Få vägbeskrivning

Östermalm

Sibyllegatan 36
114 43 Stockholm
0200-111450 Ditt samtal går till vår kundservice
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest
Se eventuella avvikande öppettider i punktlistan om kliniken.

Hörseltest och hörapparat hos audionom på Östermalm

Välkommen till Audikas hörselklinik på Östermalm. Audikas legitimerade audionomer på Östermalm kan hjälpa dig med din hörsel.

 • Hörseltest på Östermalm görs av legitimerad audionom. Ingen remiss krävs och frikort gäller.

 • Audikas hörselklinik på Östermalm jobbar på uppdrag av Region Stockholm.

 • Hörapparat på Östermalm kan provas ut ur regionens eller Audikas sortiment. 

 • Avvikande öppettider: Den 23/5 tar kliniken endast emot bokade besök mellan 15.30-16.30. Lunchstängt 12.00 - 12.30 och kliniken är stängd alla helgdagar. 

 • Öppen mottagning: Rådgivning av legitimerad audionom utan att boka tid på måndagar kl 13.00 - 15.00. Servicen riktar sig till befintliga hörapparatsanvändare. Läs mer om öppen mottagning.

 • Corona & Audika: Vi har infört flera försiktighetsåtgärder för att du ska känna dig trygg med att besöka våra hörselkliniker. Vi är bland annat extra noga med handhygien, rengöring av ytor, instrument och rum före och efter alla besök. Endast fullt friska medarbetare går till jobbet och bär skyddsutrustning vid nära kontakt med dig. Om du behöver hjälp är du välkommen att komma förbi kliniken under våra öppettider eller kontakta vår Kundservice. Läs mer om senaste nytt på sidan: Audika & Corona.


Vill du boka en tid för ett hörseltest? Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring kundservice på 0200-111450.

Tycker du att din hörsel har förändrats? Är det svårare att höra orden som sägs i situationer när många pratar samtidigt? Det kan vara tecken på att din hörsel kan vara nedsatt. Då kan det vara dags att kolla din hörsel och boka en tid för ett hörseltest hos Audika på Östermalm.

Hörseltest på Östermalm kostar 250 kr (frikort gäller, gratis för dig som är över 85 år) och du behöver ingen remiss för att boka en tid. Boka ett hörseltest på Östermalm genom att fylla i vårt formulär.

Hörseltestet genomförs av en legitimerad audionom i en ljudisolerad miljö. Audionomen genomför olika hörselmätningar för att få detaljerad information om din hörsel och hur du hör. Under besöket kommer du också att få beskriva hur du tycker att du hör samt vilka behov du har.

Resultatet av ett hörseltest visar hur du hör, om hörseln är normal eller nedsatt. Hörseltestet visar också om du kan vara hjälpt av hörapparat.

Besöket tar en timme.

Mer information hittar du på sidan om hörseltest.

Vill du boka en tid för ett hörseltest på Östermalm? Boka ett hörseltest

Vad kostar det att prova ut en hörapparat på Östermalm? Audika på Östermalm jobbar på uppdrag av Region Stockholm. Om du bor i Stockholm har du två valmöjligheter:

1. Låna hörapparat ur regionens sortiment. Då betalar du 600 kr i en förskrivningsavgift.

2. Köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment. Om du provar ut hörapparat ur Audikas privata sortiment kan du vara berättigad ett bidrag (en rekvisition) på 2380 kr per hörapparat. Väljer du en hörapparat som kostar mer, betalar du mellanskillnaden. Du betalar även förskrivningsavgiften på 600 kr när du köper hörapparat ur Audikas privata sortiment.

Oavsett vilket alternativ du väljer betalar du en patientavgift på 250 kr (frikort gäller) för utprovningsbesöket.

Moderna hörapparater är diskreta, små och mer tekniskt avancerade än någonsin förut. Vi erbjuder olika hörapparatsmärken, färger och modeller. Mer om hörapparater.

Vad händer efter att du har provat ut din hörapparat? Du får möjlighet att prova din hörapparat under några veckors tid för att se om hörapparaten hjälper dig eller finns det saker som kan förbättras. Du är sedan välkommen på ett uppföljningsbesök. Läs mer om hela hörselprocessen här.

Har du hörapparat sedan tidigare? Upplever du att hörapparaten inte hjälper dig lika bra längre? Då kan det vara dags att byta hörapparat. Kontakta oss så hjälper dig.

Alla Audikas audionomer på Östermalm är legitimerade. Audionomerna har treårs universitetsutbildning och legitimation utfärdad av Socialstyrelsen.

Audikas legitimerade audionomer på Östermalm kan hjälpa dig med:

 • Hörseltest
 • Utprovning av hörapparat, hörselhjälpmedel och arbetshjälpmedel
 • Individanpassade hörselskydd


Du och dina närmaste får också råd om hur ni på bästa sätt kan kommunicera i olika vardagssituationer med och utan hörapparat. 

Audikas legitimerade audionomer på Östermalm är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential. 

Audikas hörselklinik på Östermalm har öppet måndag-torsdag 8.15-16.30 och fredag 08.15-14.00. Lunchstängt 12.00-12.30. Se eventuella avvikande öppettider i punktlistan om kliniken.

Hörselkliniken har bemannad reception under alla vardagar.  

Vill du handla digitalt? Köp dina produkter i vår webshop: hörselbutik.se.

Audikas hörselklinik på Östermalm ligger på Sibyllegatan 36, ett stenkast från tvärgatan Karlavägen. I närheten av hörselkliniken ligger Karlavägen, Karlaplan och Fältöversten. Hörselkliniken ligger nära tvärgatorna: Karlavägen, Nybrogatan och Tyskbargargatan.

Hur kan du åka till hörselkliniken? Det är smidigast är att åka tunnelbanas röda linje mot Mörby Centrum och gå av vid tunnelbanestationen Stadion. Från Stadion tar det bara några minuter att gå. Du kan också åka buss och gå av vid Nybrogatan eller Karlavägen. Det tar cirka fem minuter att gå från busshållplatserna till hörselkliniken. Det går också att köra bil till hörselkliniken men det kan vara svårt med parkering. Vår rekommendation är att åka buss eller tunnelbana istället. Hitta din resväg på SL.se.

Audika har 15 hörselklinik i Stockholmsområdet, 5 av hörselklinikerna ligger i Stockholm City. Vilken hörselklinik ligger närmast dig?

Audikas hörselklinik i Vasastan på Sveavägen, hörapparat och hörseltest

Audikas hörselklinik i Vasastan på Dalagatan, hörapparat och hörseltest

Alla Audikas hörselkliniker i Stockholm, hörapparat och hörseltest

I Stockholms län driver Audika ett antal privata hörselkliniker som jobbar på uppdrag av regionen. På 1177 hittar du alla hörselkliniker jobbar på uppdrag av Region Stockholm.

Testa din hörsel, gör ett hörseltest på Östermalm. Du kan också prova ut hörapparat på Östermalm. Audikas hörselklinik på Östermalm jobbar på uppdrag av Region Stockholm.

Vi som arbetar här

 • Ellen

  Verksamhetschef

  Sibyllegatan

 • Lena

  Koordinator

  Sibyllegatan

 • Aram

  Leg. Audionom

  Sibyllegatan