Få vägbeskrivning

Kalmar

Södra Malmgatan 7
392 34 Kalmar
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest
Kliniken är stängd mellan 10-12 den 10 oktober på grund av utbildning.

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Kalmar

Audika hjälper dig med din hörsel. Välkommen till Audikas hörselklinik i Kalmar.

 • Hörseltest i Kalmar är kostnadsfritt. Ingen remiss krävs.

 • Hörapparat i Kalmar provas ut ur Audikas privata sortiment. 

 • Audikas audionom i Kalmar är legitimerad.


Boka ett hörseltest genom att fylla i vårt bokningsformulär eller ring oss på 0200-111450.

Vem är välkommen på ett hörseltest? Om du exempelvis upplever att det börjar bli svårt att följa med i konversationer eller om du ofta behöver be andra att upprepa sig kan det vara dags att göra ett hörseltest.

Audikas hörselklinik i Kalmar är helt privat. För att boka tid för ett hörseltest kan du antingen ringa oss eller fylla i vårt bokningsformulär. Hörseltest i Kalmar är kostnadsfritt och du behöver ingen remiss från varken en vårdcentral eller läkare för att komma till oss.

Det är en legitimerad audionom som utför hörseltestet och resultatet av hörseltestet ger dig information om hur du hör. Din hörsel kanske är normal eller också nedsatt. Du kanske hör vissa toner bra medan andra mindre bra. Nedsatt hörsel är vanligt, ungefär 1 av 6 har en hörselnedsättning. Det är ungefär 1,5 miljoner människor. Nedsatt hörsel behandlas oftast av hörapparat. För att kunna få hjälp till en bättre hörsel är det första steget att göra ett hörseltest.

När är det dags att boka tid för ett hörseltest? Läs mer om tecken på nedsatt hörsel.

Vem kan vara hjälpt av hörapparat? Om hörseltestet visar att du har en hörselnedsättning och om din legitimerade audionom bedömer att du kan vara hjälpt av hörapparat är rekommendationen att prova ut hörapparat. Hos Audika kan du välja olika typer av hörapparater från olika märken, bland annat från Oticon och Bernafon. Din legitimerade audionom kommer att hjälpa dig med ditt val utifrån vilket behov du har, vad din hörselkurva visar och beroende på vad du har för önskemål.

Vilken hörapparat är bäst? Det finns ingen hörapparat som är det bästa valet för alla personer som har en hörselnedsättning. Din hörsel är unik. En hörapparat som passar dig och din hörsel är inte nödvändigtvis rätt hörapparat för en annan person. Mer information om hörapparater.

Vad kostar en hörapparat? Audikas hörselklinik i Kalmar är helt privat. Det betyder att du betalar den faktiska kostnaden för hörapparaten eller hörapparaterna. Du får prisinformation av din legitimerade audionom under ditt besök. Ditt besök för att prova ut hörapparat, utprovningsbesöket, kostar 1000 kr.

När du har provat ut hörapparat får du lov att prova din eller dina hörapparater under några veckor innan du helt och hållet bestämmer dig. Vår rekommendation är att använda den/dem så mycket som möjligt i så många olika miljöer som möjligt. Du är sedan välkommen på ett uppföljningsbesök. Hörselprocessen beskriver hela processen.

Din hörsel förändras med åren. Vårt råd är byta ut din eller dina hörapparater efter några år så att du har en hörapparat som är anpassad efter din hörselnedsättning. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Audikas audionom i Kalmar är legitimerad vilket betyder att vår audionom har tre års universitetsutbildning och legitimation från Socialstyrelsen. 

Audikas legitimerade audionom i Kalmar hjälper dig med din hörsel. Audionomen gör hörseltestet, behovsbedömningen och lägger upp en rehabiliteringsplan för dig och din hörselnedsättning. Det är också vår legitimerade audionom som provar ut din eller dina hörapparater samt eventuella andra hörselhjälpmedel. Vår legitimerade audionom i Kalmar hjälper dig också om du önskar prova ut formgjutna/individanpassade hörselskydd. Audionomen anpassar också arbetshjälpmedel. Du och dina närmaste får även hjälp med kommunikationsråd om hur ni på bästa sätt kan kommunicera med varandra, även utan och med hörapparat.

Audikas legitimerade audionom i Kalmar är expert på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audika i Kalmar finns på Södra Malmgatan 7. Hörselkliniken ligger i nära anslutning till gatorna: Norra Vägen, Esplanaden och Strandgatan. Audikas hörselklinik ligger nära busshållplatsen, Kalmar Sveaplan. Hit kan du åka med buss 405. Restiden med buss från Kalmar Centrum till Kalmar Sveaplan är cirka 4 minuter. Vill du hellre ta en promenad är det snabbast att gå via Stationsgatan, Jenny Nyströms gränd, Unionsgatan och Postgatan. Promenaden tar ungefär 10-15 minuter och är cirka 900 meter lång. Följ Audikas hänvisningsskyltar när du väl är inne i byggnaden för att hitta hörselkliniken.

Hörselkliniken ligger i närheten av Romersk-Katolska Kyrkan, Migrationsverkets kontaktcenter och Sveriges Radio Kalmar. 

Audika i Kalmar tar emot personer som har bokat ett besök. I Kalmar har Audika ingen möjlighet att ta emot drop-in. Om du vill köpa tillbehör till dina hörapparater så som batterier, vaxfilter eller slangar kan du göra det i samband med ditt bokade besök. Du kan också då få hjälp med eventuella hörselhjälpmedel. Behöver du köpa tillbehör, förbrukningsartiklar eller hörselhjälpmedel direkt? Då kan du beställa det i vår webshop. Du får då dina produkter skickade hem till dig. Vår webshop: hörselbutik.se

Audika driver tre helt privata hörselkliniker. Förutom hörselkliniken i Kalmar driver Audika hörselkliniker i Karlskrona och Västerås.

Audika Karlskrona, hörapparat och hörseltest

Audika Västerås, hörapparat och hörseltest

Vi som arbetar här

 • Henrik L

  Verksamhetschef

  Kalmar

 • Charlotte N

  Leg. Audionom

  Kalmar