Få vägbeskrivning

Skärholmen

Bredholmsgatan 20
127 48 Skärholmen
0200-111450 Ditt samtal går till vår kundservice
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest
Den 20/9 har receptionen öppet mellan 08:15-09:30. Därefter tar vi emot bokade besök.

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Skärholmen

Välkommen till Audikas hörselklinik i Skärholmen. Audikas legitimerade audionomer i Skärholmen hjälper dig att höra bättre.

 • Hörseltest i Skärholmen är kostnadsfritt. Du behöver ingen remiss.

 • Hörapparat i Skärholmen kan provas ut ur regionens eller Audikas sortiment. 

 • Audikas hörselklinik i Skärholmen är auktoriserad av Region Stockholm.

 • Erbjuder drop-in för enklare serviceärenden varje måndag mellan 14.30-16.00. Läs mer om drop-in service


Vill du boka en tid för ett hörseltest? Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring kundservice på 0200-111450.

När kan det vara dags att kolla din hörsel? När du eller någon i din närhet märker att din hörsel har förändrats. Det kan märkas på olika sätt. Har du svårare att höra vad som sägs på tv:n? Behöver du ställa frågan ”vad sa du”? Det kan vara tecken på att din hörsel har förändrats och försämrats. Då kan det vara dags att testa din hörsel.

Hörseltestet i Skärholmen är gratis och du är välkommen utan remiss. Boka ett hörseltest i Skärholmen genom att fylla i vårt formulär.

Hörseltestet genomförs i en ljudisolerad miljö i en av våra legitimerade audionomer. Audionomen genomför olika hörselmätningar för att få detaljerad information om din hörsel och hur du hör. Under besöket kommer du också att få berätta och beskriva hur du tycker att du hör. 

Resultatet av ett hörseltest visar hur du hör, om hörseln är normal eller nedsatt. Hörseltestet visar också om du kan vara hjälpt av hörapparat.

Besöket tar en timme.

Mer information hittar du på sidan om hörseltest.

Vill du boka en tid för ett hörseltest i Skärholmen? Boka ett hörseltest.

Hur mycket kostar det att prova ut en hörapparat i Skärholmen? Audika arbetar på uppdrag av Region Stockholm. Det betyder att du kan välja att prova ut hörapparat ur regionens sortiment eller ur Audikas privata sortiment. Så om du provar ut hörapparat i Skärholmen har du två alternativ:

1. Låna hörapparat ur regionens sortiment. Väljer du att låna hörapparat ur regionens sortiment betalar du en förskrivningsavgift på 600 kr.

2. Köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment. Väljer du hörapparat ur Audikas privata sortiment kan du vara berättigad ett bidrag (en rekvisition) på 3040 kr per hörapparat. Om du väljer en hörapparat som kostar mer, står du för mellanskillnaden. Även vid val av hörapparat ur Audikas privata sortiment betalar du regionens förskrivningsavgift på 600 kr. 

Dagens hörapparater är digitala, diskreta och små. Vill du veta mer om hörapparater? Besök vår sida om hörapparater.

När du har provat ut hörapparat i Skärholmen får du lov att prova din hörapparat under några veckors tid. Sedan är du välkommen på ett uppföljningsbesök. Lär dig mer om hela processen på vår sida om hörselprocessen

Har du hörapparat sedan tidigare? Det kan vara dags att testa din hörsel och eventuellt prova ut en ny hörapparat. Det kan vara så att den hörapparat du har idag, inte längre är anpassad utefter din hörselnedsättning eftersom din hörsel förändras med åren. Kontakta oss så hjälper vi dig. 

Audikas audionomer i Skärholmen har tre års universitetsutbildning och legitimation från Socialstyrelsen.

Audikas legitimerade audionomer i Skärholmen kan hjälpa dig med:

 • Testa din hörsel
 • Utprovning av hörapparat, arbetshjälpmedel och hörselhjälpmedel
 • Individanpassade hörselskydd


Du och dina anhöriga får också råd om hur ni på bästa sätt kan kommunicera i olika miljöer både med och utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer i Skärholmen är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audikas hörselklinik i Skärholmen har öppet måndag-torsdag 8.15-16.30 och fredag 08.15-14.00.

Hörselkliniken har bemannad reception under alla veckans vardagar. Varmt välkommen om du vill köpa tillbehör, hörselhjälpmedel eller få hjälp med enklare service av dina hörapparater. Vi säljer bland annat batterier, domer, slangar och vaxfilter.

Vill du hellre köpa dina tillbehör digitalt? Handla i vår webshop: hörselbutik.se.

Vart ligger Audikas hörselklinik i Skärholmen? Nära Skärholmens Centrum, på Bredholmsgatan 20.

Till Skärholmen Centrum kan du åka kollektivtrafik, både tunnelbana och buss. Det är tunnelbanans röda linje mot Norsborg/Ropsten som trafikerar tunnelbanestationen Skärholmen Centrum. Från Stockholms Centralstation till Skärholmen Centrum tar det ungefär 25 minuter. Du kan också välja att åka buss till Skärholmen Centrum. Det finns fler busslinjer som stannar i Skärholmen, bland annat kan du åka buss nummer 135, 173 och 191. Vill du veta vilket transportmedel som är enklast och snabbast för dig? Gå in på SL.se och sök snabbaste resväg.

Åker du färdtjänst eller taxi och vill komma så nära hörselkliniken som möjligt? Vår rekommendation är att köra via Ekholmsvägen för att komma till Bredholmsgatan 20. 

Finns det en annan hörselklinik som ligger närmare dig? Vi har även hörselkliniker i Farsta och på Södermalm. Besök kliniksidorna för att få mer information. 

Audikas hörselklinik i Farsta, hörapparat och hörseltest

Audikas hörselklinik på Södermalm, hörapparat och hörseltest

Alla Audikas hörselkliniker i Stockholm, hörapparat och hörseltest

På uppdrag av Region Stockholm

I Stockholms län driver Audika ett antal privata hörselkliniker som är auktoriserade och arbetar på uppdrag av regionen. På 1177 hittar du alla hörselkliniker som är auktoriserade av Region Stockholm.

Hörseltest eller hörapparat i Skärholmen. Besök Audikas auktoriserade hörselklinik i Skärholmen. Vi jobbar på uppdrag av Region Stockholm.

Vi som arbetar här

 • Jalil S

  Verksamhetschef

  Skärholmen

 • Dilara C

  Leg. Audionom

  Skärholmen

 • Pia E

  Koordinator

  Skärholmen

 • Ruqiya H

  Leg. Audionom

  Skärholmen

 • Sandra H

  Leg. Audionom

  Skärholmen