Få vägbeskrivning

Södertälje

Storgatan 3-5, plan 4
151 72 Södertälje
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Södertälje

Behöver du hjälp med din hörsel? Välkommen till Audikas hörselklinik i Södertälje.  

 • Hörseltest i Södertälje är kostnadsfritt. Du behöver ingen remiss.

 • Audikas hörselklinik i Södertälje jobbar på uppdrag av Stockholms läns landsting.

 • Hörapparat i Södertälje kan provas ut ur Audikas privata sortiment eller ur landstingets sortiment.

 • Audikas audionomer i Södertälje är legitimerade.

 • Audikas hörselklinik i Södertälje har bemannad reception. 


Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring oss på 0200-111450. 

Börjar du få svårt att höra vad andra säger? Tycker du att andra pratar tyst? Behöver du ofta ställa frågan "vad sa du?"? Det är några av många tecken på att din hörsel kan ha förändrats och försämrats.

Olika personer kan märka olika tecken på nedsatt hörsel. Oavsett vilket tecken du märker, är det viktigt att testa sin hörsel om du känner igen dig i ett av alla tecken på nedsatt hörsel. Det är också viktigt att testa sin hörsel regelbundet. Oftast är det faktiskt så att du inte märker att din hörsel har försämrats. Det beror på att hörseln, i allra flesta fall, försämras gradvis. Den vanligaste orsaken till nedsatt hörsel är stigande ålder.

Är du runt 60 år? Då är vår rekommendation att boka en tid för ett hörseltest, oavsett om du själv märkt tecken på nedsatt hörsel eller inte. Läs mer om tecken på nedsatt hörsel om du vill ha mer information.

Hörseltest i Södertälje är gratis och ingen remiss krävs för att boka ett besök. Hörseltestet görs av en legitimerad audionom i en ljudisolerad miljö.

Hur går ett hörseltest till? Du kommer få göra några olika hörselmätningar. Du kommer bland annat att få lyssna på en serie av toner där din uppgift är att notera vilka toner du hör. Resultatet av hörseltestet visar om din hörsel är nedsatt, på vilka frekvenser den är nedsatt och om du kan vara hjälpt av hörapparat.

Hörapparat är ett hjälpmedel för personer med nedsatt hörsel. Hörapparat hjälper till att fånga in och förstärka ljudet i vår omgivning. Det finns olika typer och modeller av hörapparater. Gemensamt för dagens hörapparater är att de är digitala, diskreta och mer tekniskt avancerade än någonsin förut.

Vilken hörapparat är den bästa hörapparaten? Det finns inte en hörapparat som passar alla. Din hörsel är unik och likaså din hörselnedsättning. Vi hör inte med våra öron utan med vår hjärna. Öronen tar emot ljud men det är vår hjärna skapar förståelse av ljuden vi hör. En hörapparat som är bäst lämpad för din hörselnedsättning kanske inte är bäst lämpad för en annan persons hörselnedsättning. Audikas legitimerade audionomer utgår alltid från varje individs enskilda behov och önskemål i sina rekommendationer om val av hörapparat. Läs mer om våra olika hörapparater.

Vad är priset på en hörapparat i Södertälje? Audika arbetar på uppdrag av Stockholms läns landsting. Audika följer därmed landstingets regler och riktlinjer. Om du väljer att prova ut en hörapparat i Södertälje kan du antingen välja att låna hörapparat från landstingets sortiment eller köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment. Väljer du att låna hörapparat ur landstinget sortiment betalar du 600 kr i förskrivningsavgift. Väljer du att köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment kan du vara berättigad ett bidrag (en rekvisition) på 3040 kr per hörapparat. Om du väljer en hörapparat som kostar mer, betalar du mellanskillnaden. Även förskrivningsavgiften på 600 kr betalar du vid val av hörapparat ur Audikas privata sortiment. 

Vad händer när du har provat ut din hörapparat? Du får lov att prova din hörapparat under några veckors tid. Hur hör du? Tycker du att något behöver justeras? Efter några veckor är du välkommen tillbaka på ditt uppföljningsbesök. Läs mer om besöket och processen på vår sida som beskriver hela hörselprocessen.

När provade du ut din hörapparat? Var det några år sedan? Då kan det vara dags att göra ett nytt hörseltest och dags att prova ut en ny hörapparat. Det kan vara så att din hörsel har förändrats och att din hörapparat inte längre kan hjälpa dig på bästa sätt. Kontakta oss så berättar vi mer.

Audikas audionomer i Södertälje är legitimerade. Audionomerna har en treårig universitetsutbildning och en legitimation utfärdad av Socialstyrelsen. 

Audikas legitimerade audionomer i Södertälje hjälper dig med hörseltester, behovsbedömningar och individuellt anpassade rehabiliteringsplaner. Audionomerna provar ut hörapparater, hörselhjälpmedel och kan hjälpa dig att prova ut formgjutna/individanpassade hörselskydd. Audionomerna anpassar också arbetshjälpmedel. Du och dina anhöriga får också kommunikationsråd om hur ni bäst kan kommunicera i olika vardagssituationer, både med och utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer i Södertälje är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audikas hörselklinik i Södertälje ligger på Storgatan 3-5, i Telgehuset som ligger i nära anslutning till Södertälje Centrum. Du hittar hörselkliniken på plan 4. Enklast är att åka hissen i Telgehuset upp till plan 4. Audikas namn står i hissen. Till Södertälje Centrum kan du åka pendeltåget som går mot Södertälje och flera olika busslinjer. Från Södertälje Centrum till hörselkliniken är det ungefär 500 meter. Det tar ungefär 5-7 minuter att gå. Vill du åka buss så nära hörselkliniken som det går? Då kan du antingen åka till busshållplatsen som heter Jovisgatan eller den som heter Köpmangatan. Från busshållplatserna till hörselkliniken tar det ungefär 3-4 minuter att promenera.

Audikas hörselklinik i Södertälje har bemannad reception under alla veckans vardagar. I receptionen kan du få hjälp med enklare service av dina hörapparater så som byte av batterier eller byte av vaxfilter. Du kan också köpa tillbehör, förbrukningsartiklar och/eller andra hörselhjälpmedel direkt i receptionen. Vill du hellre få batterier, slangar eller vaxfilter skickade hem till dig? Köp dina produkter i vår webshop: hörselbutik.se 

Bor du i de södra delarna av Stockholm? Audika har flera hörselkliniker i de södra delarna av Stockholm. 

Audika Farsta, hörapparat och hörseltest

Audika Skärholmen, hörapparat och hörseltest

Fler hörselkliniker i Stockholm, hörapparat och hörseltest

På uppdrag av Stockholms läns landsting (SLL)

I Stockholms län driver Audika ett antal privata hörselkliniker som är auktoriserade och arbetar på uppdrag av landstinget. På 1177 hittar du alla hörselkliniker som är auktoriserade av SLL.

pa-uppdrag-av_svart

Vi som arbetar här

 • Jalil S

  Verksamhetschef

  Södertälje

 • Linda W

  Reception

  Södertälje

 • Edsala G

  Leg. Audionom

  Södertälje

 • Evelina E

  Leg. Audionom

  Södertälje

 • Karin A

  Leg. Audionom

  Södertälje

 • Nancy S

  Leg. Audionom

  Södertälje

 • Orkina Z

  Leg. Audionom

  Södertälje

 • Rita N

  Leg. Audionom

  Södertälje