Få vägbeskrivning

Södertälje

Storgatan 3-5, plan 4
151 72 Södertälje
0200-111450 Ditt samtal går till vår kundservice
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest
Se eventuella avvikande öppettider i punktlistan om kliniken.

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Södertälje

Välkommen till Audikas hörselklinik i Södertälje. Audikas legitimerade audionomer i Södertälje kan hjälpa dig att höra bättre.

 • Hörseltest i Södertälje görs av legitimerad audionom. Ingen remiss krävs och frikort gäller.

 • Hörapparat i Södertälje kan provas ut ur regionens eller Audikas sortiment. 

 • Audikas hörselklinik i Södertälje jobbar på uppdrag av Region Stockholm.

 • Avvikande öppettider: Lunchstängt 12.00 - 12.30 och kliniken är stängd alla helgdagar. 

 • Öppen mottagning: Rådgivning av legitimerad audionom utan att boka tid på onsdagar kl 13.00 - 15.00. Servicen riktar sig till befintliga hörapparatsanvändare. Läs mer om öppen mottagning.

 • Corona & Audika: Vi har infört flera försiktighetsåtgärder för att du ska känna dig trygg med att besöka våra hörselkliniker. Vi är bland annat extra noga med handhygien, rengöring av ytor, instrument och rum före och efter alla besök. Endast fullt friska medarbetare går till jobbet och bär skyddsutrustning vid nära kontakt med dig. Om du behöver hjälp är du välkommen att komma förbi kliniken under våra öppettider eller kontakta vår Kundservice. Läs mer om senaste nytt på sidan: Audika & Corona.


Vill du boka en tid för ett hörseltest? Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring kundservice på  0200-111450.

Börjar du få svårt att höra vad andra säger? Tycker du att andra pratar tyst? Behöver du ofta ställa frågan "vad sa du?"? Det är några av många tecken på att din hörsel kan ha förändrats och försämrats. Då kan det vara dags att kolla din hörsel och boka en tid för ett hörseltest i Södertälje.

Hörseltest i Södertälje kostar 250 kr (frikort gäller, gratis för dig som är över 85 år) och ingen remiss krävs för att boka ett besök. Boka ett hörseltest i Södertälje genom att fylla i vårt formulär.

Hörseltestet görs av en legitimerad audionom i en ljudisolerad miljö. Audionomen genomför olika hörselmätningar för att få detaljerad information om din hörsel och hur du hör. Under besöket kommer du också att få berätta och beskriva hur du tycker att du hör.

Resultatet av ett hörseltest visar hur du hör, om hörseln är normal eller nedsatt. Hörseltestet visar också om du kan vara hjälpt av hörapparat.

Besöket tar en timme att genomföra.

Mer information hittar du på sidan om hörseltest.

Vill du boka en tid för ett hörseltest i Södertälje? Boka ett hörseltest.

Vad är priset på en hörapparat i Södertälje? Audika jobbar på uppdrag av Region Stockholm. Audika följer regionens regler och riktlinjer. Om du väljer att prova ut en hörapparat i Södertälje kan du antingen:

1. Låna hörapparat ur regionens sortiment. Väljer du att låna hörapparat ur regionens sortiment betalar du 600 kr i förskrivningsavgift. 

2. Köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment. Väljer du att köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment kan du vara berättigad ett bidrag (en rekvisition) på 2380 kr per hörapparat. Om du väljer en hörapparat som kostar mer, betalar du mellanskillnaden. Även förskrivningsavgiften på 600 kr betalar du vid val av hörapparat ur Audikas privata sortiment. 

Oavsett vilket alternativ du väljer betalar du en patientavgift på 250 kr (frikort gäller) för utprovningsbesöket.

Dagens hörapparater är digitala, diskreta och mer tekniskt avancerade än någonsin förut.  Läs mer om våra olika hörapparater

Vad händer när du har provat ut din hörapparat? Du får lov att prova din hörapparat under några veckors tid. Efter några veckor är du välkommen tillbaka på ditt uppföljningsbesök. Läs mer om besöket och processen på vår sida som beskriver hela hörselprocessen.

När provade du ut din hörapparat? Var det några år sedan? Då kan det vara dags att göra ett nytt hörseltest och dags att prova ut en ny hörapparat. Det kan vara så att din hörsel har förändrats och att din hörapparat inte längre kan hjälpa dig på bästa sätt. Kontakta oss så berättar vi mer.

Audikas audionomer i Södertälje är legitimerade. Audionomerna har en treårig universitetsutbildning och en legitimation utfärdad av Socialstyrelsen. 

Audikas legitimerade audionomer i Södertälje hjälper dig med:

 • Att testa hörseln
 • Utprovning av hörapparat, arbetshjälpmedel och hörselhjälpmedel
 • Individanpassade hörselskydd


Du och dina anhöriga får också kommunikationsråd om hur ni bäst kan kommunicera i olika vardagssituationer, både med och utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer i Södertälje är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audikas hörselklinik i Södertälje har öppet måndag-torsdag 8.15-16.30 och fredag 08.15-14.00. Lunchstängt 12.00-12.30. Se eventuella avvikande öppettider i punktlistan om kliniken.

Hörselkliniken har bemannad reception under alla veckans vardagar. 

Vill du hellre få batterier, slangar eller vaxfilter skickade hem till dig? Köp dina produkter i vår webshop: hörselbutik.se 

Audikas hörselklinik i Södertälje ligger på Storgatan 3-5, på plan 4. Hörselkliniken ligger i Telgehusetm som ligger nära Södertälje Centrum. 

Till Södertälje Centrum kan du åka pendeltåget som går mot Södertälje och flera olika busslinjer. Från Södertälje Centrum till hörselkliniken är det ungefär 500 meter. Det tar ungefär 5-7 minuter att gå. Vill du åka buss så nära hörselkliniken som det går? Då kan du antingen åka till busshållplatsen som heter Jovisgatan eller den som heter Köpmangatan. Från busshållplatserna till hörselkliniken tar det ungefär 3-4 minuter att promenera. Hitta din resväg på SL.se.

Bor du i de södra delarna av Stockholm? Audika har flera hörselkliniker i de södra delarna av Stockholm. 

Audikas hörselklinik i Farsta, hörapparat och hörseltest

Audikas hörselklinik i Skärholmen, hörapparat och hörseltest

Alla Audikas hörselkliniker i Stockholm, hörapparat och hörseltest

På uppdrag av Region Stockholm

I Stockholms län driver Audika ett antal privata hörselkliniker jobbar på uppdrag av regionen. På 1177 hittar du alla hörselkliniker som jobbar på uppdrag av Region Stockholm.

Gör ett hörseltest i Södertälje. I Södertälje kan du också prova ut hörapparat. Audikas hörselklinik i Södertälje är auktoriserad av Region Stockholm.Gör ett hörseltest i Södertälje. I Södertälje kan du också prova ut hörapparat. Audikas hörselklinik i Södertälje är auktoriserad av Region Stockholm.

Vi som arbetar här

 • Jalil

  Verksamhetschef

  Södertälje

 • Pernilla

  Koordinator

  Södertälje

 • Sara

  Koordinator

  Södertälje

 • Amir

  Leg. Audionom

  Södertälje

 • Karin

  Leg. Audionom

  Södertälje

 • Nazila

  Leg. Audionom

  Södertälje

 • Orkina Z

  Leg. Audionom

  Södertälje