Internetuppkopplade hörapparater

Av Audika
2018-04-23

Idag finns det hörapparater som är internetuppkopplade och kan anslutas till applikationer (appar) – och det kan förenkla mycket för dig som är hörapparatsanvändare. Hur fungerar det egentligen?

Hörapparaten Oticon Opn är världens första internetuppkopplade hörapparat. Har du drömt om att kunna styra ljudet i dina hörapparater med en app - via trådlös Bluetooth teknik och kommunikation? Nu är det möjligt. Med hörapparaten Oticon Opn och appen Oticon ON kan du enkelt välja vilken ljudkälla som går direkt in i hörapparaterna utan en streamer runt halsen. 

Hur fungerar appen Oticon ON?
För att kunna använda appen Oticon ON är det första steget att ladda ned appen från Apple Store eller Google Play butiken. Appen är kompatibel med både iPhone och Android och till för hörapparatsmodellen Oticon Opn. 

I appen kan du diskret justera volym och växla mellan de olika program som din audionom lagt till i dina hörapparater. Du kommer även kunna växla mellan de tillbehör som du kopplar till dina Oticon Opn, såsom TV-adapter och ConnectClip, dessa visas automatiskt i appen när de läggs till. Om du vid installation gett appen tillgång till iPhones mikrofon, kan du dessutom använda din iPhone som extra bordsmikrofon.  

Hur reglerar du volymen med hjälp av appen? Placera fingret på höger sida om det valda programmet och dra uppåt för att öka volymen och dra nedåt för att minska volymen. 

Koppla dina hörapparater till din TV – helt trådlöst
Med hjälp av appen Oticon ON kan du koppla dina hörapparater till din TV. På så sätt kan du få ljudet från TV:n direkt in i hörapparaterna och du kan själv reglera volymen. Det enda du behöver är en TV-adapter som du kopplar dina hörapparater till. 

Så här gör du:
Steg 1: Koppla dina hörapparater till TV-adaptern genom att lägga båda hörapparaterna på ovansidan av TV-adaptern. I appen får du information om när hörapparaterna är anslutna. 
Steg 2: Välj TV-programmet i appen och du får ljudet från TV:n direkt in i dina hörapparater. 
Steg 3: Reglera volymen i appen och titta på tv. 

Oticon TV-adapter kan du köpa här.

Hitta dina hörapparater
En annan funktion som finns i appen Oticon ON är ”Hitta mina hörapparater”. Har du tappat bort dina hörapparater? Nu kan du enkelt hitta dem – en karta i appen visar vart dina hörapparater är. 

Mer om appen Oticon ON
I appen finns också bruksanvisning för dina hörapparater, information om hur det är att leva med en hörselnedsättning och information om hörapparaternas batterinivå. Läs mer om internetuppkopplade hörapparater och appen Oticon ON för hörapparaten Oticon Opn.

Vill du prova appen? Första steget är att prova ut hörapparatsmodellen Oticon Opn. Kontakta oss så berättar vi mer. Boka ett hörseltest eller ring oss på 0200-111450

 
2 kommentarer