Hörapparat & gratis hörseltest hos audionom i Stockholm

Audika är experter på hörsel - vi kan hjälpa dig till en bättre hörsel. Till Audikas hörselkliniker i Stockholm är du välkommen utan remiss. Våra legitimerade audionomer hjälper dig bland annat med att testa din hörsel och att prova ut hörapparat.

 

Snabbfakta - Audika i Stockholm

 • Hitta din hörselklinik i Stockholm, Audika har 15 hörselkliniker i Stockholm. Hitta hörselklinik i Stockholm.

 • Hörseltest i Stockholm är gratis. Ingen remiss krävs. Boka hörseltest.

 • Hörapparat i Stockholm kan provas ut både ur landstingets sortiment och ur Audikas privata sortiment. Hörapparat i Stockholm.

 • Audika arbetar på uppdrag av Stockholms läns landsting.

 • Audikas audionomer i Stockholm är legitimerade.

Hörseltest i Stockholm är gratis och du behöver ingen remiss för att boka en tid för ett hörseltest. Hörseltestet genomförs av någon av Audikas legitimerade audionomer och hörseltestet tar ungefär en timme att genomföra. Men vad kännetecknar nedsatt hörsel, hur bokar jag en tid för ett hörseltest och hur går ett hörseltest egentligen till?

Läs mer om hörseltest i Stockholm

Vad kännetecknar nedsatt hörsel? När bör du testa din hörsel?

 • Behöver du höja volymen på din tv?

 • Behöver du be andra att upprepa sig?

 • Behöver du ofta fråga "vad sa du"?

 • Har du svårt att höra när många pratar samtidigt?

 • Har du svårt att höra fågelkvitter?

 • Har du hörapparat sedan tidigare men som inte hjälper dig lika bra längre?


Om ditt svar på ovan frågor är ja, kan det vara dags för dig att testa din hörsel. Det första steget till en bättre hörsel är att boka en tid för ett hörseltest. Att göra hörseltest i Stockholm kostar ingenting och du behöver ingen remiss från läkare eller vårdcentral för att boka en tid. Du kan själv boka en tid för ett hörseltest på någon av våra hörselkliniker i Stockholm. Du kan boka hörseltest via vårt bokningsformulär eller ringa oss.


Formulär boka hörseltest

0200-111450 

Hörseltestet genomförs av någon av våra legitimerade audionomer i en ljudisolerad miljö. Audionomen kommer att göra olika typer av hörselmätningar. Du kommer bland annat få lyssna på en serie av toner där din uppgift är att notera vilka du hör. Du kommer också få genomföra ett tal-test där din uppgift är att upprepa orden som sägs.

Efter hörseltestet och hörselmätningarna får du reda på vad du hör och eventuellt inte hör. Har du svårt för att höra fågelkvitter eller basröster? Har du svårt att höra ljusa eller mörka toner? Är din hörsel nedsatt eller normal? Det är frågor som du får besvarade efter att hörseltestet och hörselmätningarna är genomförda.

Kan du vara hjälpt av hörapparat? Det beror på vad hörseltestet visar. Om hörseltestet visar att du kan vara hjälpt av hörapparat är rekommendationen att prova ut hörapparat. Varför? Vilka hörapparater finns det? Vad kostar det att prova ut en hörapparat i Stockholm?

Läs mer om hörapparat i Stockholm

 

Vart ligger din närmaste hörselklinik i Stockholm? Audika har 15 hörselkliniker i Stockholmsområdet. På våra hörselkliniker får du hjälp med att testa din hörsel, prova ut hörapparat och/eller andra hörselhjälpmedel samt hjälp med service av dina hörapparater. Du kan också få hjälp med enklare service och köpa tillbehör till dina hörapparater på de kliniker som vi har reception.

Vart ligger din närmaste hörselklinik i Stockholm? Här hittar du alla adresser till Audikas hörselkliniker i Stockholm. Vill du veta mer om hörselklinikens öppettider eller få vägbeskrivning? Klicka på länken till hörselkliniken så kommer du till hörselklinikens sida.

 

På 1177 hittar du alla hörselkliniker i Stockholm som är auktoriserade av Stockholms läns landsting.

Om du provar ut hörapparat i Stockholm finns det två olika alternativ. Du kan antingen prova ut hörapparat ur Audikas privata sortiment av hörapparater eller ur landstingets upphandlade sortiment av hörapparater. Vem behöver hörapparat, varför är det viktigt att använda hörapparat och vad kostar det att prova ut hörapparat i Stockholm?

Läs mer om hörapparat i Stockholm

Du som provar ut hörapparat i Stockholm har du två alternativ:

 • Prova ut hörapparat ur landstingets upphandlade sortiment.

 • Prova ut hörapparat ur Audikas privata sortiment.


Så här mycket kostar det att prova ut hörapparat i Stockholm. Om du provar ut hörapparat ur landstingets upphandlade sortiment betalar du en förskrivningsavgift på 600 kr, för en eller två hörapparater. Om du provar ut hörapparat ur Audikas privata sortiment kan du vara berättigad ett bidrag på 3040 kr per hörapparat. Väljer du en hörapparat som kostar mer, betalar du mellanskillnaden. Vid utprovning av hörapparat ur Audikas privata sortiment betalar du också förskrivningsavgiften på 600 kr.

En hörapparat är ett hjälpmedel. Hörapparaten hjälper personer med nedsatt hörsel till en bättre hörsel. Om du har nedsatt hörsel och din legitimerade audionom bedömer att du kan vara hjälpt av hörapparat är du välkommen att prova ut hörapparat. Din legitimerade audionom hjälper dig med ditt val av hörapparat. Audionomen utgår alltid efter din hörselnedsättning, dina behov och din livssituation i sina rekommendationer. 

Vilken hörapparat är bäst? Det finns ingen hörapparat som passar alla personer som har en hörselnedsättning. Din hörsel är unik och likaså din hörselnedsättning. Det är ditt individuella behov som styr val av hörapparat.

Läs mer om hörapparater

 

Det finns många anledningar till varför det är viktigt att behandla en hörselnedsättning, att använda hörapparat:

 • Kunna höra vad andra säger

 • Kunna delta i konversationer

 • Kunna vistas i miljöer med mycket bakgrundsljud, likt caféer och restauranger

 • Minska risken för negative konsekvenser som kommer med en obehandlad hörselnedsättning

 

Behåll ditt aktiva och sociala liv genom att behandla din hörselnedsättning och använda hörapparat. En obehandlad hörselnedsättning kan leda till konsekvenser som kommunikationssvårigheter, ökad trötthet och social isolering.

  

Vart i Stockholm kan du prova ut hörapparat?

Hitta din hörselklinik i Stockholm

 

Alla Audikas audionomer i Stockholm är legitimerade. Det innebär att audionomerna har en treårig universitetsutbildning och en legitimation som är utfärdad av Socialstyrelsen. Du möter våra audionomer på våra hörselkliniker runt om i Stockholm. Hur kan Audikas legitimerade audionomer hjälpa dig?

Audikas legitimerade audionomer i Stockholm hjälper dig till en bättre hörsel. Audionomen gör hörseltestet, genomför en behovsbedömning och lägger upp en rehabiliteringsplan för din hörselnedsättning. Audionomen hjälper dig också med val av hörapparat och/eller andra eventuella hörselhjälpmedel av hög kvalitet. Du kan också få hjälp med arbetsplatsanpassningar och/eller formgjutna hörselskydd. Audionomen ger dig även kommunikationsråd om hur du och dina nära på bästa sätt kan kommunicera med varandra i olika vardagssituationer, både med eller utan hörapparat. 

Audikas legitimerade audionomer i Stockholm är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Hitta din närmaste audionom i Stockholm

 

Låt oss hjälpa dig med din hörsel även i Corona-tider, läs mer på sidan: Audika & Corona.