Få vägbeskrivning

Vasastan - Dalagatan

Dalagatan 32
113 24 Stockholm
0200-111450 Ditt samtal går till vår kundservice
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest
Se eventuella avvikande öppettider i punktlistan om kliniken.

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Vasastan

Välkommen till Audikas hörselklinik i Vasastan. Audikas legitimerade audionomer i Vasastan hjälper dig med din hörsel.

 • Hörseltest i Vasastan kostar 100 kr (frikort gäller). Du behöver ingen remiss.

 • Hörapparat i Vasastan kan provas ut ur regionens och Audikas sortiment

 • Audikas hörselklinik i Vasastan jobbar på uppdrag av Region Stockholm.

 • Avvikande öppettider: Lunchstängt 12.00 - 12.30 och kliniken är stängd alla helgdagar.  

 • Corona & Audika: Vi har infört flera försiktighetsåtgärder för att du ska känna dig trygg med att besöka våra hörselkliniker. Vi är bland annat extra noga med handhygien, rengöring av ytor, instrument och rum före och efter alla besök. Endast fullt friska medarbetare går till jobbet och bär skyddsutrustning vid nära kontakt med dig. Om du behöver hjälp är du välkommen att komma förbi kliniken under våra öppettider eller kontakta vår Kundservice. Läs mer om senaste nytt på sidan: Audika & Corona.


Vill du boka en tid för ett hörseltest? Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring kundservice på  0200-111450.

Upplever du att det är svårt att höra i vissa situationer? Har du svårt att höra i miljöer som präglas av mycket bakgrundsljud likt, på ett café eller på en restaurang? Det kan vara tecken på att din hörsel kanske är nedsatt. Om du misstänker att din hörsel har förändrats är vår rekommendation att boka en tid för ett hörseltest i Vasastan.

Hörseltest i Vasastan kostar 100 kr (frikort gäller, gratis för dig som är över 85 år) och du behöver ingen remiss för att boka en tid. Boka ett hörseltest i Vasastan genom att fylla i vårt formulär.

Hörseltestet genomförs av en legitimerad audionom i en ljudisolerad miljö. Audionomen genomför olika hörselmätningar för att få detaljerad information om din hörsel och hur du hör. Under besöket kommer du också att få berätta och beskriva hur du tycker att du hör samt vilka behov du har.

Resultatet av ett hörseltest visar hur du hör, om hörseln är normal eller nedsatt. Hörseltestet visar också om du kan vara hjälpt av hörapparat.

Besöket tar en timme.

Mer information hittar du på sidan om hörseltest.

Vill du boka en tid för ett hörseltest i Vasastan? Boka ett hörseltest.

Vad kostar det att prova ut hörapparat i Vasastan? Om du provar ut hörapparat i Vasastan har du två olika valmöjligheter:

1. Du kan låna hörapparat ur Region Stockholms sortiment. Väljer att du att låna hörapparat från regionen betalar du 600 kr i förskrivningsavgift.

2. Köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment. Om du väljer att köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment kan du vara berättigad ett bidrag på 2380 kr (rekvisition) per hörapparat som täcker delar av kostnaden. Väljer du hörapparat som kostar mer, betalar du mellanskillnaden. Förskrivningsavgiften på 600 kr betalar du även när du väljer att köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment. 

Oavsett vilket alternativ du väljer betalar du en patientavgift på 100 kr (frikort gäller) för utprovningsbesöket.

Det finns olika typer av hörapparater men gemensamt för dagens moderna hörapparater är att de är digitala, mer tekniskt avancerade än någonsin tidigare och diskreta. Läs mer om hörapparater.

När du har provat ut hörapparat får du lov att prova den under några veckors tid. Du är sedan välkommen tillbaka på ett uppföljningsbesök. Läs mer om hela hörselprocessen här.

Har du hörapparat sedan tidigare och haft i några år? Vi rekommenderar dig att byta hörapparat efter några år. Dels för att din hörsel förändras med åren och för att tekniken ständigt utvecklas. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Alla Audikas audionomer i Vasastan, på Dalagatan, är legitimerade. Audionomerna har treårs universitetsutbildning och legitimation från Socialstyrelsen.

Audikas legitimerade audionomerna hjälper dig med:

 • Att testa din hörsel
 • Prova ut hörapparat, hörselhjälpmedel och arbetshjälpmedel
 • Individanpassade hörselskydd


Du och dina nära får också tips på hur ni bäst kan kommunicera i olika vardagssituationer, med och utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer i Vasastan är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audikas hörselklinik i Vasastan har öppet måndag-torsdag 8.15-16.30 och fredag 08.15-14.00. Lunchstängt 12.00-12.30. Se eventuella avvikande öppettider i punktlistan om kliniken. 

Hörselkliniken har bemannad reception under alla veckans vardagar. 

Föredrar du att köpa batterier, slangar, filter och/eller andra hörselhjälpmedel digitalt? Lägg en beställning i vår webshop: hörselbutik.se

Audikas hörselklinik i Vasastan ligger mitt i Vasastan, på Dalagatan 32, ett stenkast från Vasaparken. Hörselkliniken ligger i närheten av Odengatan och Odenplan.

Till Odenplan kan du ta dig med hjälp av tunnelbanans gröna linje, pendeltåg och bussar. Till hörselkliniken från Odenplan tar det ungefär 5-10 minuter att gå. Gå längs med Odengatan och sväng sedan upp på Dalagatan. Fortsätt cirka 200 meter och du hittar kliniken på din vänstra sida (om du har ryggen mot Odengatan). Vill du istället ta bussen till Dalagatan? Det finns en busshållplats i närheten av hörselkliniken som heter Dalagatan. Hit kan du ta dig med busslinjerna 1, 4, 6, 67 och 94. Från busshållplatsen är det cirka 300 meter och en promenad på cirka 5 minuter. Du kan också ta bussen till Sabbatsbergs Sjukhus. Den hållplatsen trafikeras av bussarna 50, 53 och 61. Från hållplatsen Sabbatsbergs Sjukhus tar det bara någon minut att gå till hörselkliniken. Hitta din resväg på SL.se

Audika har fler hörselkliniker i Stockholms innerstad som också erbjuder hörseltest och utprovning av hörapparat. 

Audikas hörselklinik i Vasastan på Sveavägen, hörapparat och hörseltest

Audikas hörselklinik på Östermalm, hörapparat och hörseltest

Alla Audikas hörselkliniker i Stockholm, hörapparat och hörseltest

I Stockholms län driver Audika ett antal privata hörselkliniker jobbar på uppdrag av regionen. På 1177 hittar du alla hörselkliniker som jobbar på uppdrag av Region Stockholm.

På uppdrag av Region Stockholm. Gör ett hörseltest och prova ut hörapparat på Audikas hörselklinik på Dalagatan i Vasastan.

Vi som arbetar här

 • Anna H

  Verksamhetschef

  Dalagatan

 • Dilek A

  Koordinator

  Dalagatan

 • Daniel P

  Leg. Audionom

  Dalagatan

 • Malin E

  Leg. Audionom

  Dalagatan

 • Michael T

  Leg. Audionom

  Dalagatan

 • Parisa B

  Leg. Audionom

  Dalagatan