Audika erbjuder ny hörapparat som möjliggör talförståelse i nivå med normal hörsel utan risk för återkoppling

Av Audika
2019-04-01

Det är inget aprilskämt - nu erbjuder Audika en ny hörapparat i Oticon Opn familjen som gör det omöjliga möjligt. Förstå tal i nivå med normal hörsel och slipp irriterande återkoppling. Hörapparaten Opn S är utrustad med unik teknik som bryter mot fysikens lagar.

Hörapparaten Oticon Opn S är den senaste och mest tekniskt avancerade hörapparaten på marknaden och det är framförallt två egenskaper som gör Oticon Opn S helt unik.

1, Nu kan du, som har en mild hörselnedsättning, uppfatta tal i svåra ljudmiljöer i nivå med personer som har normal hörsel. Opn S ger bevisat bättre talförståelse, med mindre ansträngning i miljöer med mycket bakgrundsljud (likt restaurang eller café) än föregående generation hörapparater. Opn S kan nämligen förse hjärnan med 30% fler talljud (1). 

2, Med Opn S är problematiken med irriterande återkoppling historia. Du kan nu slippa irriterande visslande ljud som ofta uppstår när något/någon kommer nära din hörapparat. Opn S har ett återkopplingsskydd som gör att hörapparaten förhindrar återkoppling, innan den ens uppstår. Det är, enligt fysikens lagar, egentligen omöjligt (2).

- Vi är verkligen stolta över att kunna erbjuda våra kunder en så tekniskt avancerad hörapparat som kan göra så stor skillnad för hörapparatsanvändare. Att kunna uppfatta tal i nivå med normal hörsel i komplexa ljudmiljöer och helt och hållet slippa all typ av återkoppling, har länge ansetts som omöjligt. Men med Opn S är det omöjliga möjligt, säger Ramesh Zarenoe, Produktionschef och Legitimerad Audionom på Audika.

Förutom de unika egenskaperna, är Opn S internetuppkopplad och laddningsbar. Opn S finns att prova ut ur Audikas sortiment av hörapparater från och med idag, 1 april*. Audika arbetar på uppdrag av flera regioner i Sverige och i Stockholm och Skåne finns ”Fritt val”/”Friare val” som innebär att du kan välja att prova ut hörapparat ur Audikas sortiment och använda ett så kallat bidrag/rekvisition för delar av kostnaden. Välkommen att kontakta oss för att prova Opn S.

Mer om Oticon Opn S

Hitta din hörselklinik

* laddningsbara versionen lanseras senare i vår

Källor

(1)  Juul Jensen 2018, Oticon Whitepaper
För personer med vanlig hörselnedsättning och välanpassade hörapparater i bullriga miljöer

(2) För anpassning, enligt bästa praxis

 

0 kommentarer