Få vägbeskrivning

Skärholmen

Bredholmsgatan 20
127 48 Skärholmen
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Skärholmen

Behöver du hjälp med din hörsel? Välkommen till Audikas hörselklinik i Skärholmen.  

 • Hörseltest i Skärholmen är kostnadsfritt. Du behöver ingen remiss.

 • Audikas hörselklinik i Skärholmen jobbar på uppdrag av Stockholms läns landsting.

 • Hörapparat i Skärholmen kan provas ut ur Audikas privata sortiment eller ur landstingets sortiment.

 • Audikas audionomer i Skärholmen är legitimerade.

 • Audikas hörselklinik i Skärholmen har bemannad reception. 


Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring oss på 0200-111450.

När kan det vara dags att kolla din hörsel? När du eller någon i din närhet märker att din hörsel har förändrats. Det kan märkas på olika sätt. Har du svårare att höra vad som sägs på tv:n? Behöver du ställa frågan ”vad sa du”? Det kan vara tecken på att din hörsel har förändrats och försämrats.

Ibland kan det vara svårt att själv märka att hörseln har försämrats, eftersom det sker gradvis. Ta hjälp av någon närstående och fråga hur den personen upplever att du hör. Om du och/eller personen upplever att din hörsel har försämrats, är vår rekommendation att boka ett hörseltest. Hörseltestet i Skärholmen är gratis och du är välkommen utan remiss. 

Hörseltestet genomförs i en ljudisolerad miljö i en av våra legitimerade audionomer i Skärholmen. Audionomen testar din hörsel genom att göra några olika hörselmätningar som ger information om hur du hör. Hör du normalt eller är din hörsel nedsatt på vissa frekvenser? Det visar resultatet av hörseltestet. Om hörseltestet visar att du har nedsatt hörsel och att du kan vara hjälpt av hörapparat, är vår rekommendation att prova ut hörapparat. Hörapparat är det vanligaste hörselhjälpmedlet för att höra bättre.

Lär dig mer om hur du upptäcker nedsatt hörsel – klicka dig vidare till vår sida om tecken på nedsatt hörsel.

Vad är en hörapparat? En hörapparat är en liten ljudanläggning som hjälper personer med nedsatt hörsel till en bättre hörsel. Hörapparat är inget botemedel mot en hörselnedsättning men det är ett väldigt bra hjälpmedel.

Dagens hörapparater är digitala, diskreta och små. Det finns olika typer av hörapparater. Det finns dem som du placerar bakom örat (bakom-örat-hörapparater) eller dem som du placerar inuti hörselgången (allt-i-örat-hörapparater).

Vilken är den bästa hörapparaten? Det finns inte en enda bästa hörapparat som passar alla. Din hörsel är unik och så också din hörselnedsättning. Val av hörapparat baseras på din hörselkurva, dina önskemål och dina behov. Audikas legitimerade audionomer i Skärholmen utgår alltid efter den individuella situationen i alla sina rekommendationer. Vill du veta mer om hörapparater? Besök vår sida om hörapparater.

Hur mycket kostar det att prova ut en hörapparat i Skärholmen? Audika arbetar på uppdrag av Stockholms läns landsting. Det betyder att du kan välja att prova ut hörapparat ur landstingets sortiment eller ur Audikas privata sortiment. Så om du provar ut hörapparat i Skärholmen har du två alternativ – låna hörapparat ur landstingets sortiment eller köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment. Om du väljer hörapparat ur landstingets sortiment betalar du en förskrivningsavgift på 600 kr. Väljer du hörapparat ur Audikas privata sortiment kan du vara berättigad ett bidrag (en rekvisition) på 3040 kr per hörapparat. Om du väljer en hörapparat som kostar mer, står du för mellanskillnaden. Även vid val av hörapparat ur Audikas privata sortiment betalar du landstingets förskrivningsavgift på 600 kr. 

Vad händer efter du har provat ut din hörapparat? När du har provat ut hörapparat i Skärholmen får du lov att prova din hörapparat under några veckors tid. Vår rekommendation är att använda hörapparaten så mycket som möjligt i så många olika situationer som möjligt. På så sätt kan du skaffa dig information om hur hörapparaten fungerar – är allt bra eller behöver något justeras? Den informationen ger du till audionomen på ditt uppföljningsbesök. Lär dig mer om hela processen på vår sida om hörselprocessen

Har du hörapparat sedan tidigare? Det kan vara dags att testa din hörsel och eventuellt prova ut en ny hörapparat. Det kan vara så att den hörapparat du har idag, inte längre är anpassad utefter din hörselnedsättning eftersom din hörsel förändras med åren. Kontakta oss så hjälper vi dig. 

Audikas audionomer i Skärholmen har tre års universitetsutbildning och legitimation från Socialstyrelsen.

Vad innebär det att vara en legitimerad audionom och hur kan audionomer hjälpa dig till en bättre hörsel? Audikas legitimerade audionomer i Skärholmen utför hörseltester, behovsbedömningar och planerar individuella rehabiliteringsplaner för just din hörselnedsättning. Audikas legitimerade audionomer i Skärholmen hjälper dig också med att prova ut hörapparater av hög kvalitet, anpassar arbetshjälpmedel och hjälper dig att med formgjutna/individanpassade hörselskydd. Du och dina anhöriga får också råd om hur ni på bästa sätt kan kommunicera i olika miljöer både med och utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer i Skärholmen är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Vart ligger Audikas hörselklinik i Skärholmen? Nära Skärholmens Centrum, på Bredholmsgatan 20. Till Skärholmen Centrum kan du åka kollektivtrafik, både tunnelbana och buss. Det är tunnelbanans röda linje mot Norsborg/Ropsten som trafikerar tunnelbanestationen Skärholmen Centrum. Från Stockholms Centralstation till Skärholmen Centrum tar det ungefär 25 minuter. Du kan också välja att åka buss till Skärholmen Centrum. Det finns fler busslinjer som stannar i Skärholmen, bland annat kan du åka buss nummer 135, 173 och 191. Vill du veta vilket transportmedel som är enklast och snabbast för dig? Gå in på Stockholms Lokaltrafik och sök snabbaste resväg.

Väl framme i Skärholmen Centrum – vart ligger hörselkliniken? För att komma till Audikas hörselklinik i Skärholmen behöver du gå genom köpcentrumet. När du är på torget i Skärholmen, gå in i köpcentrumet och gå hela vägen genom så att du kommer ut på andra sidan. Fortsätt rak fram, hörselkliniken ligger på din högra sida (om du har ryggen mot ingången till köpcentrumet). 

Åker du färdtjänst eller taxi och vill komma så nära hörselkliniken som möjligt? Vår rekommendation är att köra via Ekholmsvägen för att komma till Bredholmsgatan 20. 

Finns det en annan hörselklinik som ligger närmare dig? Vi har även hörselkliniker i Farsta och på Södermalm. Besök kliniksidorna för att få mer information. 

Audika Farsta, hörapparat och hörseltest

Audika Södermalm, hörapparat och hörseltest

Fler hörselkliniker i Stockholm, hörapparat och hörseltest

På uppdrag av Stockholms läns landsting (SLL)

I Stockholms län driver Audika ett antal privata hörselkliniker som är auktoriserade och arbetar på uppdrag av landstinget. På 1177 hittar du alla hörselkliniker som är auktoriserade av SLL.

pa-uppdrag-av_svart

Vi som arbetar här

 • Jalil S

  Verksamhetschef

  Skärholmen

 • Pia E

  Reception

  Skärholmen

 • Helena W

  Leg.Audionom

  Skärholmen

 • Ruqiya H

  Leg.Audionom

  Skärholmen

 • Sandra H

  Leg. Audionom

  Skärholmen