Hörapparat & hörseltest hos audionom i Skåne

Audika hjälper dig till en bättre hörsel, varmt välkommen till Audikas hörselkliniker i Skåne. Du är välkommen utan remiss. Våra legitimerade audionomer hjälper dig bland annat med att kolla din hörsel och att prova ut hörapparat.

 

Snabbfakta - Audika i Skåne

 • Audika har 8 hörselkliniker i Skåne. Hitta hörselklinik i Skåne.

 • Hörseltest i Skåne kostar 200 kr (frikort gäller). Du behöver ingen remiss. Mer om hörseltest i Skåne.

 • Hörapparat i Skåne kan provas ut både ur regionens sortiment och ur Audikas privata sortiment. Hörapparat i Skåne.

 • Audika arbetar på uppdrag av Region Skåne.

 • Audikas audionomer i Skåne är legitimerade.

Boka rådgivning av hörapparat och hörseltest hos Audikas legitimerade audionomer på Audikas hörselkliniker i Skåne. Ingen remiss krävs.

Vart ligger din närmaste hörselklinik i Skåne? Audika har 8 hörselkliniker i Skåne. På våra hörselkliniker får du hjälp med att testa din hörsel, prova ut hörapparat och/eller andra hörselhjälpmedel samt hjälp med service av dina hörapparater. Du kan också få hjälp med enklare service och köpa tillbehör till dina hörapparater på de kliniker som vi har reception.

Hitta din närmaste hörselklinik i Skåne - här hittar du alla adresser till Audikas hörselkliniker i Skåne. Vill du veta mer om hörselklinikens öppettider eller få vägbeskrivning? Klicka på länken till hörselkliniken så kommer du till hörselklinikens sida.

 

1177 hittar du alla hörselkliniker i Skåne som är auktoriserade av Region Skåne.

Boka rådgivning av hörapparat och hörseltest hos Audikas legitimerade audionomer på Audikas hörselkliniker i Skåne. Ingen remiss krävs.

Vet du med dig att du hör dåligt eller att din hörsel är nedsatt? Välkommen att göra ett hörseltest hos Audikas hörselkliniker i Skåne. Hörseltest i Skåne kostar 200 kr (frikort gäller) och du behöver ingen remiss för att boka en tid.

Mer om hörseltest i Skåne

Hör du sämre än normalt? Har du svårt att höra talet i bullriga miljöer? Vet med dig att du har en hörselnedsättning? Då är du varmt välkommen att göra ett hörseltest på någon av Audikas hörselkliniker i Skåne. Hörseltestet kostar 200 kr (frikort gäller) och du behöver ingen remiss för att boka en tid. Du kan ringa eller fylla i ett bokningsformulär för att boka en tid. 

Boka hörseltest formulär

0200-111450 

Besöket tar ungefär en timme och under besöket kommer en av våra legitimerade audionomer testa din hörsel. Du kommer att få göra ett komplett hörseltest som inkluderar olika hörselmätningar. Du kommer bland annat få lyssna på olika toner och notera vilka toner du hör. Efter hörseltestet är genomfört, gör audionomen en behovsbedömning av din hörsel och dina behov.  

Vad visar hörseltestet? Hur du hör, vilka toner du hör och eventuellt inte hör. Har du svårt att höra ljusa eller mörka toner? Det får du reda på efter att hörseltestet är genomfört. Om hörseltestet visar att du har nedsatt hörsel och om audionomen bedömer att du kan vara hjälpt av hörapparat är rekommendationen att prova ut hörapparat. Hörapparat är det vanligaste hjälpmedlet för personer med nedsatt hörsel.

Vad kostar det att prova ut en hörapparat i Skåne? Varför är det viktigt att använda hörapparat? 

Mer om hörapparat i Skåne

 

Boka rådgivning av hörapparat och hörseltest hos Audikas legitimerade audionomer på Audikas hörselkliniker i Skåne. Ingen remiss krävs.

Om du provar ut hörapparat i Skåne kan du antingen välja hörapparat ur Region Skånes upphandlade sortiment av hörapparater eller ur Audikas privata sortiment. Vad kostar det att prova ut hörapparat ur Region Skånes sortiment, vem behöver hörapparat och varför är det viktigt att använda hörapparat?

Mer om hörapparat i Skåne

Om du väljer att gå vidare och är berättigad hörapparat enligt Region Skånes regler och riktlinjer har du som patient hos Audika två alternativ:

 • Du kan välja att prova ut hörapparat från regionens upphandlade sortiment. Då betalar du 1 000 kr som är Regionens utprovningsavgift.

 • Du kan välja att prova ut hörapparat som inte ingår i regionens upphandlade sortiment utan ur Audikas privata sortiment (Friare val). Då får du en rekvisition på 1 800 kr per hörapparat av regionen. Om den hörapparat du väljer kostar mer, betalar du själv mellanskillnaden. En utprovningsavgift på 1 000 kr betalas även vid detta val, men återbetalas vid en eventuell retur av Audika.


Utprovningsavgiften på 1 000 kr betalar du vid detta besök oavsett om du väljer att prova ut hörapparat ur regionens sortiment eller köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment.

 

Hörapparater hjälper personer med nedsatt hörsel till en bättre hörsel. Hörapparater är små ljudanläggningar som hjälper till att fånga in och förstärka ljudet i vår omgivning. Om du är berättigad att prova ut hörapparat är rekommendationen att prova ut hörapparat. Din legitimerade audionom hjälper med ditt val av hörapparat. Audionomen utgår alltid efter varje enskild individs hörselnedsättning, behov och livssituation i sina rekommendationer.

Vilken är den bästa hörapparaten? Det finns inte en hörapparat som är bäst för alla typer av hörselnedsättningar. Din hörsel är unik och likaså din hörselnedsättning. Det är ditt individuella behov som styr valet av hörapparat. 

Läs mer om våra hörapparater

 

Det är viktigt att behandla en hörselnedsättning med hjälp av hörapparat. Dels för att det finns många fördelar med att använda hörapparat men också för att det minskar risken för vissa negativa konsekvenser som kan uppstå av en obehandlad hörselnedsättning. Behandla din hörselnedsättning och:

 • Hör vad andra säger

 • Delta i konversationer

 • Vistas i miljöer med mycket bakgrundsljud, likt caféer och restauranger

 • Minska risken för negativa konsekvenser som kommer med en obehandlad hörselnedsättning

 

Behåll ditt aktiva och sociala liv genom att behandla din hörselnedsättning och använda hörapparat. En obehandlad hörselnedsättning kan leda till konsekvenser som kommunikationssvårigheter, ökad trötthet och social isolering.

Vart i Skåne kan du prova ut hörapparat?

Hitta hörselklinik i Skåne

 

Boka rådgivning av hörapparat och hörseltest hos Audikas legitimerade audionomer på Audikas hörselkliniker i Skåne. Ingen remiss krävs.

Audikas audionomer i Skåne är legitimerade. Det innebär att audionomerna har en treårig universitetsutbildning och en legitimation från av Socialstyrelsen. Du möter våra audionomer på våra hörselkliniker i Skåne. Hur kan Audikas legitimerade audionomer hjälpa dig?

Audikas legitimerade audionomer i Skåne hjälper dig till en bättre hörsel. Audionomerna hjälper dig med:

 • Att göra hörseltester

 • Genomföra en behovsbedömning

 • Lägga upp rehabiliteringsplaner

 • Prova ut hörapparater och/eller hörselhjälpmedel

 • Arbetsplatsanpassning

 • Prova ut formgjutna hörselskydd

 • Ge kommunikationsråd

 

Audikas legitimerade audionomer i Skåne är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Närmaste audionom i Skåne