Få vägbeskrivning

Jakobsberg

C/o ÖNH-Center Jakobsbergs sjukhus Birgittavägen 2A
177 31 Järfälla
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Jakobsberg

Behöver du hjälp med din hörsel? Välkommen till Audikas hörselklinik i Jakobsberg.  

 • Hörseltest i Jakobsberg är kostnadsfritt. Du behöver ingen remiss.

 • Audikas hörselklinik i Jakobsberg jobbar på uppdrag av Stockholms läns landsting.

 • Hörapparat i Jakobsberg kan provas ut ur Audikas privata sortiment eller ur landstingets sortiment.

 • Audikas audionomer i Jakobsberg är legitimerade. 


Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring oss på 0200-111450. 

Tycker du att du börjar höra sämre? Behöver du höja volymen på tv:n? Har du svårt att delta i konversationer när många pratar samtidigt? Det kan vara tecken på att din hörsel har förändrats och försämrats. Om du misstänker att din hörsel har blivit sämre kan det vara bra att göra ett hörseltest.

Varför är det viktigt att testa sin hörsel? Det kan vara svårt att själv märka att sin hörsel har försämrats. Det beror på att hörseln oftast försämras gradvis. Genom att göra ett hörseltest, kan du få information om hur du hör, vad du hör och vad du eventuellt inte hör. Du får på så sätt en förståelse för din hörsel.

Det är gratis att göra ett hörseltest hos Audika i Jakobsberg och du behöver ingen remiss för att boka en tid. Det är en av Audikas legitimerade audionomer i Jakobsberg som utför hörseltestet.

Hörseltestet tar ungefär en timme och du får reda på vilka frekvenser du hör och eventuellt inte hör. Har du svårt att höra bastoner eller fågelkvitter? Det får du reda på efter att du gjort hörseltestet. Hörseltestet visar om du har nedsatt hörsel, alltså om du har en hörselnedsättning, och om du kan vara hjälpt av hörapparat. Hörapparat är det vanligaste hörselhjälpmedlet som används för att behandla en hörselnedsättning.

Mer information om nedsatt hörsel hittar du på vår sida om tecken på nedsatt hörsel.

Visade resultatet av hörseltestet att du kan vara hjälpt av hörapparat? Då är vår rekommendation att prova ut hörapparat. Det är viktigt att behandla en hörselnedsättning eftersom en obehandlad hörselnedsättning kan leda till vissa konsekvenser. Kommunikationssvårigheter, trötthet och social isolering är några av konsekvenserna av en obehandlad hörselnedsättning.

Om din legitimerade audionom bedömer att du kan vara hjälpt av hörapparat - prova ut hörapparat. Hörapparat är ett hjälpmedel för personer med nedsatt hörsel. Hörapparater hjälper till att fånga in och förstärka ljudet i din omgivning och hjälper dig på så sätt till en bättre hörsel. Läs mer om hörapparater.

Audikas legitimerade audionomer i Jakobsberg hjälper dig med ditt val av hörapparat. Audionomerna utgår från dina behov och din livssituation i sina rekommendationer. Vilken hörapparat är bäst för just dig? Det beror på din hörselkurva, din hörselgång och dina behov. Vill du kunna koppla din hörapparat till din smartphone eller har det mindre betydelse? Är det viktigaste för dig att kunna urskilja orden som sägs i miljöer som präglas av mycket bakgrundsljud? 

Vad kostar det att prova ut hörapparat i Jakobsberg? Audika i Jakobsberg jobbar på uppdrag av Stockholms läns landsting. Om du provar ut hörapparat i Jakobsberg har du två valmöjligheter. Väljer du att prova ut hörapparat ur landstingets sortiment kostar det 600 kr i förskrivningsavgift. Väljer du att prova ut hörapparat ur Audikas privata sortiment kan du vara berättigad ett bidrag (en rekvisition) på 3040 kr per hörapparat. Väljer du hörapparat som kostar mer, betalar du mellanskillnaden. Förskrivningsavgiften på 600 kr betalar du även när du väljer att köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment. 

När du har valt hörapparat får du lov att prova din hörapparat under några veckors tid. Hur bra hör du med hörapparaten? Är det något som behöver justeras? Använd din hörapparat så mycket som möjligt i så många olika situationer som möjligt för att utvärdera hur bra du hör med din nya hörapparat. Du är sedan välkommen tillbaka på ett uppföljningsbesök. Vill du veta mer? Läs om hela hörselprocessen.

Är du hörapparatsanvändare? Var det längesedan du provade ut en hörapparat? Det kan vara så att din hörsel har förändrats och att din hörapparat behöver justeras för att vara anpassad efter din hörselnedsättning. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Alla Audikas audionomer i Jakobsberg är legitimerade. Det innebär att audionomerna har tre års universitetsutbildning och legitimation utfärdad av Socialstyrelsen.

Audikas legitimerade audionomer i Jakobsberg kan hjälpa dig till en bättre hörsel. Audionomerna gör hörseltester, behovsbedömningar och lägger upp rehabiliteringsplaner som är individuellt anpassade utefter varje person och varje persons hörselnedsättning. Audionomerna provar ut hörapparater och/eller andra hörselhjälpmedel samt kan även hjälpa dig med att prova ut individanpassade/formgjutna hörselskydd. Audionomerna anpassar också arbetshjälpmedel. Du och dina nära får också kommunikationsråd av våra legitimerade audionomer i Jakobsberg. Kommunikationsråden är till för att underlätta kommunikationen mellan er – vad kan ni tänka på för att kommunikationen ska bli så bra som möjligt?

Audikas legitimerade audionomer i Jakobsberg är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audikas hörselklinik i Jakobsberg ligger i Jakobsbergs Sjukhus, på Birgittavägen 2 A. Hörselkliniken i Jakobsberg ligger på entréplan i samma lokaler som Öron, näs- och halsmottagningen. Det finns hanvisningsskyltar till hörselkliniker inne i byggnaden.

Till Jakobsbergs sjukhus kan du åka pendeltåg, buss och bil. Om du väljer att åka pendeltåg, åk pendeltåget som går mot Kungsängen och gå av vid Jakobsbergs station. Från Jakobsbergs station kan du antingen välja att ta en promenad på 10 minuter till sjukhuset eller ta en buss som stannar strax intill sjukhuset entré. Busshållplatsen som ligger precis vid entrén till sjukhuset heter Jakobsbergs Sjukhus. Väljer du istället att köra bil till hörselkliniken finns det parkeringsplatser i nära anslutning till sjukhuset och hörselkliniken. På Locums hemsida kan du hitta mer information om parkeringsmöjligheter.

Audikas hörselklinik i Jakobsberg har ingen reception. Vill du köpa tillbehör till dina hörapparater, förbrukningsartiklar eller hörselhjälpmedel är du antingen välkommen till Audikas hörselklinik i Rotebro eller Audikas hörselklinik i Kista. I Rotebro och Kista kan du bland annat köpa batterier, slangar, vaxfilter och få hjälp med enklare service direkt i receptionen. Vill du hellre få dina produkter skickade hem till dig? Då kan du beställa dem i vår webshop: hörselbutik.se

Bor du i Norra Stockholm? Audika har fler hörselkliniker i Norra Stockholm. Någon av våra andra hörselkliniker kanske ligger närmare dig?

Audika Solna, hörapparat och hörseltest

Audika Kista, hörapparat och hörseltest

Fler hörselkliniker i Stockholm, hörapparat och hörseltest

På uppdrag av Stockholms läns landsting (SLL)

I Stockholms län driver Audika ett antal privata hörselkliniker som är auktoriserade och arbetar på uppdrag av landstinget. På 1177 hittar du alla hörselkliniker som är auktoriserade av SLL.

pa-uppdrag-av_svart

Vi som arbetar här

 • Charlotte B

  Verksamhetschef

  Jakobsberg

 • Soghra B

  Leg. Audionom

  Jakobsberg

 • Nadia A

  Leg. Audionom

  Jakobsberg