Få vägbeskrivning

Uppsala Dragarbrunnsgatan

Dragarbrunnsgatan 15
753 20 Uppsala
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Uppsala

Vill du ha hjälp med in hörsel? Välkommen till Audikas hörselklinik på Dragarbrunnsgatan i Uppsala.  

 • Hörseltest på Dragarbrunnsgatan i Uppsala är kostnadsfritt. Du behöver ingen remiss.

 • Audikas hörselklinik på Dragarbrunnsgatan i Uppsala jobbar på uppdrag av Region Uppsala.

 • Hörapparat på Dragarbrunnsgatan i Uppsala kan provas ut ur Audikas privata sortiment eller ur regionens sortiment.

 • Audikas audionomer på Dragarbrunnsgatan i Uppsala är legitimerade.

 • Audikas hörselklinik på Dragarbrunnsgatan i Uppsala har bemannad reception. 


Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring oss på 0200-111450. 

Märker du att din hörsel har förändrats? Har du svårare att delta i konversationer för att du inte hör orden som sägs? Behöver du höja volymen på tv:n? Då kan det vara bra att kolla din hörsel.

Audika arbetar på uppdrag av Region Uppsala. Till Audika är du välkommen utan remiss och hörseltestet är kostnadsfritt. Om du upplever att din hörsel har börjat försämras rekommenderar Audika dig att boka en tid för ett hörseltest. Det är ett hörseltest som är första steget till en bättre hörsel. Ditt besök tar ungefär en timme, en legitimerad audionom utför ett hörseltest och gör också en behovsbedömning. Hörseltest i Uppsala är gratis och du behöver ingen remiss.

Kan du vara hjälpt av hörapparat? Det beror på vad resultatet av hörseltestet visar. Om hörseltestet visar att du har nedsatt hörsel och din audionom bedömer att du kan vara hjälpt av en hörapparat alternativt två hörapparater är vår rekommendation att prova ut hörapparat. Hörapparat är det vanligaste hörselhjälpmedlet för att behandla nedsatt hörsel. Vad är nedsatt hörsel?

Om hörseltestet visar att en hörapparat alternativt två hörapparater kan hjälpa dig att höra bättre hjälper din audionom dig med att bestämma vilken hörapparat som är bäst för dig. Det finns inte en hörapparatsmodell som passar alla. En hörapparat som är bäst för någon annan kanske inte är bäst för dig, det beror på att vår hörsel är unik. Vi hör på olika sätt. Din audionom rekommenderar hörapparatsmodell utifrån din hörselkurva, ditt behov och dina önskemål. Läs mer om våra hörapparater.

I Uppsala kan du antingen välja att prova ut hörapparat ur Region Uppsalas sortiment eller ur Audikas privata sortiment. Om du provar ut hörapparat ur Region Uppsala betalar du en egenavgift på 300 kr oavsett om du provar ut en eller två hörapparater. Provar du ut hörapparat ur Audikas privata sortiment betalar du den faktiska kostnaden för hörapparaterna. Själva besöket är kostnadsfritt. 

Vad händer efter att du provat ut hörapparat? Hörselprocessen beskriver alla steg, från hörseltest till avslutad hörselrehabilitering.

Är du i behov av en ny hörapparat? Vår rekommendation är att du provar ut en ny efter några år om du upplever att din nuvarande hörapparat inte längre hjälper dig på bästa sätt. Dels för att din hörsel kan ha försämrats och för att tekniken har utvecklats. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Audikas audionomer har tre års universitetsutbildning och legitimation från Socialstyrelsen.

Audikas legitimerade audionomer i Uppsala utför hörseltester, behovsbedömningar, lägger upp individuella rehabiliteringsplan och provar ut hörapparater av hög kvalitet. Audikas legitimerade audionomer i Uppsala anpassar även arbetshjälpmedel och hjälper dig att med formgjutna/individanpassade hörselskydd. Du och dina närmaste får också råd om hur ni på bästa sätt kan kommunicera i olika vardagssituationer med och utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer i Uppsala är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential. 

Audika har två hörselkliniker i Uppsala. Audika på Dragarbrunnsgatan 15 ligger i Uppsala centrum. Hörselkliniken är belägen några minuters promenad från Uppsala Centralstation. Till Uppsala Centralstation kan du ta dig med tåg, buss och bil. Närmaste busshållplats ligger endast cirka minuters promenad från hörselkliniken, den heter Uppsala Stadsbibliotek. Hit kan du ta dig med buss nummer 6 och 9. De två närmaste tvärgatorna till Dragarbrunnsgatan är Klostergatan och S:t Olofsgatan. I närområdet ligger också Uppsala Stadsbibliotek och Uppsala Missionskyrka. 

Audikas hörselklinik i Uppsala har bemannad reception under alla vardagar. I receptionen kan du få hjälp med att boka tid för besök: hörseltest, utprovning av hörapparat och uppföljningsbesök. Du kan också köpa förbrukningsartiklar till din hörapparat/dina hörapparater. Vi säljer bland annat batterier, slangar och domer. Du kan också få hjälp med att köpa andra hörselhjälpmedel. Har du svårt att byta batterier? Vi hjälper dig med enklare service.

Vill du hellre handla dina tillbehör eller förbrukningsartiklar digitalt? Då kan du beställa dem i vår webshop: hörselbutik.se

I Uppsala har Audika två hörselkliniker, en på Dragarbrunnsgatan och en på Kålsängsgränd. Vill du hellre boka hörseltest eller prova ut hörapparat på Kålsängsgränd? 

Audika Uppsala, Kålsängsgränd - hörapparat och hörseltest

Fler hörselkliniker i Uppsala, hörapparat och hörseltest

Audikas hörselklinik i Västerås är auktoriserad av Region Uppsala. Det betyder att samma regler och kostnader gäller på vår hörselklinik i Västerås som på våra hörselkliniker i Uppsala.

Audika Västerås, hörapparat och hörseltest

1177 kan du hitta alla hörselkliniker som arbetar på uppdrag av Region Uppsala.

Vi som arbetar här

 • Henrik L

  Verksamhetschef

  Uppsala
 • Anna R

  Reception

  Uppsala

 • Amanuel A

  Leg. Audionom

  Uppsala

 • Sofia A

  Leg. Audionom

  Uppsala

 • Zebastian A.A

  Leg. Audionom

  Uppsala