Talade släkten otydligt i jul?

Av Audika
2018-01-05

För många innebär julen att familjen och släkten samlas för att fira jul, äta god mat och umgås. Ofta är det flera olika generationer som möts, både äldre och yngre, som kanske inte setts på länge. Självklart finns det då mycket att dela med sig av och prata om. Kanske fanns det någon i familjen/släkten som hade svårt att uppfatta alla samtalsämnen? Eller som ofta frågade om ni kunde upprepa er? 

Under julen kan det bli tydligt att någon i din familj, släkt eller bekantskapskrets har svårt att höra vad som sägs. Det är ofta vid sociala tillställningar, likt julen, som det ofta märks att någon kanske har nedsatt hörsel. Dels är det många som pratar samtidigt men också mycket bakgrundsljud så som TV:n, musik eller köksfläkten som konkurrerar med orden som sägs.

Hur går jag till väga?
Det första steget till en bättre hörsel är att göra ett hörseltest hos någon av våra legitimerade audionomer. Det tar bara en timme och du får reda på resultatet direkt. Om det visar sig att du har nedsatt hörsel, hjälper audionomen dig med val av hörapparat baserat på ditt behov och din livssituation. Gör en bokningsförfrågan här eller ring vår kundservice på 0200-11 14 50. Du behöver ingen remiss.

I Stockholm, Uppsala, Kalmar, Karlskrona och Västerås kan du testa din hörsel kostnadsfritt. I Skåne och Östergötland kostar hörseltestet 200 kr (frikort gäller). Vill du veta vart vi finns? Hitta din hörselklinik här. Ta hand om din hörsel, välkommen på ett hörseltest!

 

 

0 kommentarer