Få vägbeskrivning

Kalmar

Södra Malmgatan 7
392 49 Kalmar
0200-111450 Ditt samtal går till vår kundservice
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Kalmar

Audikas legitimerade audionom i Kalmar hjälper dig med din hörsel. Välkommen till Audikas hörselklinik i Kalmar.

 • Hörseltest i Kalmar är kostnadsfritt. Ingen remiss krävs.

 • Hörapparat i Kalmar provas ut ur Audikas privata sortiment. 

 • Audikas audionom i Kalmar är legitimerad.

 • Aktuellt just nu: Vi på Audika har anpassat vår verksamhet efter rådande Corona-situation och erbjuder flera olika möjligheter att få hjälp med din hörsel både digitalt och på klinik. Vi har infört flera försiktighetsåtgärder för att du ska känna dig trygg med att besöka våra hörselkliniker. Vi är bland annat extra noga med handhygien, rengöring av ytor, instrument och rum före och efter alla besök. Alla besök sker på tu man hand med din audionom och endast fullt friska medarbetare går till jobbet. Vi har även ställt in alla drop-in tillfällen så som Drop-in service. Hitta information om senaste nytt på sidan: Audika & Corona.


Första steget till en bättre hörsel är ett hörseltest, boka ett hörseltest genom att fylla i vårt bokningsformulär eller ring oss på 0200-111450.

Vem är välkommen på ett hörseltest? Om du exempelvis upplever att det börjar bli svårt att följa med i konversationer eller om du ofta behöver be andra att upprepa sig kan det vara dags att göra ett hörseltest.

Hörseltest i Kalmar är gratis och du behöver ingen remiss för att boka en tid. Boka ett hörseltest i Kalmar genom att fylla i vårt formulär.

En legitimerad audionom utför hörseltestet och hörseltestet görs i en ljudisolerad miljö. Under hörseltestet får du bland annat lyssna på olika toner där din uppgift är att notera vilka toner du hör. Under besöket får du också berätta hur du upplever din hörsel samt vilka behov du har. 

Resultatet av hörseltestet visar hur du hör, det vill säga om din hörsel är normal eller nedsatt. Hörseltestet visar också om du kan vara hjälpt av hörapparat. 

Besöket tar cirka en timme.

Mer information hittar du på sidan om hörseltest.

Vill du boka en tid för ett hörseltest i Kalmar? Boka ett hörseltest.

Vad kostar en hörapparat i Kalmar? Audikas hörselklinik i Kalmar är helt privat. Det betyder att du betalar den faktiska kostnaden för hörapparaten eller hörapparaterna. Du får prisinformation av din legitimerade audionom under ditt besök. Ditt besök för att prova ut hörapparat, utprovningsbesöket, kostar 1000 kr.

Hos Audika kan du välja olika typer av hörapparater från olika märken, bland annat från Oticon och Bernafon. Audika erbjuder den allra senaste hörapparatsteknologin. Mer information om hörapparater.

När du har provat ut hörapparat får du lov att prova din eller dina hörapparater under några veckor innan du helt och hållet bestämmer dig. Vår rekommendation är att använda den/dem så mycket som möjligt i så många olika miljöer som möjligt. Du är sedan välkommen på ett uppföljningsbesök. Hörselprocessen beskriver hela processen.

Din hörsel förändras med åren. Vårt råd är byta ut din eller dina hörapparater efter några år så att du har en hörapparat som är anpassad efter din hörselnedsättning. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Audikas audionom i Kalmar är legitimerad vilket betyder att vår audionom har tre års universitetsutbildning och legitimation från Socialstyrelsen. 

Audikas legitimerade audionom i Kalmar hjälper dig med:

 • Hörseltest
 • Utprovning av hörapparat, arbetshjälpmedel och/eller andra hörselhjälpmedel
 • Formgjutna hörselskydd


Du och dina närmaste får även hjälp med kommunikationsråd om hur ni på bästa sätt kan kommunicera med varandra, även utan och med hörapparat.

Audikas legitimerade audionom i Kalmar är expert på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audika i Kalmar tar emot personer som har bokat ett besök. I Kalmar har Audika ingen möjlighet att ta emot drop-in. Om du vill köpa tillbehör till dina hörapparater så som batterier, vaxfilter eller slangar kan du göra det i samband med ditt bokade besök. Du kan också då få hjälp med eventuella hörselhjälpmedel.

Behöver du köpa tillbehör, förbrukningsartiklar eller hörselhjälpmedel direkt? Då kan du beställa det i vår webshop. Du får då dina produkter skickade hem till dig. Vår webshop: hörselbutik.se

Audika i Kalmar finns på Södra Malmgatan 7,  nära gatorna: Norra Vägen, Esplanaden och Strandgatan. Audikas hörselklinik ligger nära busshållplatsen, Kalmar Sveaplan. Hit kan du åka med buss 405. Restiden med buss från Kalmar Centrum till Kalmar Sveaplan är cirka 4 minuter. Vill du hellre ta en promenad är det snabbast att gå via Stationsgatan, Jenny Nyströms gränd, Unionsgatan och Postgatan. Promenaden tar ungefär 10-15 minuter och är cirka 900 meter lång. Följ Audikas hänvisningsskyltar när du väl är inne i byggnaden för att hitta till hörselkliniken.

Hörselkliniken ligger i närheten av Romersk-Katolska Kyrkan, Migrationsverkets kontaktcenter och Sveriges Radio Kalmar. 

Sök din snabbaste resväg på KLT.se.

Audika driver tre helt privata hörselkliniker. Förutom hörselkliniken i Kalmar driver Audika hörselkliniker i Karlskrona och Västerås.

Audikas hörselklinik i Karlskrona, hörapparat och hörseltest

Audikas hörselklinik i Västerås, hörapparat och hörseltest

Vi som arbetar här

 • Henrik L

  Verksamhetschef

  Kalmar

 • Charlotte N

  Leg. Audionom

  Kalmar