Få vägbeskrivning

Uppsala Kålsängsgränd

Kålsängsgränd 10 C, plan 1
753 19 Uppsala
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest
Vi tar emot bokade besök, vi har ingen reception.

Hörapparat och hörseltest hos audionom i Uppsala

Vill du ha hjälp med in hörsel? Välkommen till Audikas hörselklinik på Kålsängsgränd i Uppsala.  

 • Hörseltest på Kålsängsgränd i Uppsala är kostnadsfritt. Du behöver ingen remiss.

 • Audikas hörselklinik på Kålsängsgränd i Uppsala jobbar på uppdrag av Region Uppsala.

 • Hörapparat på Kålsängsgränd i Uppsala kan provas ut ur Audikas privata sortiment eller ur regionens sortiment.

 • Audikas audionomer på Kålsängsgränd i Uppsala är legitimerade.


Ring 0200-111450 eller fyll i vårt formulär för att boka ett hörseltest.

Tycker du att din hörsel har förändrats? Behöver du ofta be andra att upprepa sig? Har du svårt att urskilja talet när många pratar samtidigt? Då är vår rekommendation att du testar din hörsel.

Audikas hörselklinik i Uppsala är auktoriserad av Region Uppsala. Vi följer Region Uppsalas regler och riktlinjer för hörselvård. Att testa sin hörsel i Uppsala är gratis och du behöver ingen remiss.

Varför bör man testa sin hörsel? Hörseln är ett av våra viktigaste sinnen; det är hörseln som förenar oss med andra. Nedsatt hörsel kan göra att man avskrämas från omvärlden, man kanske inte hänger med i konversationerna som förs eller svarar fel på frågor som ställs. Få koll på din hörsel och gör ett hörseltest - det är det första steget till en bättre hörsel.

Ett hörseltest visar hur du hör - vilka frekvenser hör du och vilka frekvenser hör du eventuellt inte? Om hörseltestet visar att din hörsel är nedsatt hjälper din legitimerade audionom dig med val av eventuella hörselhjälpmedel, oftast behandlas nedsatt hörsel med en eller två hörapparater. Läs mer om tecken på nedsatt hörsel

Hörapparat är den vanligaste behandlingen av nedsatt hörsel. En hörselnedsättning går inte att bota, hörapparat är ett hjälpmedel som kan hjälpa dig till en bättre hörsel. Våra legitimerade audionomer försöker alltid möta dina önskemål för vad som är viktigt för just dig: Vill du höra bättre i bilen? Eller önskar du att höra ljudet från tv:n bättre? Självklart baseras också rekommendationen av hörapparat på din hörselkurva och hur trång/stor hörselgång du har. Läs mer om våra olika hörapparater.

Rekommendationerna av hörapparat är alltid individuellt anpassade utefter vad som är bäst för dig och din hörselnedsättning. Att prova ut hörapparat ur Region Uppsalas sortiment kostar 300 kr (oavsett om du provar ut en eller två hörapparater). Du kan också välja att prova ut hörapparat ur Audikas privata sortiment. Då betalar du den faktiska kostnaden för hörapparaten/hörapparaterna. 

När du har provat ut hörapparat får du lov att använda den under cirka 30 dagar. Efter det kommer du tillbaka till oss på ett uppföljningsbesök, läs mer om hela hörselprocessen här.

När bytte du hörapparat/hörapparater sist? Hörseln förändras med åren. Det kan betyda att den hörapparat du provade ut för några år sedan inte längre är anpassad för din hörselnedsättning. Kontakta oss för mer information.

Audikas audionomer har tre års universitetsutbildning och legitimation från Socialstyrelsen.

Vad innebär det att vara en legitimerad audionom och hur kan audionomer hjälpa dig till en bättre hörsel? Audikas legitimerade audionomer i Uppsala utför hörseltester, behovsbedömningar och planerar individuella rehabiliteringsplaner för just din hörselnedsättning. Audikas legitimerade audionomer i Uppsala hjälper dig också med att prova ut hörapparater av hög kvalitet, anpassar arbetshjälpmedel och hjälper dig att med formgjutna/individanpassade hörselskydd. Du och dina anhöriga får också råd om hur ni på bästa sätt kan kommunicera i olika miljöer både med och utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer i Uppsala är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential. 

Audikas hörselklinik i Uppsala ligger på Kålsängsgränd 10 C, i Uppsala innerstad. Hörselkliniken ligger ovanför Apoteket (Lloyds Apotek). I närområdet ligger Samariterhemmets Vårdcentral och Närakuten Uppsala. Att promenera från Uppsala Centralstation till hörselkliniken tar ungefär 10 minuter. Det finns också möjlighet att åka buss. Det finns en busshållplats som endast ligger några få minuters (cirka 5 minuter) gångavstånd från hörselkliniken. Busshållplatserna heter Uppsala Bäverns gränd. Hit kan du åka med busslinjerna 3, 4, 8, 30, 101, 107, 188 och 896. Vill du hellre ta bilen till hörselkliniken finns det möjlighet till parkering (ej gratis) i nära anslutning till kliniken. Audikas hörselklinik ligger på plan 1. Gå in i entrén och följ skyltningen inne i trapphuset. 

Audika på Kålsängsgränd har ingen bemannad reception. Behöver du hjälp utan tidsbokning rekommenderar vi dig att du besöker Audika på Dragarbrunnsgatan 15 som har bemannad reception alla vardagar. Där kan du köpa batterier, slangar, domer eller hörselhjälpmedel. Du kan också få hjälp med enklare service. 

Få dina batterier skickade till dig - beställ batterier och andra förbrukningsartiklar och/eller hörselhjälpmedel i vår webshop: hörselbutik.se

Förutom Audika Kålsängsgränd har Audika en till klinik som ligger på Dragarbrunnsgatan 15. Audika Dragarbrunnsgatan erbjuder hörseltest och utprovning av hörapparater precis som Audika Kålsängsgränd. Dessutom har Audika Dragarbrunnsgatan bemannad reception. Välkommen.

Audika Uppsala, Dragarbrunnsgatan - hörapparat och hörseltest

Fler hörselkliniker i Uppsala, hörapparat och hörseltest

Audikas hörselklinik i Västerås är auktoriserad av Region Uppsala. Det betyder att samma regler och kostnader gäller på vår hörselklinik i Västerås som på våra hörselkliniker i Uppsala.

Audika Västerås, hörapparat och hörseltest

1177 kan du hitta alla hörselkliniker som arbetar på uppdrag av Region Uppsala.

Vi som arbetar här

 • Henrik L

  Verksamhetschef

  Uppsala
 • Hanna N

  Leg. Audionom

  Uppsala

 • Ida G

  Leg. Audionom

  Uppsala

 • Maria L

  Leg. Audionom

  Uppsala

 • Matilda T

  Leg. Audionom

  Uppsala