Låt oss hjälpa dig med din hörsel även i Corona-tider, läs mer på sidan: Audika & Corona.

Sensorineural hörselnedsättning

Alla förlorar små hårceller i innerörat under livets gång, som en del av den naturliga åldrandeprocessen. Detta beror på skador på de små hårcellerna i innerörat som orsakas av ålder, buller eller sjukdom. Denna form av hörselnedsättning kallas sensorineural hörselnedsättning.

Om du tror att du eller någon du känner har nedsatt hörsel, tveka inte att kontakta oss på Audika. Vi har djup kunskap om alla typer av hörselnedsättningar – och vi kan hjälpa dig.

Orsaker till sensorineural hörselnedsättning

Sensorineural hörselnedsättning är den vanligaste typen av hörselnedsättning. Den orsakas främst av skador på de känsliga hårcellerna i innerörat eller skador på hörselnerven som hindrar ljud från att överföras ordentligt från örat till hjärnan. Denna typ av hörselnedsättning uppstår oftast på grund av naturligt åldrande eller regelbunden exponering mot höga ljudnivåer – men även andra orsaker som virusinfektioner, sjukdomar, cancerbehandlingar och mediciner kan orsaka en sensorineural hörselnedsättning. Skadan är oftast permanent, och hörapparat behövs ofta för att förbättra hörseln.

Hur man behandlar sensorineurala hörselnedsättningar

Behandlingen av sensorineurala hörselnedsättningar beror på ett antal faktorer. Det bästa sättet för dig att få optimal behandling är att boka en konsultation och ett hörseltest hos Audika. På så vis kan vi bedöma omfattningen av din sensorineurala hörselnedsättning och ta fram den bästa behandlingsplanen och lösningen för just dig. I vissa fall kan receptbelagd medicin mildra symptomen och minska inflammationen i innerörat så att ljudet blir tydligare. I andra fall, om din hörselnedsättning beror på skadade hårceller, kan din sensorineurala hörselnedsättning vara obotlig. Men detta innebär inte att den inte kan behandlas – de flesta som har en sensorineural hörselnedsättning har nytta av hörapparat.

Boka ett hörseltest

Hörapparater för alla öron

Audika har hörapparater för alla typer av hörselnedsättning. Osynliga som sitter inne i örat eller diskreta som sitter bakom örat för milda till grava hörselnedsättningar. Vi hittar det som passar dig, din livstil och din hörselnedsättning bäst.

 

Kontakta oss

*
*
*
*
*
Hörselklinik

Hitta din
hörselklinik

Hitta din hörselklinik