Få vägbeskrivning

Jakobsberg

C/o ÖNH-Center Jakobsbergs sjukhus Birgittavägen 2A
177 31 Järfälla
0200-111450 Ditt samtal går till vår kundservice
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest
Lunchstängt 12.00-12.30. Se eventuella avvikande öppettider i punktlistan om kliniken.

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Jakobsberg

Välkommen till Audikas hörselklinik i Jakobsberg. Audikas legitimerade audionomer i Jakobsberg hjälper dig med din hörsel.

 • Hörseltest i Jakobsberg kostar 100 kr (frikort gäller). Du behöver ingen remiss.

 • Audikas hörselklinik i Jakobsberg jobbar på uppdrag av Region Stockholm.

 • Hörapparat i Jakobsberg kan provas ut ur regionens eller Audikas sortiment. 

 • Corona & Audika: Vi på Audika har anpassat vår verksamhet efter rådande Corona-situation och erbjuder flera olika möjligheter att få hjälp med din hörsel både digitalt och på klinik. Vi har infört flera försiktighetsåtgärder för att du ska känna dig trygg med att besöka våra hörselkliniker. Vi är bland annat extra noga med handhygien, rengöring av ytor, instrument och rum före och efter alla besök. Alla besök sker på tu man hand med din audionom och endast fullt friska medarbetare går till jobbet. Hitta information om senaste nytt på sidan: Audika & Corona.


Vill du boka en tid för ett hörseltest? Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring kundservice på  0200-111450.

Tycker du att du börjar höra sämre? Behöver du höja volymen på tv:n? Har du svårt att delta i konversationer när många pratar samtidigt? Det kan vara tecken på att din hörsel har förändrats och försämrats. Om du misstänker att din hörsel har blivit sämre kan det vara bra att göra ett hörseltest.

Det kostar 100 kr (frikort gäller, gratis för dig som är över 85 år) att göra ett hörseltest hos Audika i Jakobsberg och du behöver ingen remiss för att boka en tid. Boka ett hörseltest i Jakobsberg genom att fylla i vårt formulär.

Hörseltestet genomförs av en legitimerad audionom i en ljudisolerad miljö. Under hörseltestet gör audionomen några olika hörselmätningar för att få information om hur du hör. Under besöket får du också dela med dig av hur du upplever din hörsel.

Resultatet av ett hörseltest visar hur du hör, om hörseln är normal eller nedsatt. Hörseltestet visar också om du kan vara hjälpt av hörapparat.

Besöket tar en timme.

Mer information hittar du på sidan om hörseltest.

Vill du boka en tid för ett hörseltest i Jakobsberg? Boka ett hörseltest.

Vad kostar det att prova ut hörapparat i Jakobsberg? Audika i Jakobsberg jobbar på uppdrag av Region Stockholm. Om du provar ut hörapparat i Jakobsberg har du två valmöjligheter:

1. Väljer du att prova ut hörapparat ur regionens sortiment kostar det 600 kr i förskrivningsavgift.

2. Väljer du att prova ut hörapparat ur Audikas privata sortiment kan du vara berättigad ett bidrag (en rekvisition) på 2380 kr per hörapparat. Väljer du hörapparat som kostar mer, betalar du mellanskillnaden. Förskrivningsavgiften på 600 kr betalar du även när du väljer att köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment. 

Oavsett vilket alternativ du väljer betalar du en patientavgift på 100 kr (frikort gäller) för utprovningsbesöket.

Dagens moderna hörapparater är digitala, små och mer tekniskt avancerade än någonsin förut. Det finns många olika modeller och typer av hörapparater. Läs mer om hörapparater.

När du har valt hörapparat får du lov att prova din hörapparat under några veckors tid. Använd din hörapparat så mycket som möjligt i så många olika situationer som möjligt för att utvärdera hur du hör med din nya hörapparat. Du är sedan välkommen tillbaka på ett uppföljningsbesök. Vill du veta mer? Läs om hela hörselprocessen.

Är du hörapparatsanvändare? Var det längesedan du provade ut en hörapparat? Det kan vara så att din hörsel har förändrats och att din hörapparat behöver justeras för att vara anpassad efter din hörselnedsättning. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Alla Audikas audionomer i Jakobsberg är legitimerade. Det innebär att audionomerna har tre års universitetsutbildning och legitimation utfärdad av Socialstyrelsen.

Audikas legitimerade audionomer i Jakobsberg kan hjälpa dig med:

 • Att testa din hörsel
 • Att prova ut hörapparat, hörselhjälpmedel och arbetshjälpmedel
 • Individanpassade hörselskydd


Du och dina nära får öven kommunikationsråd av våra legitimerade audionomer i Jakobsberg. Kommunikationsråden är till för att underlätta kommunikationen mellan er – vad kan ni tänka på för att kommunikationen ska bli så bra som möjligt?

Audikas legitimerade audionomer i Jakobsberg är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audikas hörselklinik i Jakobsberg tar emot bokade besök.

Hörselkliniken har ingen reception. Vill du köpa tillbehör till dina hörapparater, förbrukningsartiklar eller hörselhjälpmedel är du antingen välkommen till Audikas hörselklinik i Rotebro eller Audikas hörselklinik i Kista. I Rotebro och Kista kan du bland annat köpa batterier, slangar, vaxfilter och få hjälp med enklare service direkt i receptionen.

Vill du hellre få dina produkter skickade hem till dig? Då kan du beställa dina tillbehör eller hörselhjälpmedel i vår webshop: hörselbutik.se

Audikas hörselklinik i Jakobsberg ligger i Jakobsbergs Sjukhus, på Birgittavägen 2 A. Hörselkliniken ligger på entréplan i samma lokaler som Öron, näs- och halsmottagningen. Det finns hänvisningsskyltar till hörselkliniken i byggnaden.

Till Jakobsbergs sjukhus kan du åka pendeltåg, buss och bil. Om du väljer att åka pendeltåg, ska du åka pendeltåget som går mot Kungsängen och gå av vid Jakobsbergs station. Från Jakobsbergs station kan du antingen välja att ta en promenad på 10 minuter till sjukhuset eller ta en buss som stannar strax intill sjukhuset entré. Busshållplatsen som ligger precis vid entrén till sjukhuset heter Jakobsbergs Sjukhus. Hitta din snabbaste resväg på SL.se.

Väljer du istället att köra bil till hörselkliniken finns det parkeringsplatser i nära anslutning till sjukhuset och hörselkliniken. På Locum.se kan du hitta mer information om parkeringsmöjligheter.

Bor du i Norra Stockholm? Audika har fler hörselkliniker i Norra Stockholm. Någon av våra andra hörselkliniker kanske ligger närmare dig?

Audikas hörselklinik i Solna, hörapparat och hörseltest

Audikas hörselklinik i Kista, hörapparat och hörseltest

Alla Audikas hörselkliniker i Stockholm, hörapparat och hörseltest

På uppdrag av Region Stockholm 

I Stockholms län driver Audika ett antal privata hörselkliniker jobbar på uppdrag av regionen. På 1177 hittar du alla hörselkliniker som jobbar på uppdrag av Region Stockholm.

region-stockholm-horapparat-horseltest-audika-hrselklinik-jakobsberg-1

Vi som arbetar här

 • Johan S

  Verksamhetschef

  Jakobsberg

 • Soghra B

  Leg. Audionom

  Jakobsberg

 • Nadia A

  Leg. Audionom

  Jakobsberg