Dragarbrunnsgatan

Boka ett hörseltest
Dragarbrunnsgatan 15, 753 20, Uppsala

Stängt alla helgdagar. Ditt samtal går till vår kundservice.

Öppen mottagning: 12:45–13:30

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Uppsala

Vill du få hjälp med in hörsel? Välkommen till Audikas hörselklinik på Dragarbrunnsgatan i Uppsala på uppdrag av Region Uppsala. Audikas legitimerade audionomer på Dragarbrunnsgatan hjälper dig till en bättre hörsel. Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring kundservice på 0200-111450.

  • Hörseltest på Dragarbrunnsgatan i Uppsala är kostnadsfritt. Du behöver ingen remiss.
  • Hörapparat på Dragarbrunnsgatan i Uppsala kan provas ut ur regionens eller Audikas sortiment.
  • Audikas hörselklinik på Dragarbrunnsgatan i Uppsala är auktoriserad av Region Uppsala.
  • Öppen mottagning: Rådgivning av legitimerad audionom utan att boka tid varje dag mellan kl 12.45-13.30. Servicen riktar sig till befintliga hörapparatsanvändare.

Gratis hörseltest på Dragarbrunnsgatan, Uppsala

Märker du att din hörsel har förändrats? Har du svårare att delta i konversationer när många pratar samtidigt? Behöver du höja volymen på tv:n? Då kan det vara bra att kolla din hörsel.

Hörseltest på Dragarbrunnsgatan i Uppsala är kostnadsfritt. Du behöver ingen remiss för att boka en tid. Boka ett hörseltest på Dragarbrunnsgatan i Uppsala genom att fylla i vårt formulär.

Så går det till att göra ett hörseltest på Dragarbrunnsgatan 

Hörseltestet genomförs av en legitimerad audionom i en ljudisolerad miljö. Audionomen genomför olika typer av hörselmätningar, bland annat ett så kallat ton-test. Under besöket får du också berätta hur du upplever din hörsel - hur tycker du att du hör? Vilka situationer är mer utmanade än andra? Det är frågor som är bra att fundera på innan du kommer på besöket.

Resultatet av hörseltestet visar hur du hör, det vill säga om din hörsel är normal eller nedsatt. Hörseltestet visar också om du kan vara hjälpt av hörapparat. 

Besöket tar cirka en timme.

Mer information hittar du på sidorna om hörseltest och hörselnedsättning.

Vill du boka en tid för ett hörseltest på Dragarbrunnsgatan i Uppsala? Boka ett hörseltest

Hörapparat på Dragarbrunnsgatan, Uppsala

Att prova ut hörapparat på Dragarbrunnsgatan i Uppsala

Om du provar ut hörapparat på Dragarbrunnsgatan i Uppsala kan du antingen välja att prova ut hörapparat ur Region Uppsalas sortiment eller ur Audikas privata sortiment.

Om du provar ut hörapparat ur Region Uppsala betalar du en egenavgift på 340 kr oavsett om du provar ut en eller två hörapparater. Provar du ut hörapparat ur Audikas privata sortiment betalar du den faktiska kostnaden för hörapparaterna. Besöket är kostnadsfritt. 

Dagens moderna hörapparater är små, diskreta och mer tekniskt avancerade än någonsin förut. Läs mer om våra hörapparater.

Vad händer efter att du provat ut hörapparat? Hörselprocessen beskriver alla steg, från hörseltest till avslutad hörselrehabilitering.

Är du i behov av en ny hörapparat? Vår rekommendation är att du provar ut en ny efter några år om du upplever att din nuvarande hörapparat inte längre hjälper dig på bästa sätt. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Audionom på Dragarbrunnsgatan, Uppsala

Audikas audionomer har tre års universitetsutbildning och legitimation från Socialstyrelsen.

Audikas legitimerade audionomer i Uppsala hjälper dig med:

  • Hörseltest
  • Prova ut hörselhjälpmedel, hörapparat och arbetshjälpmedel
  • Individanpassade hörselskydd

Du och dina närmaste får också råd om hur ni på bästa sätt kan kommunicera i olika vardagssituationer med och utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer på Dragarbrunnsgatan i Uppsala är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential. 

Audikas hörselklinik på Dragarbrunnsgatan, Uppsala

Öppettider till Audikas hörselklinik på Dragarbrunnsgatan

Audikas hörselklinik på Dragarbrunnsgatan i Uppsala har öppet måndag-torsdag 8.15-16.30 och fredag 08.15-14.00. Lunchstängt 12.00-12.30. Hörselkliniken har bemannad reception under alla vardagar. 

Under vår öppna mottagning kan du som är hörapparatsanvändare få hjälp med enklare serviceärenden hos legitimerad audionom. Audika på Dragarbrunnsgatan har öppen mottagning varje dag mellan klockan 12:45-13:30. 

Hundar är ej tillåtna på klinik, ledarhundar är välkomna.

Vill du hellre handla dina tillbehör eller förbrukningsartiklar digitalt? Då kan du beställa dem i vår webshop: hörselbutik.se.

Vägbeskrivning till Audikas hörselklinik på Dragarbrunnsgatan

Audika har två hörselkliniker i Uppsala. Audika på Dragarbrunnsgatan 15 ligger i Uppsala centrum. Hörselkliniken är belägen några minuters promenad från Uppsala Centralstation.

Till Uppsala Centralstation kan du ta dig med tåg, buss och bil. Närmaste busshållplats ligger endast några minuters promenad från hörselkliniken, den heter Uppsala Stadsbibliotek. Hit kan du ta dig med buss nummer 6 och 9. Sök din resväg på UL.se.

De två närmaste tvärgatorna till Dragarbrunnsgatan är Klostergatan och S:t Olofsgatan. I närområdet ligger också Uppsala Stadsbibliotek och Uppsala Missionskyrka. 

Fler hörselkliniker i Uppsala

I Uppsala har Audika två hörselkliniker, en på Dragarbrunnsgatan och en på Kålsängsgränd. Vill du hellre boka hörseltest eller prova ut hörapparat på Kålsängsgränd? 

Audikas hörselklinik i Uppsala, Kålsängsgränd - hörapparat och hörseltest

Alla Audikas hörselkliniker i Uppsala, hörapparat och hörseltest

1177 kan du hitta alla hörselkliniker som arbetar på uppdrag av Region Uppsala.

Vi som jobbar här

Bild på Maria som är verksamhetschef på Audikas hörselklinik i Uppsala på Dragarbrunnsgatan där du kan få hjälp med hörseltest och hörapparater
Maria
Verksamhetschef
Bild på Agnes som hjälper dig med hörseltest och utprovning av hörapparater hos en legitimerad audionom på Audikas hörselklinik på Dragarbrunnsgatan i Uppsala
Agnes
Koordinator
ild på Esther som är legitimerad audionom på Audikas hörselklinik på dragarbrunnsgatan i Uppsala och hjälper dig med hörapparater och att göra hörseltest
Esther
Leg. Audionom
Bild på Ruweyda, audionom på Audikas hörselklinik i Uppsala på Dragarbrunnsgatan som hjälper dig vid utprovning av hörapparater och hörseltest
Ruweyda

Google Omdömen

4,1
41 Omdömen
Kristina Eriksson
5

Tack för hjälpen, o vilken service o trevlig personal

för 4 år sedan
Sigrid Lundqvist
5

Trevlig personal och fick hjälp snabbt

för 6 månader sedan
bo johansson
5

Mycket bra på alla sättt

för ett år sedan
Läs alla omdömen