Få vägbeskrivning

Lund

Gasverksgatan 3 A, plan 1
222 29 Lund
0200-111450 Ditt samtal går till vår kundservice
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Lund

Välkommen till Audikas hörselklinik i Lund. Audikas legitimerade audionomer i Lund kan hjälpa dig med din hörsel.

 • Hörseltest i Lund kostar 200 kr (frikort gäller). Ingen remiss krävs.

 • Hörapparat i Lund kan provas ut ur regionens eller Audikas sortiment.

 • Audikas hörselklinik i Lund är auktoriserad av Region Skåne. 


Upplever du nedsatt hörsel och vill boka en tid för ett hörseltest? Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring kundservice på  0200-111450.

Tycker du att du hör sämre än förut? Upplever du att din hörsel har förändrats? Tror du att du har nedsatt hörsel? Varmt välkommen att boka ett hörseltest i Lund om du upplever att du hör dåligt eller vet att du har nedsatt hörsel.

Hörseltest i Lund kostar 200 kr (frikort gäller). Du behöver ingen remiss från varken läkare eller vårdcentral för att boka en tid. Boka ett hörseltest i Lund genom att fylla i vårt formulär.

Hörseltestet genomförs av en legitimerad audionom i en ljudisolerad miljö. Under hörseltestet genomför audionomen olika typer av hörselmätningar för att kontrollera hur du hör. Under besöket får du också möjlighet att berätta hur du upplever din hörsel. 

Resultatet av ett hörseltest visar hur du hör, om hörseln är normal eller nedsatt. Hörseltestet visar också om du kan vara hjälpt av hörapparat.

Besöket tar ungefär en timme att genomföra.

Mer information hittar du på sidan om hörseltest.

Upplever du nedsatt hörsel och vill du boka en tid för ett hörseltest i Lund? Boka ett hörseltest.

Om du går vidare och provar ut hörapparat i Lund har du olika valmöjligheter, förutsatt att du som patient är berättigad hörapparat enligt Region Skånes regler om riktlinjer:

1. Du kan välja att prova ut hörapparat från regionens upphandlade sortiment. Då betalar du 1 000 kr som är Regionens utprovningsavgift.

2. Du kan välja att prova ut hörapparat som inte ingår i regionens upphandlade sortiment utan ur Audikas privata sortiment (Friare val). Då får du en rekvisition på 1 800 kr per hörapparat av regionen. Om den hörapparat du väljer kostar mer, betalar du själv mellanskillnaden. En utprovningsavgift på 1 000 kr betalas även vid detta val, men återbetalas vid en eventuell retur av Audika.

Moderna hörapparater är små, snygga och har aldrig tidigare varit så tekniskt avancerade. Du kan välja mellan olika färger och modeller. Läs mer om hörapparater.

Alla Audikas legitimerade audionomer i Lund är legitimerade. Audionomerna har en treårs universitetsutbildning och en legitimation utfärdad av Socialstyrelsen. 

Audikas legitimerade audionomer i Lund kan hjälpa dig med:

 • Testa hörseln
 • Utprovning av hörapparat, hörselhjälpmedel och arbetshjälpmedel
 • Individanpassade hörselskydd


Audionomen hjälper även dig och dina nära med kommunikationstips på hur ni bäst kan kommunicera i olika vardagssituationer, med eller utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer i Lund är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audikas hörselklinik i Lund har öppet måndag-torsdag 8.15-16.30 och fredag 08.15-14.00.

Hörselkliniken har ingen reception. På fredagar mellan 08.15 och 14.30 erbjuder vi dig möjligheten att få hjälp med enklare service eller köpa tillbehör till dina hörapparater utan att du behöver boka tid. Övriga dagar tar vi emot bokade besök.

Behöver du köpa batterier, domer, slangar eller kanske vaxfilter? I vår webshop kan du beställa förbrukningsartiklar, tillbehör och/eller andra hörselhjälpmedel. Webshopen hittar du här: hörselbutik.se

Audikas hörselklinik i Lund ligger i centrala Lund, mycket nära centralstationen och Bantorget. Det tar ungefär 5 minuter att gå från Lund Central och cirka 3 minuter att gå från Bantorget. Adressen till hörselkliniken i Lund är Gasverksgatan 3 A, plan 1 (hiss finns).

Det är smidigast att åka antingen tåg eller buss till Lund C eller buss till busshållplatsen ”Lund Bantorget”. Hitta din snabbaste resväg på Skånetrafiken.se.

Om du hellre vill ta bilen till hörselkliniken i Lund, finns det möjlighet till att parkera på Gasverksgatan. Se parkeringsautomat för information om kostnader och parkeringstider. 

Bor du eller jobbar du i en annan stad? Letar du efter en hörselklinik som ligger nära ditt hem eller ditt jobb? Audika har hörselkliniker på flera olika platser i Skåne. Någon av nedan hörselkliniker kanske ligger på en plats som är bättre för dig:

Audika Malmö Centrum, hörapparat och hörseltest

Audika Malmö Limhamn, hörapparat och hörseltest

Alla Audikas hörselkliniker i Skåne, hörapparat och hörseltest 

Auktoriserade privata hörselkliniker

Audika i Skåne är Auktoriserad av Region Skåne. På 1177 kan du hitta alla hörselkliniker som jobbar på uppdrag av och som är auktoriserade av Region Skåne.

Vi som arbetar här

 • Marianne D

  Verksamhetschef

  Lund

 • Lars H

  Koordinator

  Lund
 • Emelie M

  Leg. Audionom

  Lund
 • Hallgrimur Ö

  Leg. Audionom

  Lund
 • Jeanette V

  Leg. Audionom

  Lund