Hörapparatens paradigmskifte

Av Audika
2018-02-05

Idag är hörapparater små, diskreta och nästintill osynliga. Men det är inte bara utseendet som har utvecklats under de senaste åren. Teknologin har genomgått ett paradigmskifte. Hörupplevelsen och ljudkvaliteten är så verklig som möjligt. Dessutom kan du koppla hörapparaten till din TV, bil eller smartphone. Då får du ljudet direkt in i hörapparaten. De allra senaste modellerna är också laddningsbara.

Traditionell hörapparats teknologi fokuserar på en ljudkälla i taget. När ljudkällorna är flera, som till exempel när många pratar samtidigt, dämpar traditionella hörapparater alla ljud förutom orden som personen precis framför dig säger. Du kan då ha svårt att höra andra konversationer eller bakgrundsljud. Det leder till att du får en mycket begränsad hörupplevelse av situationen.  

Dagens smarta teknologi öppnar upp ljudlandskapet. De ger tillgång till alla ljud i omgivningen och scannar omgivningen 360° flera gånger i minuten. Det betyder att din hörupplevelse av en situation där många pratar samtidigt blir så verklig som möjligt. Du kan höra situationens bakgrundsljud samtidigt som du kan föra en konversation med personen som sitter framför dig. Med Oticons hörapparat Opn är det möjligt.

Studier har visat att den öppna ljudbilden med Oticon Opn ger ett stöd till hjärnan som resulterar i 30% förbättrad talförståelse och 20% minskad lyssningsansträngning, även i komplexa ljudmiljöer. Det bidrar till frigjord mental kapacitet som ger 20% förbättrad minnesförmåga*.

96 % av användarna uppger att de hör bättre med hörapparaten Oticon Opn och 81 % uppger att de förstår mer av vad som sägs med mindre ansträngning. **

Är det dags att skaffa ny hörapparat? Gör en bokningsförfrågan här eller ring 0200-11 14 50.

Hur smart vill du leva? Smarta funktioner med hörapparaten Opn

  • Opn miniRITE är laddningsbar. Läs mer här 
  • Du behöver ingen streamer, all kommunikation är trådlös
  • Styr ljudkällorna via appen ON
  • Få ljudet av ringklockan direkt i hörapparaten. Läs mer här

 

* Oticon Opn 1, Le Goff m.fl. 2016
** Beck D.L., Porath M., Consumer Responses to the Oticon Opn Hearing Aid. Hearing Review. 2017;24(1):26.

0 kommentarer