Få vägbeskrivning

Östermalm

Sibyllegatan 36
114 43 Stockhom
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest

Hörseltest och hörapparat hos audionom på Östermalm

Behöver du hjälp med din hörsel? Välkommen till Audikas hörselklinik på Östermalm.  

 • Hörseltest på Östermalm är kostnadsfritt. Du behöver ingen remiss.

 • Audikas hörselklinik på Östermalm jobbar på uppdrag av Stockholms läns landsting.

 • Hörapparat på Östermalm kan provas ut ur Audikas privata sortiment eller ur landstingets sortiment.

 • Audikas audionomer på Östermalm är legitimerade.

 • Audikas hörselklinik på Östermalm har bemannad reception. 


Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring oss på 0200-111450. 

Audikas legitimerade audionomer på Audika på Östermalm hjälper dig till en bättre hörsel. Tycker du att din hörsel har förändrats? Upplever du att du hör sämre i situationer som du tidigare inte haft något problem att höra i? Är det svårare att höra orden som sägs i situationer när många pratar samtidigt? Det kan vara tecken på att din hörsel kan vara nedsatt.

Nedsatt hörsel kan upptäckas på olika sätt. Vissa personer märker att det är svårt att vara delaktig i konversationer i större sammanhang medan andra personer märker det genom att de har svårt att höra ljudet från tv:n. Oavsett tecken, är det viktigt att testa din hörsel om du märker att din hörsel har förändrats. Välkommen att boka en tid för ett hörseltest.

Det är våra legitimerade audionomer som utför hörseltestet och hörseltestet tar ungefär en timme att genomföra. Resultatet av hörseltestet visar hur du hör och om din hörsel är nedsatt. Vad kan orsaka nedsatt hörsel? Den vanligaste orsaken till nedsatt hörsel är stigande ålder men nedsatt hörsel kan också orsakas av en bullerskada. Oavsett vad som orsakat din hörselnedsättning, kan du få hjälp med att behandla din hörselnedsättning. Hörapparat är den vanligaste behandlingsmetoden för nedsatt hörsel. 

Vill du veta mer om hörsel? Nedsatt hörsel.

Din legitimerade audionom hjälper dig med ditt val av hörapparat. Din legitimerade audionom utgår från din hörselkurva, dina behov och dina önskemål i sina rekommendationer. Vad är viktigast för dig? Att höra bra i situationer när många pratar samtidigt eller höra bra när du pratar i telefon? Audionomens rekommendation baseras på vad som är viktigast för just dig. Det finns inte en hörapparat som är lämplig för alla personer som har en hörselnedsättning. Din hörsel är unik och likaså din hörselnedsättning. Vi uppfattar ljud på olika sätt och valet av hörapparat baseras därför på dina individuella behov.

Vilka hörapparater finns det? Det finns olika typer av hörapparater och hörapparater från olika märken. Vissa hörapparater placerar du inuti din hörselgång (allt-i-örat-hörapparater) och vissa hörapparater placerar du bakom ditt höra (bakom-örat-hörapparater). Bakom-örat-hörapparater är den vanligaste typen av hörapparat, men vill du hellre prova ut en allt-i-örat-hörapparat finns det också möjlighet till att göra det (om audionomen bedömer att du kan vara hjälpt av en allt-i-örat-hörapparat). Vi erbjuder också olika hörapparatsmärken, ur vårt privata sortiment kan du prova ut hörapparater från Oticon och Bernafon. Mer om hörapparater.

Vad kostar en hörapparat? Audika på Östermalm arbetar på uppdrag av Stockholms läns landsting. Om du bor i Stockholm har du två valmöjligheter. Du kan välja att prova ut hörapparat ur landstingets sortiment eller ur Audikas privata sortiment. Provar du ut hörapparat ur landstingets sortiment betalar du 600 kr i en förskrivningsavgift. Du lånar då hörapparaten. Provar du ut hörapparat ur Audikas privata sortiment kan du vara berättigad ett bidrag (en rekvisition) på 3040 kr per hörapparat. Väljer du en hörapparat som kostar mer, betalar du mellanskillnaden. Väljer du hörapparat ur Audikas privata sortiment köper du din hörapparat och du äger då hörapparaten. Du betalar även förskrivningsavgiften på 600 kr när du köper hörapparat ur Audikas privata sortiment.

Vad händer efter att du har provat ut din hörapparat? Du får möjlighet att prova din hörapparat under några veckor och du får då känna efter om hörapparaten hjälper dig eller finns det saker som kan förbättras. Du är sedan välkommen på ett uppföljningsbesök. Läs mer om hela hörselprocessen här.

Har du hörapparat sedan tidigare? Upplever du att hörapparaten inte hjälper dig lika bra längre? Då kan det vara dags att byta hörapparat. Kontakta oss så berättar vi mer och hjälper dig.

Alla Audikas audionomer på Östermalm är legitimerade. Audionomerna har treårs universitetsutbildning och legitimation utfärdad av Socialstyrelsen.

Audikas legitimerade audionomer på Östermalm utför hörseltester, behovsbedömningar, lägger upp individuella rehabiliteringsplan och provar ut hörapparater av hög kvalitet. Audikas legitimerade audionomer på Östermalm anpassar även arbetshjälpmedel och hjälper dig att med ut formgjutna/individanpassade hörselskydd. Du och dina närmaste får också råd om hur ni på bästa sätt kan kommunicera i olika vardagssituationer med och utan hörapparat. 

Audikas legitimerade audionomer på Östermalm är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential. 

Audikas hörselklinik på Östermalm ligger på Sibyllegatan 36, ett stenkast från tvärgatan Karlavägen. Hur kan du åka till hörselkliniken? Smidigast är att åka tunnelbanas röda linje mot Mörby Centrum och gå av vid tunnelbanestationen Stadion. Från Stadion tar det bara några minuter att gå. Du kan också åka buss och antingen gå av vid Nybrogatan eller Karlavägen. Det tar ungefär lika lång tid att gå från båda busshållplatserna till hörselkliniken, cirka fem minuter. Det går också att köra bil till hörselkliniken men det kan vara svårt med parkering. Vår rekommendation är att åka buss eller tunnelbana istället. 

Vad finns i närområdet? I närheten av hörselkliniken ligger Karlavägen, Karlaplan och Fältöversten. Hörselkliniken ligger nära tvärgatorna: Karlavägen, Nybrogatan och Tyskbargargatan.

Audikas hörselklinik på Östermalm har bemannad reception under alla vardagar. I receptionen kan du få hjälp med enklare servicefrågor, köpa batterier till dina hörapparater eller boka tider till framtida besök. Vi säljer förbrukningsartiklar (batterier, domer, slangar, vaxfiler m.m) och andra hörselhjälpmedel (telefoner m.m). Välkommen in! Vill du handla digitalt? Köp dina produkter i vår webshop: hörselbutik.se.

Audika har 15 hörselklinik i Stockholmsområdet, 5 av hörselklinikerna ligger i Stockholm City. Vilken hörselklinik ligger närmast dig?

Audika Vasastan på Sveavägen, hörapparat och hörseltest

Audika Vasastan på Dalagatan, hörapparat och hörseltest

Fler hörselkliniker i Stockholm, hörapparat och hörseltest

I Stockholms län driver Audika ett antal privata hörselkliniker som är auktoriserade och arbetar på uppdrag av landstinget. På 1177 hittar du alla hörselkliniker som är auktoriserade av SLL.

pa-uppdrag-av_svart 

Vi som arbetar här

 • Elisabeth H

  Verksamhetschef

  Sibyllegatan

 • Lena B

  Receptionist

  Sibyllegatan

 • Fredrika T.E

  Leg. Audionom

  Sibyllegatan

 • Inger N

  Leg. Audionom

  Sibyllegatan

 • Ulrika Ö

  Leg. Audionom

  Sibyllegatan