bakom-orat-horapparat-horapparater

Diskreta bakom-örat-hörapparater

Letar du efter en diskret hörapparat? Då kan en bakom-örat-hörapparat vara en hörapparat för dig. Bakom-örat-hörapparater är mycket diskreta eftersom de bärs bakom örat. Den större delen av hörapparaten, också kallad hörapparatens skal, placeras bakom örat. Ljudet överförs från skalet via en liten ljudslang/tunn kabel till delen som sitter inuti örat. Bakom-örat-hörapparater finns i flera olika diskreta färger och modeller. På den här sidan hittar du all information om bakom-örat-hörapparater. Scrolla eller använd länkarna för att hitta informationen du söker:

Bakom-örat-hörapparater är diskreta hörapparater som placeras bakom örat. En bakom-örat-hörapparat är så diskret att den knappt syns. Lär dig om våra bakom-örat-hörapparater.

Bakom-örat-hörapparater är inte bara diskreta och smidiga, de är också hörapparaterna som erbjuder mest förstärkning och som passar nästan alla typer av hörselnedsättningar. Bakom-örat-hörapparater sitter bekvämt bakom örat och ger en mer naturlig hörupplevelse än hörapparater som placeras inuti hörselgången, mycket för att det inte finns något som ”täpper” till hörselgången.

Bakom-örat-hörapparater finns i många olika färger och modeller vilket ger dig möjlighet att välja en hörapparat som passar bäst för dina behov och din livsstil. Vissa modeller av bakom-örat-hörapparater går att ansluta till internet och/eller ladda. 

 • Passar flest typer av hörselnedsättningar

 • Diskreta och bekväma att bära bakom örat

 • Naturlig hörupplevelse

Vad är en ljudslang? Vart sitter högtalarenheten? Lär dig mer om en bakom-örat-hörapparats olika delar, titta på vår korta förklaringsfilm. På filmen ser du Oticon Opn miniRITE. 

[iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/MpMv8g1yGj8" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen][/iframe]
Olika delar av en hörapparat du placerar bakom örat. Se hur alla delar på en bakom-örat-hörapparat ser ut. Se vår korta förklaringsfilm om bakom-örat-hörapparater.

Om du är intresserad av att prova en bakom-örat-hörapparat är du varmt välkommen att kontakta oss. Fyll i dina uppgifter i formuläret så kontaktar vi dig.

*
*
*

Det finns olika typer av bakom-örat-hörapparater. Hörapparaterna är olika när det kommer till design, teknik och funktion. Det finns i regel två olika typer av bakom-örat-hörapparater: BTE och RITE. Den huvudsakliga skillnaden mellan BTE och RITE är att högtalarenheten på en RITE-hörapparat är placerad inuti hörselgången medan högtalarenheten på en BTE-hörapparat är inbyggd i skalet som sitter bakom örat. 

 • En BTE-bakom-örat-hörapparat är den vanligaste modellen av bakom-örat-hörapparater- Läs mer om vad en diskret bakom-örat-hörapparat kan göra för dig och din hörsel!

  BTE-hörapparater

   

  BTE-hörapparater är de vanligaste hörapparaterna. Hörapparaterna har ett skal, en ljudslang och en dome. Ljudet överförs från skalet via en ljudslang till en dome. BTE-hörapparater har ett större batteri än RITE-hörapparater och har plats för en större förstärkare, vilket gör dem mer kraftfulla.
   

  • Vanligaste typen av hörapparat som passar många typer av hörselnedsättningar
  • Erbjuder mer förstärkning än andra typer av modeller
  • Diskreta bakom örat
 • En RITE-bakom-örat-hörapparat är en mindre modell av bakom-örat-hörapparat. Lär dig om funktionerna och fördelarna med diskreta bakom-örat-hörapparater.

  RITE-hörapparater

  RITE-hörapparater är också vanliga bakom-örat-hörapparater. Till skillnad från BTE-hörapparater, är högtalarenheten på RITE-hörapparater placerad i hörselgången. Det betyder att skalet, som placeras bakom örat, är lite nättare än på BTE-hörapparater. En tunn kabel länkar samman skalet och högtalarenheten.

  • Mindre och mer diskret än BTE-hörapparater
  • Bra förstärkning av högre toner (så som ljusa röster/ljud)
  • Vaxfilter som minimerar risken för att mycket vax samlas
Bakom-örat-hörapparat har olika tillbehör. Du behöver tillbehör för att din bakom-örat-hörapparat ska fungera. Lär dig mer om hörapparater som du placerar bakom örat.

Det finns olika tillbehör till bakom-örat-hörapparater som är nödvändiga för att hörapparaterna ska fungera, bland annat batterier, domer, slangar och vaxfilter.  Det finns olika tillbehör till olika modeller av bakom-örat-hörapparater. Vill du veta mer om våra tillbehör? Gå till vår sida som beskriver alla tillbehör.

Tillbehör

Hörapparater som du placeras bakom örat kan kopplas ihop med olika hörselhjälpmedel. Det finns olika hörselhjälpmedel för olika bakom-örat-hörapparater.

Hörselhjälpmedel är ett komplement till hörapparater och kan användas i situationer när hörapparaten inte räcker till. Det kan exempelvis vara svårt att höra ljudet från tv:n eller i en miljö när många pratar samtidigt. I sådana situationer kan hörselhjälpmedel vara till stor hjälp. Det finns olika typer av hörselhjälpmedel som är kompatibla med bakom-örat-hörapparater. 

Hörselhjälpmedel

 • Om en bakom-örat-hörapparat kan hjälpa dig till en bättre hörsel beror på några olika faktorer. Det beror bland annat på din hörselnedsättning, din hörselgång, ditt öra och dina behov. 

 • Vilken bakom-örat-hörapparat som passar dig bäst beror främst på din hörselnedsättning, din hörselgång och ditt öra. En BTE-hörapparat kan vara en bra hörapparat om du har mer uttalad hörselnedsättning och mindre hörselgångar medan en RITE-hörapparat kan vara en bra lösning för dig som har en enklare hörselnedsättning och vill ha en mindre hörapparat. Valet av hörapparat görs i samråd med din legitimerade audionom. Audionomen utgår alltid efter din individuella situation i sina rekommendationer.

 • Många personer kombinerar glasögon med en bakom-örat-hörapparat och tycker att det fungerar bra. 

Hörselklinik

Hitta din
hörselklinik

Hitta din hörselklinik