhetschef

  Huddinge

 • Magdalena

  Koordinator

  Huddinge

 • Nancy

  Leg. Audionom

  Huddinge

 • Oktay

  Leg. Audionom

  Huddinge