Få vägbeskrivning

Karlskrona

Landbrogatan 11
371 34 Karlskrona
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Karlskrona

Audika hjälper dig med din hörsel. Välkommen till Audikas hörselklinik i Karlskrona.

 • Hörseltest i Karlskrona är kostnadsfritt. Ingen remiss krävs.

 • Hörapparat i Karlskrona provas ut ur Audikas privata sortiment. 

 • Audikas audionom i Karlskrona är legitimerad.


Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring oss på 0200-111450 .

Tycker du att det börjar bli svårare att höra i situationer när många pratar samtidigt? Märker du att du behöver höja ljudet på tv:n för att höra orden som sägs? Det kan vara tecken på att din hörsel kan vara nedsatt. Om du upplever att du börjar höra sämre än tidigare, är vår rekommendation att du bokar tid för ett hörseltest. Lär dig mer om tecken på nedsatt hörsel.

Audikas hörselklinik i Karlskrona är helt privat. För att boka tid för ett hörseltest kan du antingen ringa oss eller fylla i vårt bokningsformulär. Du behöver ingen remiss.

Hörseltest i Karlskrona är gratis och ett hörseltest är ett första steg mot en bättre hörsel. Hörseltestet tar ungefär en timme och görs av en legitimerad audionom. Hörseltestet görs för av ta reda på hur du hör och om du har en hörselnedsättning. Du kommer bland annat få lyssna på en serie om toner där din uppgift är att notera vilka toner du hör. Hör du de ljusa, de mörka eller alla toner?

Resultatet av ditt hörseltest presenteras i ett så kallat audiogram som visar hur din hörselkurva ser ut. Om du har en hörselnedsättning visar audiogrammet vilken eller vilka frekvenser du har svårt att uppfatta/höra. Det är alltså resultatet av hörseltestet som avgör om du kan vara hjälpt av en eller två hörapparater. Om det visar sig att du kan vara hjälpt av hörapparat är vår rekommendation att prova ut hörapparat. 

Hörapparat är oftast behandlingsmetoden för att behandla en hörselnedsättning. Hörapparat är inget botemedel, utan ett hörselhjälpmedel för att hjälpa personer med nedsatt hörsel till en bättre hörsel. Om hörseltestet visar att du kan vara hjälpt av hörapparat hjälper din audionom dig med ditt val av hörapparat.

Vi erbjuder olika typer av hörapparater - vilken hörapparat är rätt för dig? Det beror på en del olika faktorer. Det är bland annat din hörselkurva, din hörselgång och ditt behov som styr valet av hörapparat. För dig kanske en hörapparat som är placeras inne i din hörselgång är det bästa alternativet, men för någon annan kanske en hörapparat som placeras bakom örat är bättre. Det finns inte en hörapparat som passar alla, det är de individuella förutsättningarna som styr ditt val.

Oavsett vilken typ av hörapparat du väljer betalar du i Karlskrona den faktiska kostnaden för hörapparaten eller hörapparaterna. Du betalar även en avgift för besöket, en utprovningsavgift på 1 000 kr. Hur ser hörapparater ut och hur fungerar dagens hörapparater? Få mer information om hörapparater.

Har du hörapparat sedan tidigare? Har du haft hörapparat under några år och tycker att den inte hjälper dig lika bra som tidigare? Då kan det vara dags att justera hörapparaten eller prova ut en ny hörapparat. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Audikas audionom i Karlskrona har en treårig universitetsutbildning och legitimation utfärdad av Socialstyrelsen. Det innebär att Audikas audionom i Karlskrona är legitimerad.

Hur kan Audikas legitimerade audionom i Karlskrona hjälpa dig? Vår legitimerade audionom gör hörseltestet, behovsbedömningen och planerar din individuella hörselrehabilitering. Det är också vår legitimerade audionom som hjälper dig med val av hörselhjälpmedel och utprovning av hörapparat samt utprovning av formgjutna hörselskydd. Audionomerna anpassar också arbetshjälpmedel. Audionomen anpassar också arbetshjälpmedel. Under dina besök med vår legitimerade audionom i Karlskrona får du och dina anhöriga också kommunikationstips. Hur kan ni bäst kommunicera i olika vardagssituationer, både med och utan hörapparat?

Audikas legitimerade audionom i Karlskrona är expert på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Hur hittar du till Audikas hörselklinik i Karlskrona? Audika i Karlskrona är centralt belägen, i Karlskrona Centrum. Adressen till hörselkliniken är Landbrogatan 11. Hörselkliniken ligger i samma lokal som optikern Swan Optik. Du går alltså in i Swan Optik för att komma till Audika i Karlskrona. Vår hörselklinik ligger precis intill Hoglands Park och nära korsningen Parkgatan/Landbrogatan. Åker du buss, är det smidigast att gå av vid busshållplatsen "Karlskrona Centrum" och gå Parkgatan fram tills den korsar Landbrogatan. Promenaden från busshållplatsen "Karlskrona Centrum" tar ungefär 5 minuter. Vill du hellre ta bilen, kan du hitta parkeringsplatser i området. Bland annat finns ett parkeringshus på Parkgatan som heter "Parkeringshus Kronan". 

Audika i Karlskrona har ingen reception. Om du vill köpa tillbehör till dina hörapparater så som batterier, slangar eller domer samt andra hörselhjälpmedel kan du självklart göra det i samband med ditt bokade besök. Annars kan du alltid beställa produkter från vår webshop: hörselbutik.se

Förutom Audikas privata hörselklinik i Karlskrona driver Audika ytterligare två helt privata hörselkliniker. En hörselklinik ligger i Kalmar och en ligger i Västerås.

Audika Kamlar, hörapparat och hörseltest

Audika Västerås, hörapparat och hörseltest

Vi som arbetar här

 • Henrik L

  Verksamhetschef

  Karlskrona

 • Charlotte N

  Leg. Audionom

  Karlskrona