Vasastan Dalagatan

Boka ett hörseltest
Dalagatan 32, 113 24, Stockholm

Telefon: mån-tors 08:00-17:00 och fre 08:00-16:00. Ditt samtal går till vår kundservice.

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Vasastan Dalagatan

Välkommen till Audikas hörselklinik i Vasastan på uppdrag av Region Stockholm. Audikas legitimerade audionomer i Vasastan hjälper dig med din hörsel. Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring kundservice på 0200-111450.

  • Hörseltest i Vasastan görs av legitimerad audionom. Ingen remiss krävs och frikort gäller.
  • Hörapparat i Vasastan kan provas ut ur regionens och Audikas sortiment.
  • Audikas hörselklinik i Vasastan jobbar på uppdrag av Region Stockholm.

Hörseltest i Vasastan, Stockholm

Upplever du att det är svårt att höra i vissa situationer? Har du svårt att höra i miljöer som präglas av mycket bakgrundsljud likt, på ett café eller på en restaurang? Det kan vara tecken på att din hörsel kanske är nedsatt. Om du misstänker att din hörsel har förändrats är vår rekommendation att boka en tid för ett hörseltest i Vasastan.

Hörseltest i Vasastan kostar 275 kr (frikort gäller, gratis för dig som är över 85 år) och du behöver ingen remiss för att boka en tid. Boka ett hörseltest i Vasastan genom att fylla i vårt formulär.

Så går det till att göra ett hörseltest i Vasastan

Hörseltestet genomförs av en legitimerad audionom i en ljudisolerad miljö. Audionomen genomför olika hörselmätningar för att få detaljerad information om din hörsel och hur du hör. Under besöket kommer du också att få berätta och beskriva hur du tycker att du hör samt vilka behov du har.

Resultatet av ett hörseltest visar hur du hör, om hörseln är normal eller nedsatt. Hörseltestet visar också om du kan vara hjälpt av hörapparat.

Besöket tar en timme.

Mer information hittar du på sidorna om hörseltest och hörselnedsättning.

Vill du boka en tid för ett hörseltest i Vasastan? Boka ett hörseltest.

Hörapparat i Vasastan, Stockholm

Att prova ut hörapparat i Vasastan

Vad kostar det att prova ut hörapparat i Vasastan? Om du provar ut hörapparat i Vasastan har du två olika valmöjligheter:

1. Du kan låna hörapparat ur Region Stockholms sortiment. Väljer att du att låna hörapparat från regionen betalar du 600 kr i förskrivningsavgift.

2. Köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment. Om du väljer att köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment kan du vara berättigad ett bidrag på 2 380 kr (rekvisition) per hörapparat som täcker delar av kostnaden. Väljer du hörapparat som kostar mer, betalar du mellanskillnaden. Förskrivningsavgiften på 600 kr betalar du även när du väljer att köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment. 

Oavsett vilket alternativ du väljer betalar du en patientavgift på 275 kr (frikort gäller) för utprovningsbesöket.

Det finns olika typer av hörapparater men gemensamt för dagens moderna hörapparater är att de är digitala, mer tekniskt avancerade än någonsin tidigare och diskreta. Läs mer om hörapparater.

När du har provat ut hörapparat får du lov att prova den under några veckors tid. Du är sedan välkommen tillbaka på ett uppföljningsbesök. Läs mer om hela hörselprocessen här.

Har du hörapparat sedan tidigare och haft i några år? Vi rekommenderar dig att byta hörapparat efter några år. Dels för att din hörsel förändras med åren och för att tekniken ständigt utvecklas. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Audionom i Vasastan, Stockholm

Alla Audikas audionomer i Vasastan, på Dalagatan, är legitimerade. Audionomerna har treårs universitetsutbildning och legitimation från Socialstyrelsen.

Audikas legitimerade audionomerna hjälper dig med:

  • Att testa din hörsel
  • Prova ut hörapparat, hörselhjälpmedel och arbetshjälpmedel
  • Individanpassade hörselskydd

Du och dina nära får också tips på hur ni bäst kan kommunicera i olika vardagssituationer, med och utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer i Vasastan är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audikas hörselklinik i Vasastan, Stockholm

Öppettider till Audikas hörselklinik på Dalagatan i Vasastan

Audika hörselklinik på Dalagatan har öppet för drop-in varje helgfri vardag mellan 12:45-13.30. Under drop-in kan du få hjälp med enklare serviceärenden som exempelvis att köpa/byta tillbehör, få reparationsbedömningar, aktivera och justera olika program samt boka tid. Läs mer om drop-in.

I övrigt har kliniken har öppet måndag - torsdag mellan 08:15-16:30 och fredag 08:15-14:00 för bokade besök. Lunchstängt 12:00-12:30.

Hundar är ej tillåtna på klinik, ledarhundar är välkomna. 

Föredrar du att köpa batterier, slangar, filter och/eller andra hörselhjälpmedel digitalt? Lägg en beställning i vår webshop: hörselbutik.se.

Vägbeskrivning till Audikas hörselklinik på Dalagatan i Vasastan

Audikas hörselklinik i Vasastan ligger mitt i Vasastan, på Dalagatan 32, ett stenkast från Vasaparken. Hörselkliniken ligger i närheten av Odengatan och Odenplan.

Till Odenplan kan du ta dig med hjälp av tunnelbanans gröna linje, pendeltåg och bussar. Till hörselkliniken från Odenplan tar det ungefär 5-10 minuter att gå. Gå längs med Odengatan och sväng sedan upp på Dalagatan. Fortsätt cirka 200 meter och du hittar kliniken på din vänstra sida (om du har ryggen mot Odengatan). Vill du istället ta bussen till Dalagatan? Det finns en busshållplats i närheten av hörselkliniken som heter Dalagatan. Hit kan du ta dig med busslinjerna 1, 4, 6, 67 och 94. Från busshållplatsen är det cirka 300 meter och en promenad på cirka 5 minuter. Du kan också ta bussen till Sabbatsbergs Sjukhus. Den hållplatsen trafikeras av bussarna 50, 53 och 61. Från hållplatsen Sabbatsbergs Sjukhus tar det bara någon minut att gå till hörselkliniken. Hitta din resväg på SL.se

Audikas hörselkliniker i Stockholms innerstad

Audika har fler hörselkliniker i Stockholms innerstad som också erbjuder hörseltest och utprovning av hörapparat. 

Audikas hörselklinik i Vasastan på Sveavägen, hörapparat och hörseltest

Audikas hörselklinik på Östermalm, hörapparat och hörseltest

Alla Audikas hörselkliniker i Stockholm, hörapparat och hörseltest

På uppdrag av Region Stockholm

I Stockholms län driver Audika ett antal privata hörselkliniker jobbar på uppdrag av regionen. På 1177 hittar du alla hörselkliniker som jobbar på uppdrag av Region Stockholm.

Bild på en logga på region Stockholms logga som Audika på Dalagatan arbetar på uppdrag av

Vi som jobbar här

Bild på Anna som är verksamhetschef på Audikas hörselklinik i Vasastan på Dalagatan där du kan få hjälp med hörseltest och prova ut hörapparater hos en legitimerad audionom
Anna
Verksamhetschef
Bild på Dilek som hjälper dig med hörapparater och hörseltest hos legitimerad audionom på Audikas hörselklinik i Vasastan på Dalagatan
Dilek
Koordinator
Bild på legtimerade audionomen Daniel som provar ut hörapparater och utför hörseltest på Audikas hörselklinik i Vasastan på Dalagatan
Daniel
Leg. Audionom
Bild på Malin som är legitimerad audionom och utför hörseltest och utprovning av hörapparater på Audikas hörselklinik i Vasastan på Dalagatan
Malin
Leg. Audionom
Bild på Michael som arbetar som legitimerad audionom på Audikas hörselklinik i Vasastan på Dalagatan och hjälper dig med hörseltest och hörapparater
Michael
Leg. Audionom
Bild på Parisa, legtimerad audionom som provar ut hörapparater och utför hörseltest på Audikas hörselklinik i Vasastan på Dalagatan
Parisa
Leg. Audionom

Boka hörseltest på Dalagatan

Steg 1 av 4