Få vägbeskrivning

Nacka

Forumvägen 14, plan 8 (i Nacka Forum, höghuset)
131 53 Nacka
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest
Drop-in gratis enklare hörseltest varje onsdag 10-12 till och med 19/12.

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Nacka

Behöver du hjälp med din hörsel? Välkommen till Audikas hörselklinik Nacka.  

 • Hörseltest i Nacka är kostnadsfritt. Du behöver ingen remiss.

 • Audikas hörselklinik i Nacka jobbar på uppdrag av Stockholms läns landsting.

 • Hörapparat i Nacka kan provas ut ur Audikas privata sortiment eller ur landstingets sortiment.

 • Audikas audionomer i Nacka är legitimerade.

 • Audikas hörselklinik i Nacka har bemannad reception. 

 • Erbjuder Hörselonsdag: drop-in för gratis enklare hörseltest varje onsdag till och med 19/12 mellan 10.00-12.00. Läs mer om hörselonsdag.


Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring oss på 0200-111450. 

Hur märker du att din hörsel har försämrats? Det finns olika tecken på nedsatt hörsel. Exempelvis kan ett tecken vara att du ofta behöver ställa frågan "vad sa du?". Ett annat tecken kan vara att du tycker att det är svårt att prata i telefon för att du inte hör alla ord som sägs. Ett tredje tecken kan vara att du har svårt att uppfatta orden som sägs när du försöker delta i en konversation som förs i bilen. Känner du igen dig? Stämmer det överens med hur du upplever din hörsel? Då är vår rekommendation att du kollar din hörsel, att du bokar en tid för ett hörseltest.

Det är viktigt att ta hand om sin hörsel - hörseln är sinnet som förenar oss med omvärlden. Tack vare hörseln kan vi umgås, kommunicera och skapa relationer. Hörseln är lätt att ta för given.  Det är en självklarhet att vi ska kunna höra fåglar som kvittrar, plastpåsar som prasslar och inte minst orden som sägs - visst vill vi fortsätta att kunna göra det? Om du vill ha mer information om nedsatt hörsel, klicka dig vidare till vår sida om tecken på nedsatt hörsel.

Hörseltest i Nacka är gratis och du behöver ingen remiss för att boka en tid. Det är en av våra legitimerade audionomer i Nacka som genomför hörseltestet. Hörseltestet genomförs i en ljudisolerad miljö och du kommer bland annat få lyssna på en serie av toner där din uppgift är att notera vilka toner du hör. Hör du de ljusa eller de mörka tonerna? Hör du fåglarna eller mörka röster? Hör du normalt eller är din hörsel nedsatt? Det visar resultatet av hörseltestet.

Om det visar sig att du har nedsatt hörsel och att audionomen bedömer att du kan vara hjälpt av hörapparat är rekommendationen att prova ut hörapparat. Hörapparat är ett hörselhjälpmedel som kan hjälpa personer med nedsatt hörsel till en bättre hörsel. 

Varför är det viktigt att behandla en hörselnedsättning med hjälp av hörapparat? Eftersom en obehandlad hörselnedsättning kan leda till vissa konsekvenser. Det kan leda till kommunikationssvårigheter, trötthet och social isolering. Personer som lever med en obehandlad hörselnedsättning drar sig ofta undan och umgås mer med sig själva än med andra. Deras sociala och aktiva liv påverkas negativt. Behandla din hörselnedsättning med hjälp av hörapparat och fortsätt att ha ett aktivt och socialt liv.

Dagens hörapparater är digitala, diskreta och tekniskt avancerade. Det finns olika typer av hörapparater. Det finns hörapparater som du placerar bakom örat (bakom-örat-hörapparater) och hörapparater som du placerar inuti hörselgången (allt-i-örat-hörapparater).

Vilken hörapparat som är bäst för dig beror bland annat på din hörselnedsättning, din hörselkurva och dina behov. Våra legitimerade audionomer hjälper dig med ditt val av hörapparat. De utgår alltid ifrån varje enskild individs önskemål och livssituation i sina rekommendationer. Vill du veta mer om hörapparater? Besök vår sida om hörapparater.

Vad kostar det att prova ut en hörapparat i Nacka? Audika arbetar på uppdrag av Stockholms läns landsting. Det innebär att Audika följer samma regler och riktlinjer som landstinget. Om du väljer att prova ut hörapparat i Nacka har du två alternativ. Du kan antingen välja hörapparat ur landstinget sortiment. Då betalar du en förskrivningsavgift på 600 kr. Eller så kan du välja hörapparat ur Audikas privata sortiment. Om du väljer att prova ut hörapparat ur Audikas privata sortiment kan du bara berättigad ett bidrag (en rekvisition) på 3040 kr per hörapparat. Väljer du en hörapparat som kostar mer, betalar du mellanskillnaden. Även vid val av hörapparat ur Audikas privata sortiment betalar du förskrivningsavgiften på 600 kr.

När du har valt hörapparat får du lov att prova din hörapparat under några veckors tid. Fungerar den som du hade tänkt dig? Hör du bra? Vår rekommendation är att du använder din hörapparat så mycket som möjligt i så många olika vardagssituationer som möjligt för att kunna utvärdera om de nfungerar bra eller eventuellt mindre bra.  Efter några veckor är du välkommen tillbaka på ett uppföljningsbesök. Vill du veta mer om det och processen, läs mer på vår sida som beskriver hela hörselprocessen.

Var det längesedan du provade ut din hörapparat? Vår rekommendation är att byta ut sin hörapparat efter några år. Kontakta oss så berättar vi mer.

Audikas audionomer i Nacka är legitimerade. Audionomerna har en treårig universitetsbildning och en legitimation som är utfärdad av Socialstyrelsen.

Hur kan Audikas legitimerade audionomer i Nacka hjälpa dig till en bättre hörsel? Audikas audionomer testar din hörsel genom att göra olika hörselmätningar och gör en behovsbedömning av din livssituation. Hur kan vi hjälpa dig till en bättre hörsel och vilka behov har du? Audionomen lägger upp en individuell rehabiliteringsplan för din hörselnedsättning. Det är också audionomer som hjälper dig att prova ut hörapparat, eventuella hörselhjälpmedel och/eller formgjutna hörselskydd. Audionomerna anpassar också arbetshjälpmedel. Du och dina nära får också tips på hur ni bäst kan kommunicera med varandra i olika vardagssituationer, både med och utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer i Nacka är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audikas hörselklinik i Nacka ligger på Forumvägen 14, i Nacka Forum. Du hittar oss på plan 8 i det stora Höghuset. Till Nacka forum kan du åka buss eller bil. Det finns flera bussar som stannar vid Nacka Forum, i nära anslutning till Audikas hörselklinik. Åker du bil till Nacka Forum är vår rekommendation att parkera i det stora parkeringshuset som tillhör Nacka Forum. Väl på plan 8 ligger hörselkliniken till höger när du kommer ut från hissarna.

Audikas hörselklinik i Nacka Forum har bemannad reception under alla veckans vardagar. Vår receptionsmedarbetare kan hjälpa dig med enklare service av dina hörapparater, så som att hjälpa till med att byta vaxfilter eller batterier. Du kan också få hjälp med att köpa tillbehör och förbrukningsartiklar. Vi säljer bland annat batterier, domer, vaxfilter och slangar. Vill du hellre få dina hörselprodukter skickade hem till dig? Då kan du beställa dem i vår webshop: hörselbutik.se

Audika har flera hörselkliniker i Södra Stockholm. Det kanske finns någon som passar dig bättre rent geografiskt?

Audika Södermalm, hörapparat och hörseltest

Audika Farsta, hörapparat och hörseltest

Fler hörselkliniker i Stockholm, hörapparat och hörseltest

På uppdrag av Stockholms läns landsting (SLL)

I Stockholms län driver Audika ett antal privata hörselkliniker som är auktoriserade och arbetar på uppdrag av landstinget. På 1177 hittar du alla hörselkliniker som är auktoriserade av SLL.

pa-uppdrag-av_svart

Vi som arbetar här

 • Elisabeth H

  Verksamhetschef

  Nacka

 • Sarah S

  Reception

  Nacka

 • Helena A

  Leg. Audionom

  Nacka
 • Peter N

  Leg. Audionom

  Nacka
 • Sara H

  Leg. Audionom

  Nacka