Få vägbeskrivning

Norrtälje

Hantverkaregatan 11
761 30 Norrtälje
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Norrtälje

Behöver du hjälp med din hörsel? Välkommen till Audikas hörselklinik i Norrtälje.  

 • Hörseltest i Norrtälje är kostnadsfritt. Du behöver ingen remiss.

 • Audikas hörselklinik i Norrtälje jobbar på uppdrag av Stockholms läns landsting.

 • Hörapparat i Norrtälje kan provas ut ur Audikas privata sortiment eller ur landstingets sortiment.

 • Audikas audionomer i Norrtälje är legitimerade.

 • Audikas hörselklinik i Norrtälje har bemannad reception. 


Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring oss på 0200-111450.

"Jag hörde inte - vad sa du?" Behöver du ofta fråga frågan "vad sa du?". Eller behöver du ofta be andra att upprepa sig? Det kan vara tecken på att din hörsel kan ha försämrats och kan vara nedsatt. Hur får du reda på om du har nedsatt hörsel? Det första steget till en bättre hörsel är att kolla din hörsel, att boka en tid för ett hörseltest hos någon av våra legitimerade audionomer i Norrtälje.

Hörseltest i Norrtälje är gratis och ingen remiss krävs för att boka en tid. Hörseltestet genomförs i en ljudisolerad miljö och resultatet av hörseltestet visar hur du hör. Vilka ljud hör du och vilka ljud hör du eventuellt inte? Hör du normalt eller är din hörsel nedsatt på vissa frekvenser? Den informationen får du från din audionom efter att du har genomfört hörseltestet.

Om det visar sig att din hörsel är nedsatt och att din legitimerade audionom bedömer att du kan vara hjälpt av hörapparat är rekommendationen att prova ut hörapparat. Hörapparat är det vanligaste hjälpmedlet för personer med nedsatt hörsel.

Vill du veta mer om nedsatt hörsel? Klicka dig vidare till vår sida om tecken på nedsatt hörsel.

Hörapparat kan hjälpa dig med nedsatt hörsel till en bättre hörsel. En hörapparat är inget botemedel, men ett väldigt bra hjälpmedel för personer som har en hörselnedsättning.

Vad är en hörapparat? En hörapparat är en liten ljudanläggning som fångar in och förstärker ljudet i din omgivning. En hörapparat kan helt enkelt hjälpa dig att höra ljud som du skulle kunna gå miste om, om du inte behandlar din hörselnedsättning.

Hur är dagens moderna hörapparater? Dagens hörapparater är digitala, diskreta och mer teknikst avancerande än förut. Tekniken har utvecklats mycket under de senaste åren. Tekniken i de senaste hörapparaterna är utvecklade för att förenkla taluppfattningen och minska lyssningsansträngningen i komplexa miljöer, som vid situationer där många pratar samtidigt. Läs mer om våra hörapparater.

Vad kostar det att prova ut en hörapparat i Norrtälje? Audikas hörselklinik i Norrtälje är auktoriserad av Stockholms läns landsting vilket innebär att Audika följer landstingets regler och riktlinjer. Om du provar ut hörapparat i Norrtälje har du två olika valmöjligheter. Du kan välja att låna hörapparat ur landstingets sortiment. Då betalar du en förskrivningsavgift på 600 kr. Eller så kan du välja att köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment. Väljer du hörapparat ur Audikas privata sortiment kan du vara berättigad ett bidrag (en rekvisition) på 3040 kr per hörapparat. Väljer du en hörapparat som kostar mer, betalar du mellanskillnaden. När du köper hörapparat ur Audikas sortiment betalar du också förskrivningsavgiften på 600 kr. Audikas legitimerade audionomer hjälper dig med ditt val av hörapparat, bland annat baserat på din hörselnedsättning, din hörselkurva och ditt behov.

När du har valt hörapparat får du lov att prova din hörapparat under några veckors tid. Finns det något som behöver justeras för att din hörupplevelse ska bli bättre? Du är sedan välkommen tillbaka på ett uppföljningsbesök. Vill du veta hur uppföljningsbesöket går till och vill ha mer information om hela processen? Läs mer på vår sida om hörselprocessen.

Hur längesedan var det du provade ut din hörapparat? Det kan vara så att din hörsel har förändrats och att din nuvarande hörapparat inte längre är anpassad utefter din hörselnedsättning. Första steget är att boka ett nytt hörseltest. Kontakta oss så berättar vi mer.

Audikas audionomer i Norrtälje är legitimerade. Audionomerna har gått en treårig universitetsutbildning och har en legitimation från Socialstyrelsen.

Vad kan Audikas legitimerade audionomer i Norrtälje göra för dig? Audionomerna kan hjälpa dig att höra bättre. Audikas legitimerade audionomer i Norrtälje genomför hörseltester, gör behovsbedömningar och lägger upp individuella rehabiliteringsplaner som är anpassade efter varje persons hörselnedsättning. Audionomerna provar ut hörapparater, hörselhjälpmedel och kan också hjälpa dig som vill ha formgjutna/individanpassade hörselskydd. Audionomerna anpassar också arbetshjälpmedel. Du och dina anhöriga får också hjälp med hur ni bäst kan kommunicera i olika vardagssituationer, både med och utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer i Norrtälje är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Vart ligger Audikas hörselklinik i Norrtälje? Adressen till kliniken är Hantverkaregatan 11. Hörselkliniken ligger centralt belägen i Norrtälje. Ett stenkast från Roslagens Sparbank och Fastighets Byrån i Norrtälje. Hörselkliniken ligger i Diana Huset och i Norrtälje Resebyrås tidigare lokaler. Kör du bil till hörselkliniken? Det finns en parkeringsplats i nära anslutning till hörselkliniken, mitt emot Roslagens Sparbank. Du når parkeringsplatsen via gatan som heter Danskes Gränd. Från parkeringsplatsen till hörselkliniken är det bara någon minuts promenad, du ser hörselkliniken från parkeringsplatsen. Åker du buss? Gå av vid Norrtälje busstation som också är slutstationen. Norrtälje busstation ligger endast cirka 100-150 meter från hörselkliniken. 

Audikas hörselklinik i Norrtälje har bemannad reception under alla veckans veckodagar. I receptionen kan du köpa tillbehör och hörselhjälpmedel till dina hörapparater. Behöver du exempelvis fylla på med batterier, slangar, domer eller vaxfilter? Kom förbi hörselkliniken så hjälper vi dig. I receptionen kan vi också hjälpa dig med enklare service av dina hörapparater. Är det första gången du ska byta batteri eller vaxfilter? Vi hjälper dig. 

Gillar du att handla digitalt? Beställ dina tillbehör och förbrukningsartiklar i vår webshop: hörselbutik.se

Letar efter en hörselklinik som ligger nära dig? Audika har fler hörselkliniker i Norra Stockholm, se nedan.

Audika Upplands Väsby, hörapparat och hörseltest

Audika Rotebro, hörapparat och hörseltest

Fler hörselkliniker i Stockholm, hörapparat och hörseltest

På uppdrag av Stockholms läns landsting (SLL)

I Stockholms län driver Audika ett antal privata hörselkliniker som är auktoriserade och arbetar på uppdrag av landstinget. På 1177 hittar du alla hörselkliniker som är auktoriserade av SLL.

pa-uppdrag-av_svart

Vi som arbetar här

 • Ulla W

  Verksamhetschef

  Norrtälje

 • Lilja O

  Reception

  Norrtälje

 • Constanza N

  Leg. Audionom

  Norrtälje

 • Lillemor A

  Leg. Audionom

  Norrtälje

 • Linda W

  Leg. Audionom

  Norrtälje

 • Marie O

  Leg. Audionom

  Norrtälje

 • Therese F

  Leg. Audionom

  Norrtälje