Få vägbeskrivning

Farsta Centrum

Farstagången 32 (i Läkarhuset)
123 47 Farsta
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Farsta

Behöver du hjälp med din hörsel? Välkommen till Audikas hörselklinik i Farsta Centrum.  

 • Hörseltest i Farsta är kostnadsfritt. Du behöver ingen remiss.

 • Audikas hörselklinik i Farsta jobbar på uppdrag av Stockholms läns landsting.

 • Hörapparat i Farsta kan provas ut ur Audikas privata sortiment eller ur landstingets sortiment.

 • Audikas audionomer i Farsta är legitimerade.

 • Audikas hörselklinik i Farsta har bemannad reception. 


Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring oss på 0200-111450. 

Var det längesedan du testade din hörsel? Märker du att det är svårare att höra orden som sägs? Behöver du ofta be andra att upprepa sig? Det kan vara tecken på att din hörsel har försämrats och då kan det vara bra att kolla din hörsel. Hur kollar du din hörsel? Boka en tid för ett hörseltest.

Hörseltest i Farsta är kostnadsfritt och du behöver ingen remiss för att boka en tid. Hörseltestet genomförs av någon av våra legitimerade audionomer i Farsta och du får reda på resultatet av hörseltestet direkt. Hur hör du? Är din hörsel nedsatt? Din legitimerade audionom förklarar hur du hör, vilka frekvenser du hör och vilka frekvenser du eventuellt inte hör. Du får också reda på orsaken till varför din hörsel är nedsatt.

Det finns flera orsaker till att hörsel försämras men den allra vanligaste orsaken är stigande ålder. Ungefär en av sex personer i Sverige har nedsatt hörsel vilket motsvarar cirka 1,5 miljoner människor. Oavsett orsak, är det viktigt att du behandlar din hörselnedsättning.

Varför är det viktigt att behandla en hörselnedsättning? Nedsatt hörsel kan leda till att omvärlden avskärmas och att det sociala och aktiva livet påverkas negativt. I vissa fall kan en obehandlad hörselnedsättning leda till social isolering och nedstämdhet. Men det finns hjälp att få för att behandla sin hörselnedsättning. Oftast behandlas en hörselnedsättning med hjälp av hörapparat.

Vill du veta mer om tecken på nedsatt hörsel? Klicka dig vidare till vår sida om nedsatt hörsel.

Hörapparat är den vanligaste metoden för att behandla en hörselnedsättning. Hörapparat är inget botemedel, men ett väldigt bra hjälpmedel för personer med nedsatt hörsel. En hörapparat är en ljudanläggning i miniatyr som fångar in och förstärker ljudet i omgivningen. På så sätt hjälper hörapparaten dig till att höra bättre.

Dagens hörapparater är digitala, små och diskreta. Hörapparaterna finns i olika färger och i olika modeller. Det finns också olika typer av hörapparater - hörapparater som du placerar inuti örat i hörselgången (allt-i-örat-hörapparater) och hörapparater som du placerar bakom örat (bakom-örat-hörapparater).

Vilken hörapparat är bäst för dig? Det beror en del olika faktorer, bland annat din hörselnedsättning, din hörselgång och dina behov. Din legitimerade audionom hjälper dig med ditt val av hörapparat bland annat baserat på vad du har för typ av hörselnedsättning, hur din hörselgång ser ut och vilka behov du har. Audionomen gör en individuell bedömning - det finns ingen universallösning som passar alla. Vill du läsa mer om hörapparater? Besök vår sida om hörapparater.

Vad kostar det att prova ut en hörapparat i Farsta? Audikas hörselklinik i Farsta är auktoriserad av Stockholms läns landsting så om du provar ut hörapparat i Farsta har du två olika alternativ. Du kan antingen välja att låna hörapparat från landstinget, då betalar du totalt 600 kr i förskrivningsavgift även om du väljer en eller två hörapparater. Eller så kan du köpa hörapparat från Audikas privata sortiment. Då kan du vara berättigad ett bidrag (en rekvisition) på 3040 kr per hörapparat. Väljer du en hörapparat som kostar mer, betalar du mellanskillnaden. När du köper hörapparat ur Audikas sortiment betalar du även landstingets förskrivningsavgift på 600 kr. 

Vad händer efter att du har provat ut en hörapparat? Du får lov att prova din hörapparat under några veckor och utvärdera hur du hör. Sedan är du välkommen tillbaka på ett uppföljningsbesök. Läs mer om uppföljningsbesöket på vår sida som handlar om hörselprocessen.

Har du hörapparat sedan tidigare? Hur längesedan var det du provade ut din hörapparat? Hörseln försämras gradvis och det kan betyda att den hörapparat du provade ut för några år sedan inte längre är anpassad efter din hörselnedsättning. Kontakta oss så berättar vi mer och hjälper dig.

Audikas audionomer i Farsta är legitimerade vilket innebär att audionomerna har treårs universitetsutbildning och legitimation utfärdad av Socialstyrelsen.

Hur kan Audikas legitimerade audionomer hjälpa dig? Till en bättre hörsel. Audionomerna genomför hörseltester, gör behovsbedömningar och planerar för din hörselrehabilitering. Audionomerna provar ut hörapparater, hörselhjälpmedel och hjälper dig med formgjutna hörselskydd om du är i behov av det. Audionomerna anpassar också arbetshjälpmedel. Du och dina anhöriga får också kommunikationsråd om hur ni bäst kan kommunicera i olika vardagssituationer, med och utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer i Farsta är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Vart ligger Audikas hörselklinik i Farsta? Du hittar Audikas hörselklinik i Farsta i läkarhuset i Farsta, precis i anslutning till Farsta Centrum. Det finns två ingångar till läkarhuset i Farsta: Karlandaplan 6 eller Farstagången 32. Du hittar Audikas hörselklinik på våning 2, bredvid Öron, -näs-och halsmottagning och Röntgen.

Hur åker du kollektivt till Farsta Centrum? Tunnelbanans gröna linje går till Farsta Centrum, hållplatsen heter Farsta. Du kan också åka buss till Farsta Centrum. Hållplatsen Farsta trafikeras av flera olika busslinjer, bland annat av linjerna 165, 167 och 181. När du går av tunnelbanan eller bussen går du mot Farsta Centrum, mot butikerna. Fortsätt genom Farsta köpcentrum och gå mot läkarhuset. Som nämnt ovan finns det två ingångar till läkarhuset, antingen Karlandaplan 6 eller Farstagången 32. Du hittar vår hörselklinik på våning 2. Promenaden från hållplatsen till hörselkliniken tar cirka 5 minuter.

Hur är det med parkering i närheten till hörselkliniken i Farsta? Det finns några olika parkeringsplatser i nära anslutning till läkarhuset och hörselkliniken. Du kan välja att parkera på följande parkeringsplatser: Storforsplan, Farstaplan och i kundgaraget. Du får lov att parkera kostnadsfritt i 3 timmar, ingen p-skiva behövs. 

Audikas hörselklinik i Farsta har bemannad reception under veckans alla vardagar. I receptionen kan du få hjälp med enklare service av dina hörapparater så som att byta batterier, boka tid för framtida besök och köpa tillbehör samt hörselhjälpmedel till dina hörapparater. Vill du hellre köpa batterier, slangar, domer eller hörselhjälpmedel digitalt? Besök vår webshop: hörselbutik.se

Audika har 15 hörselklinik i Stockholmsområdet. Hitta din närmaste hörselklinik - kanske ligger Audika Skärholmen eller Audika Södermalm närmare dig?

Audika Södermalm, hörapparat och hörseltest

Audika Skärholmen, hörapparat och hörseltest

Fler hörselkliniker i Stockholm, hörapparat och hörseltest

På uppdrag av Stockholms läns landsting (SLL)

I Stockholms län driver Audika ett antal privata hörselkliniker som är auktoriserade och arbetar på uppdrag av landstinget. På 1177 hittar du alla hörselkliniker som är auktoriserade av SLL.

pa-uppdrag-av_svart

Vi som arbetar här

 • Jalil S

  Verksamhetschef

  Farsta

 • Jeanette F

  Reception

  Farsta

 • Julia A

  Leg. Audionom

  Farsta

 • Martyna S

  Leg. Audionom

  Farsta

 • Kajsa W

  Leg. Audionom

  Farsta

 • Jiyan B

  Leg. Audionom

  Farsta