Låt oss hjälpa dig med din hörsel även i Corona-tider, läs mer på sidan: Audika & Corona.

En legitimerad audionom hjälper dig med din hörsel. Få information om hur en audionom kan hjälpa dig och vart du kan hitta din närmaste audionom. Läs mer här!

En audionom hjälper dig att höra bättre 

En audionom hjälper personer med nedsatt hörsel att nå sin fulla hörselpotential. En audionom är expert på att individanpassa såväl tekniska som pedagogiska lösningar för varje individ.

En legitimerad audionom hjälper dig med din hörsel. Få information om hur en audionom kan hjälpa dig och vart du kan hitta din närmaste audionom. Hitta din närmaste audionom hos Audika.

Audika har ett 30-tal hörselkliniker och cirka 120 legitimerade audionomer runt om i Sverige. Du kan besöka en legitimerad audionom på någon av våra hörselkliniker i Uppsala, Stockholm, Östergötland, Skåne, Kalmar, Karlskrona och Västerås. Hitta din närmaste audionom och hörselklinik, klicka på länken nedan.

Hitta din hörselklinik

En audionom får sin legitimation utfärdad av Socialstyrelsen efter minst tre års avklarad utbildning. Audionomutbildningen består av ämnen inom medicin, pedagogik och teknik. En audionom får med sig både praktiska och teoretiska färdigheter från utbildningen då den innehåller olika undervisningsformer. Alla Audikas audionomer är legitimerade.

En legitimerad audionom hjälper personer med nedsatt hörsel till en bättre hörsel. Audionomen undersöker om individen har nedsatt hörsel och lägger upp en plan för att behandla hörselnedsättningen. Om det är aktuellt, hjälper audionomen med val av hörapparat baserat på individens enskilda behov. Audionomen är expert på hörsel och kommunikation. De hjälper personer med nedsatt hörsel att prova ut hörapparat och ger råd om hur de och deras anhöriga på bästa sätt kan kommunicera i olika vardagssituationer.

Sammanfattningsvis, en audionom hjälper dig att:

  • Testa din hörsel
  • Göra en behovsbedömning av dina behov
  • Lägga upp en individuellt anpassad rehabiliteringsplan för din hörselnedsättning
  • Prova ut hörapparat och/eller andra hörselhjälpmedel
  • Anpassa din arbetsplats (arbetshjälpmedel)
  • Formgjuta/individanpassa hörselskydd
  • Ge dig dig och dina nära råd om hur ni på bästa sätt kan kommunicera i olika vardagssituationer (med eller utan hörapparat) 
En legitimerad audionom hjälper dig med din hörsel. Få information om hur en audionom kan hjälpa dig och vart du kan hitta din närmaste audionom. Läs mer om Audikas legitimerade audionomer.

Audikas legitimerade audionomer är experter på hörsel och tycker att alla detaljer i livet är värda att höra. För Audikas legitimerade audionomer finns det inga kompromisser, audionomerna vill att du ska nå din fulla hörselpotential. Audikas legitimerade audionomer arbetar efter att varje person är unik och har enskilda behov. Välkommen till oss på Audika.

Boka en tid

boka-tid-hos-legitimerad-audionom-audionomer-audionomen 

 

Misstänker du att du behöver hjälp med din hörsel eller behöver en ny hörapparat? Önskar du få rådgivning av en legitimerad audionom? Varmt välkommen att fylla i dina kontaktuppgifter i formuläret nedan. Vi ringer sedan upp dig och bokar en tid som passar dig. 

*
*
*

Läs mer om audiologi och hörsel

Hörselklinik

Hitta din
hörselklinik

Hitta din hörselklinik