Få vägbeskrivning

Vasastan - Sveavägen

Sveavägen 83
113 50 Stockholm
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest

Hörapparat och hörseltest hos audionom i Vasastan

Behöver du hjälp med din hörsel? Välkommen till Audikas hörselklinik i Vasastan.  

 • Hörseltest i Vasastan är kostnadsfritt. Du behöver ingen remiss.

 • Audikas hörselklinik i Vasastan jobbar på uppdrag av Stockholms läns landsting.

 • Hörapparat i Vasastan kan provas ut ur Audikas privata sortiment eller ur landstingets sortiment.

 • Audikas audionomer i Vasastan är legitimerade.

 • Audikas hörselklinik i Vasastan har bemannad reception. 


Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring oss på 0200-111450. 

Tycker du att din hörsel har förändras? Tycker du att du har svårare att urskilja orden som sägs? Behöver du be andra att upprepa sig? Då kan det vara bra att kolla din hörsel och göra ett hörseltest.

Hörseltestet är ditt första steg på vägen mot en bättre hörsel. En av våra legitimerade audionomer utför hörseltestet och hörseltestet tar ungefär en timme att genomföra. Vilka frekvenser hör du och vilka frekvenser hör du eventuellt inte? Det får du reda på när du gjort hörseltestet. Din legitimerade audionom förklarar hur du hör och om du skulle kunna vara hjälpt av eventuella hörselhjälpmedel. Hörapparat är det vanligaste hjälpmedlet för att behandla nedsatt hörsel. Hörseltest i Vasastan är gratis.

Om din legitimerade audionom bedömer att du kan vara hjälpt av hörapparat är rekommendationen att prova ut hörapparat. Hörapparat kan oftast hjälpa dig med nedsatt hörsel till en bättre hörsel.

Misstänker du att någon i din närhet börjar höra sämre? Få mer information vilka tecken det finns på att en persons hörsel kan vara nedsatt. Ta del av våra tips och råd, klicka dig vidare till sidan om tecken på nedsatt hörsel.

Vilken hörapparat är bäst för dig och vilken hörapparat ska du välja? Det finns inte en hörapparat som är bäst lämpad för alla personer som har en hörselnedsättning. Din hörsel är unik och likaså din hörselnedsättning. Vi människor uppfattar ljud på olika sätt, vi hör med hjärnan och inte med våra öron. Öronen tar emot ljuden men det är vår hjärna som tolkar ljuden och gör att vi förstår ljudens innebörd.

Vilken hörapparat som är bäst för dig beror på flera individuella faktorer; bland annat på din hörselkurva, ditt behov och dina önskemål. Vilka situationer vill du höra bättre i? Är det viktigt att höra samtalen som förs i bilen eller är runt middagsbordet? Vill du kunna koppla din hörapparat till din telefon eller vill du att hörapparaten ska vara laddningsbar? Audionomen utgår från faktorer som dessa i sina rekommendationer, det viktigaste är att hitta en eller två hörapparater som på bästa möjliga sätt kan hjälpa dig att höra bättre. 

Vill du läsa mer om hörapparater och vilka olika typer av hörapparater det finns? Läs mer om dagens digitala, diskreta och små hörapparater

Hur mycket kostar det att prova ut en hörapparat i Vasastan? Audikas hörselklinik på Sveavägen är auktoriserad av Stockholm läns landsting. Det betyder att vi följer landstingets regler och kostnader. Kostnaden för hörapparat skiljer sig åt beroende på vilken hörapparat du väljer att prova ut. Du kan antingen välja att låna hörapparat ur landstingets sortiment eller köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment. Väljer du att låna hörapparat från landstingets sortiment betalar du 600 kr i en förskrivningsavgift. Väljer du istället att köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment kan du vara berättigad ett bidrag (rekvisition) på 3040 kr per hörapparat. Om den hörapparat du väljer kostar mer, betalar du mellanskillnaden. Du betalar förskrivningsavgiften på 600 kr även när du köper hörapparat ur Audikas privata sortiment. 

När du har provat ut hörapparat för du möjlighet att prova hörapparaten eller hörapparaterna under några veckors tid. Hur fungerar hörapparaten för dig? Vad är bra eller mindre bra? Vår rekommendation är att använda hörapparaten så mycket som möjligt i så många olika situationer som möjligt för att veta om hörapparaten är rätt för dig. Efter några veckor är du välkommen tillbaka på ett uppföljningsbesök. Mer om uppföljningsbesöket kan du läsa på vår sida som beskriver hela hörselprocessen.

Behov av en ny hörapparat? Om du har hörapparat eller hörapparater som är några år gamla kan det vara dags för att prova ut en ny hörapparat. Hörseln förändras med åren och likaså tekniken. Kontakta oss för mer information så hjälper vi dig.

Audikas audionomer i Vasastan, på Sveavägen, har tre års universitetsutbildning och legitimation från Socialstyrelsen.

Audikas legitimerade audionomer i Vasastan, på Sveavägen, utför hörseltester, behovsbedömningar och planerar individuella rehabiliteringsplaner för just din hörselnedsättning. Audionomerna hjälper dig också med att prova ut hörapparater av hög kvalitet, anpassar arbetshjälpmedel och hjälper dig att med formgjutna/individanpassade hörselskydd. Du och dina anhöriga får också tips på hur ni på bästa sätt kan kommunicera i olika miljöer, både med och utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer i Vasastan, på Sveavägen är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Hörselkliniken ligger på Sveavägen 83, nära Odenplan, Odengatan och parken Vanadislunden. Du kan välja att åka kollektivt till Odenplan. Dit går tunnelbana, pendeltåg och bussar. Det tar ungefär 10 minuter att gå från Odenplan till hörselkliniken. Gå ned för Odengatan och sväng vänster när Sveavägen korsar Odengatan. Gå på vänster sida av Sveavägen, gå över Surbrunnsgatan och följ sedan numreringen fram tills du kommer till nummer 83. Du kan också välja att åka bussen till busshållplatsen Stadsbiblioteket som ligger några minuters promenadavstånd till hörselkliniken. Hit kommer du med flera olika busslinjer. Gå in på Stockholms Lokaltrafik för mer information om tidtabeller och reseinformation. Du kan också köra eller åka bil till hörselkliniken, men det kan vara svårt med att få parkering i nära anslutning till kliniken.

Audikas hörselklinik på Sveavägen i Vasastan ligger på gatuplan. När du kommer in i kliniken möts du direkt av vår reception. Receptionen är bemannad under alla vardagar. Vi kan hjälpa dig med enklare justeringar och service av din eller dina hörapparater (exempelvis byta batterier eller filter). Du kan också få hjälp med att köpa batterier, domer, vaxfilter och andra hörselhjälpmedel som du kan vara i behov av. Vi kan självklart också hjälpa dig med att boka tider för dina framtida besök. 

Vill du hellre få dina batterier eller slangar levererade hem till dig? Du kan alltid beställa produkter, så som tillbehör till dina hörapparater, via vår websop: hörselbutik.se

Audika har fler hörselkliniker i Centrala Stockholm. Hitta din närmaste hörselklinik, nedan finner du några hörselkliniker som kanske ligger i närheten av dig?

Audika Vasastan på Dalagatan, hörapparat och hörseltest

Audika Kungsholmen, hörapparat och hörseltest

Fler hörselkliniker i Stockholm, hörapparat och hörseltest

I Stockholms län driver Audika ett antal privata hörselkliniker som är auktoriserade och arbetar på uppdrag av landstinget. På 1177 hittar du alla hörselkliniker som är auktoriserade av SLL.

pa-uppdrag-av_svart

Vi som arbetar här

 • Emma B

  Verksamhetschef

  Sveavägen

 • Lotta L

  Reception

  Sveavägen

 • Aminul K

  Leg. Audionom

  Sveavägen

 • Jassmin P

  Leg. Audionom

  Sveavägen

 • Mohamed M

  Leg. Audionom

  Sveavägen

 • Reza A

  Leg. Audionom

  Sveavägen