Få vägbeskrivning

Vasastan - Dalagatan

Dalagatan 32
113 24 Stockholm
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Vasastan

Behöver du hjälp med din hörsel? Välkommen till Audikas hörselklinik i Vasastan.  

 • Hörseltest i Vasastan är kostnadsfritt. Du behöver ingen remiss.

 • Audikas hörselklinik i Vasastan jobbar på uppdrag av Stockholms läns landsting.

 • Hörapparat i Vasastan kan provas ut ur Audikas privata sortiment eller ur landstingets sortiment.

 • Audikas audionomer i Vasastan är legitimerade.

 • Audikas hörselklinik i Vasastan har bemannad reception. 


Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring oss på 0200-111450.

Upplever du att det är svårt att höra i vissa situationer? Har du till exempel svårt att höra i miljöer som präglas av mycket bakgrundsljud likt, på ett café eller på en restaurang? Det kan vara tecken på att din hörsel kanske är nedsatt.

Om du misstänker att din hörsel har förändrats är vår rekommendation att boka en tid för en koll av din hörsel, ett hörseltest. Det är hörseltestet som är det första steget till en bättre hörsel. Hörseltest i Vasastan är gratis och tar ungefär en timme. Hörseltestet utförs av någon av våra legitimerade audionomer.

Hörseltestet visar hur du hör och i vilka situationer det eventuellt kan vara utmanande för dig att höra. Resultatet av hörseltestet presenteras i form av ett audiogram, som ordagrant ger dig en bild av din hörsel och din hörselkurva. Du kan se vilka frekvenser du hör och vilka frekvenser som du eventuellt inte hör. Visar det sig att du har en hörselnedsättning och att din legitimerade audionom bedömer att du kan vara hjälpt av hörapparat är rekommendationen att prova ut hörapparat. Det kan vara så att du kan vara hjälpt av en eller två hörapparater, allt beror på din hörselnedsättning.

Vill du få mer information om nedsatt hörsel? Läs mer om tecken på nedsatt hörsel.

Har du en hörselnedsättning och blir rekommenderad att prova ut hörapparat? Då är rekommendationen att prova ut hörapparat. Hörapparat är ett hjälpmedel, inte ett botemedel - hörapparat kan hjälpa dig till en bättre hörsel.

Även om du själv inte tycker att du hör "så dåligt" för att använda hörapparat är det viktigt att börja med hörapparat i tid. Det är viktigt att behandla en hörselnedsättning efter som en obehandlad hörselnedsättning kan leda till vissa konsekvenser. Exempelvis kan det leda till trötthet, irritation och social isolering. Se fördelarna med att använda hörapparat; kunna delta i konversationer och kunna svara på frågor som ställs utan att behöva fråga om. 

Det finns många olika typer av hörapparater i olika modeller och färger. Det gemensamma för dagens hörapparater är att de är digitala och diskreta. Vilken hörapparat är bäst för dig? Det beror på din hörselkurva, ditt behov och dina önskemål. Din legitimerade audionom hjälper dig med ditt val, men beslutet är alltid ditt. Hörapparater.

Vad kostar det att prova ut hörapparat i Vasastan? Vi erbjuder dig två val, antingen kan du låna hörapparat i Stockholms läns landstings sortiment eller också kan du köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment. Väljer att du att låna hörapparat från landstinget betalar du 600 kr i förskrivningsavgift. Om du väljer att köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment kan du vara berättigad ett bidrag på 3040 kr (rekvisition) per hörapparat som täcker delar av kostnaden. Väljer du hörapparat som kostar mer, betalar du mellanskillnaden. Förskrivningsavgiften på 600 kr betalar du även när du väljer att köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment. 

När du har provat ut hörapparat får du lov att prova den under några veckors tid. Du är sedan välkommen tillbaka på ett uppföljningsbesök. Läs mer om hela hörselprocessen här.

Har du hörapparat sedan tidigare och haft i några år? Vi rekommenderar dig att byta hörapparat efter några år. Dels för att din hörsel förändras med åren och för att tekniken ständigt utvecklas. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Alla Audikas audionomer i Vasastan, på Dalagatan, är legitimerade. Audionomerna har treårs universitetsutbildning och legitimation från Socialstyrelsen.

Audikas legitimerade audionomerna hjälper dig till en bättre hörsel. Audionomerna gör hörseltester, behovsbedömningar och lägger upp individuella rehabiliteringsplaner. Audionomerna provar ut hörapparater, hörselhjälpmedel och hjälper dig med formgjutna hörselskydd om så önskas. Audionomerna anpassar också arbetshjälpmedel. Du och dina nära får också tips på hur ni bäst kan kommunicera i olika vardagssituationer, med och utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer i Vasastan är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audikas hörselklinik i Vasastan ligger mitt i Vasastan, på Dalagatan 32, ett stenkast från Vasaparken. Hörselkliniken ligger i närheten av Odengatan och Odenplan. Till Odenplan kan du ta dig med hjälp av tunnelbanans gröna linje, pendeltåg och bussar. Till hörselkliniken från Odenplan tar det ungefär 5-10 minuter att gå. Gå längs med Odengatan och sväng sedan upp på Dalagatan. Fortsätt cirka 200 meter och du hittar kliniken på din vänstra sida (om du har ryggen mot Odengatan). Vill du istället ta bussen till Dalagatan? Det finns en busshållplats i närheten av hörselkliniken som heter Dalagatan. Hit kan du ta dig med busslinjerna 1, 4, 6, 67 och 94. Från busshållplatsen är det cirka 300 meter och en promenad på cirka 5 minuter. Du kan också ta bussen till Sabbatsbergs Sjukhus. Den hållplatsen trafikeras av bussarna 50, 53 och 61. Från hållplatsen Sabbatsbergs Sjukhus tar det bara någon minut att gå till hörselkliniken.

Hörselkliniken ligger på gatuplan och har bemannad reception under alla veckans vardagar. I receptionen kan du få hjälp med enklare service av dina hörapparater så som att få hjälp med att byta batterier, vaxfilter eller slangar. Du kan också få hjälp med att köpa tillbehör eller andra hörselhjälpmedel till dina hörapparater. Vi säljer bland annat batterier och telefoner. Du kan såklart också få hjälp med att boka tider för dina besök: hörseltest, utprovning av hörapparat och uppföljningsbesök samt servicebesök.   

Föredrar du att köpa batterier, slangar, filter och/eller andra hörselhjälpmedel digitalt? Lägg en beställning i vår webshop: hörselbutik.se

Audika har fler hörselkliniker i Stockholms innerstad som också erbjuder hörseltest och utprovning av hörapparat. 

Audika Vasastan på Sveavägen, hörapparat och hörseltest

Audika Östermalm, hörapparat och hörseltest

Fler hörselkliniker i Stockholm, hörapparat och hörseltest

I Stockholms län driver Audika ett antal privata hörselkliniker som är auktoriserade och arbetar på uppdrag av landstinget. På 1177 hittar du alla hörselkliniker som är auktoriserade av SLL.

pa-uppdrag-av_svart

Vi som arbetar här

 • Ramesh Z

  Verksamhetschef

  Dalagatan

 • Camilla H

  Reception

  Dalagatan

 • Dilek A

  Reception

  Dalagatan

 • Carina W

  Leg. Audionom

  Dalagatan

 • Alev S

  Leg. Audionom

  Dalagatan

 • Carolina B

  Leg. Audionom

  Dalagatan

 • Daniel P

  Leg. Audionom

  Dalagatan